Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

anna_t 19:55, 12 lip 2016

hej Bożena
u mnie pada codzień, żagiel nawet żeśmy zdjęli bo wichury przy tym okropne.
a jak u Ciebie? działaliście coś z Lukim z tym nawodnieniem? u Nikity nawet z Tobą nie pogadałam.........
dumam nad przesadzeniem moich rodków sadzonych w grudniu, kiedy najlepiej? na spokojnie mam duuużo czasu moze byc nawet w miesiącach
Margarete 20:09, 12 lip 2016

U mnie też popadało porządnie i chwała za to
Dziś w nocy też ma padać...to dobrze, boję się powtórki ubiegłorocznych upałów, oglądałam foty z lipca ub roku i wtedy trawnik u mnie wyglądał tragicznie. W tym roku lepiej jest pod tym względem. Choć masz rację że rok jest dziwny, trawy po zimie padły masowo a liliowce rzeczywiście kwitną słabiej.
yolka 21:51, 12 lip 2016

Jaja powinny być ciepłe, samiczka nie dopuści do wyziębienia jaj. Jak zimne to na pewno opuszczone. U mnie pada, a nawet leje, drogą rzeka płynie- pokazałam
Bogdzia 21:54, 12 lip 2016

anna_t napisał(a)
hej Bożena
u mnie pada codzień, żagiel nawet żeśmy zdjęli bo wichury przy tym okropne.
a jak u Ciebie? działaliście coś z Lukim z tym nawodnieniem? u Nikity nawet z Tobą nie pogadałam.........
dumam nad przesadzeniem moich rodków sadzonych w grudniu, kiedy najlepiej? na spokojnie mam duuużo czasu moze byc nawet w miesiącach

U mnie wczoraj padało a dzis nie, a wczesniej 6 lipca więc wcale tak często nie pada ale w porównaniu z ubiegłym rokiem to jest super .Nie mierzyłam tego przepływu wody własnie przez to ze sa deszcze i ludzie nie podlewają a chcę zobaczyc jak to bedzie kiedy bedzie susza i wieksze zużycie wody. Prawde mówiąc mogłabym zmierzyc ale jakos stale co innego jest pilnego do roboty. Liczę na Agatę że jak juz sie obrobi pomyśli o mnie a na razie nie narzekam bo nie jest źle.
Rodki najlepiej przesadz na poczatku wrzesnia i oczywiscie podlewaj.Do zimy się ukorzenia.
anna_t 22:09, 12 lip 2016

czyli jesień to termin najlepszy, ok.
a powiedz mi bo Kasya mnie trochę liliowcami zaraża, masz jakies białe które powtarzają kwitnienie?
nie pamietasz jaką odmianę mi dałaś w grudniu moze?
Bogdzia 22:13, 12 lip 2016

Margarete napisał(a)
U mnie też popadało porządnie i chwała za to
Dziś w nocy też ma padać...to dobrze, boję się powtórki ubiegłorocznych upałów, oglądałam foty z lipca ub roku i wtedy trawnik u mnie wyglądał tragicznie. W tym roku lepiej jest pod tym względem. Choć masz rację że rok jest dziwny, trawy po zimie padły masowo a liliowce rzeczywiście kwitną słabiej.

U mnie wczoraj 8,5l na m2 spadło wiec jest mokro. Na dzis zapowiedzi sa tak złe ze az sie boje ale cały dzień minął i nie padało ani burzy nie było , jedynie troszkę pokropiło.W tamtym roku połowa trawnika zupełnie mi wyschła , jak na wiosne przyjechali z telewizji to uwierzyc nie mogli . W tym roku pełen komfort byle burz nie było.Liliowce niestety gorsze ale za rok bedzie znów dobrze.
sylwia_slomc... 22:23, 12 lip 2016

Cieszę się , że Ci ładnie rośliny podlewa Dzięki temu mniej masz roboty = więcej czasu dla nas
Bogdzia 22:23, 12 lip 2016

anna_t napisał(a)
czyli jesień to termin najlepszy, ok.
a powiedz mi bo Kasya mnie trochę liliowcami zaraża, masz jakies białe które powtarzają kwitnienie?
nie pamietasz jaką odmianę mi dałaś w grudniu moze?

Nie jesień tylko wrzesień bo poźniejsze terminy juz duzo gorsze albo bardzo wczesna wiosna , jak tylko ziemia rozmarznie. Nie pamiętam jakie liliowce Ci dałam ale mogę jeszcze dac jesli chcesz. Do mojej siostry bys miała blizej ona tez ma do wydania jakies.Białych liliowców własciwie nie było zawsze te które nazywali białymi miały żółty odcień . Tak wyglądaja te które sa nazywane białymi

Co do powtarzania kwitnienia to tez nie potrafię nic powiedziec bo mimo że mam jakies 45-46 gatunków żaden kwitnienia nie powtarza.
Bogdzia 22:24, 12 lip 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Cieszę się , że Ci ładnie rośliny podlewa Dzięki temu mniej masz roboty = więcej czasu dla nas

Tez sie cieszę że w tym roku deszczu nie brakuje ale z czasem dla Was gorzej bo czas owszem mam ale oczy nie pozwalaja posiedziec dłuzej .
Bogdzia 22:26, 12 lip 2016

yolka napisał(a)
Jaja powinny być ciepłe, samiczka nie dopuści do wyziębienia jaj. Jak zimne to na pewno opuszczone. U mnie pada, a nawet leje, drogą rzeka płynie- pokazałam

Byłam i widziałam . U mnie na razie tylko troszke pokropiło.Masz racje samica pilnuje zeby nie wyziebiły sie jaja.