Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Typografia ogrodu 10:19, 06 lip 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Informuje ze temperatura w naszm basenie wynosi 31 stopni zatem plazowanie trwa w najlepsze

Sprzyja temu tez brak powiadomien...

Z ogrodowych czynnosci ograniczam sie do delikatnego slalomu z wezem

A i M przytransportowal dzis pierwsze z trzech koryt z piaskowca dzielny moj
Szukalam jednego znalazlam trzy ale nic nie zginie
I choc to akurat pewnie stanie sie donicą to koryta poszukiwalam w zupelnie innym celu.ale to ze jakies dwa tygodnie, a to dlatego ze dopiero za tydzien przywieziemi dwa pozostale z uwagi na utrudniony transport i potrzebnych do tego ludzi bo koryta maja 3,3 metra dlugosci

Przy okazji wydobywania dzis koryt z pierwotnego miejsca M poznal sympatycznych ludzi co dodatkowo cieszy.

Mam nadzieje ze fajnie wpisza sie w nasz ogrod.zreszta kamien pojawi sie u nas jeszcze w kilku postaciach

Świetne!
Typografia ogrodu 10:16, 06 lip 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
wczoraj mówie do M: jutro kopiemy fundamenty pod pergolę. propozycja z kategori nie do odrzucenia. no i poszlam z rana, wbiłam łopatę - pada. oczywiścoie deszcz potrzebny bo planowałam dzs nawadnianie odpalić ale niech się do popołudnia wypada bo znów mi motywcja odejdzie.

ale co tam dwa otworki w deszczu pokopałam. do miana fundamentów im jeszcze daleko. a to dlatego, że tam gdzie mamy plac pod pergolę zdjęlismy kiedys koparką humus i wsypaliśmy wszystkie wykopane na naszej działce kamienie polne. a było tego sporo (zaraz poszukam fotki) więc teraz kopiemy w kamieniach jeden wyciągałam 30 minut...

ps widzicie to maleńkie drzewko? to dziś ekran lipa

2013

No i dla przypomnienia
Dzis

Aż chce się oglądać.
Typografia ogrodu 10:12, 06 lip 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Ja mam vive choc nie z Obi a z innego miejsca i bardzo jestem z niej zadowolona.jest duza, bardzo gesta,piekna zima i tworzy geste kule. Mialam kiedys te ciemna i nie wygladala tak dobrze.ale ja tez patrze na lawende jak i na inne rosliny bardziej afhitektonicznie niz kolorowo wiec jej bladosc mi nie przeszkadza.oby urosla bo miejsce ma trudne.ale licze ze dogoni starsze egzemplarze

Co do kamienia jest juz wyczyszczonymyjka i zaraz inaczej wyglada. Piszesz o zegarze zatem zdradze ze mial wlasnie z zarna powstac zegar sloneczny.ale nie wiem czy by mi wiedzy i inteligencji starczyło polysly byly tez inne: wiatrowskaz(ale nie taki z kogucikiem),roza wiatrow,stolik ale ostatecznie pewnie skonczy sie na poidelku.jedynie trzeba mu dodac kilka unowoczesniejacych elementow i to obmyslam.

Lawenda i żarna i obraz rodzinny u Teściów w jadalni na ścianie - bardzo mi się podoba. Ale nie doczytałam skąd żarno - wracam dalej.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:12, 06 lip 2016

Do góry
Goździki szabo w tym roku oszalały. A dopiero zaczynają... Będę się upajać zapachem

Bylinowa zmienia swe oblicze Brakuje mi jednak werbeny, która w tamtym roku przezimowała i już o tej porze kwitła, mając półtora metra.
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 10:08, 06 lip 2016

Do góry
rozark napisał(a)

dzięki, to z tel. było robione, obiecuję poprawę

Byłysmy na wycieczce w Powsinie, na różach . Zaspokoiłam apetyt na wydoki różane, na szczęście, bo bedę mieć gości w ten weekend i do Forst nie pojadę.

zostawiam dla ciebie taki widoczek

Ojej! I Białystok i Końskowola! I ja czekam też na opinię o Zephirynie. Bo też ją mam.
Z Pszenicznej ... 10:08, 06 lip 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Czy z tego ostrokrzewu będzie kula? Pytam, bo mam też takiego delikwenta i nie wiem jak go strzyc. I graby współpracują z pilną ogrodniczką!

Ewa tak go formuję, w tamtym roku przeprowadziłam radykalne cięcie - był nieco łysawy, ale teraz już przypomina kulkę

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 10:05, 06 lip 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
i dalej

Bajeczne widoki masz i te kolory i zieleń taka soczysta
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:05, 06 lip 2016

Do góry
Rabaty przed ziołownikiem od strony domu.
Ogrodowy song 10:04, 06 lip 2016

Do góry
Pogubiłam się przy tworzeniu tej rabaty. Z dołu jakoś wygląda, ale widok z okna nie nastraja optymizmem. Myślę o utworzeniu "stref"...to takie duże wyszło.

Górny niwaki do wykopania.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 10:00, 06 lip 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
i dalej

Ślicznie, też bym boso pobiegała
Ogród z rzeźbą 09:58, 06 lip 2016

Do góry
Zana napisał(a)

Bardzo mi się podoba taka realizacja już widzę efekt za 2,3 lata
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 09:58, 06 lip 2016

Do góry

Podwórkowa rehabilitacja 09:57, 06 lip 2016

Do góry
ryska napisał(a)

Ale fajne połączenie
Ja kupiłam sobie białego przetacznika.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:56, 06 lip 2016

Do góry
Ziołownik. Nagietek w odmianie "Sunset Buff".

Obok mięty kminek. A przed nimi cykoria sałatowa.
Z Pszenicznej ... 09:54, 06 lip 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Czy z tego ostrokrzewu będzie kula? Pytam, bo mam też takiego delikwenta i nie wiem jak go strzyc. I graby współpracują z pilną ogrodniczką!
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 09:48, 06 lip 2016

Do góry
agata19762 napisał(a)
Ewa bardzo lubię Twój elegancki wysmakowany ogród o każdej porze dnia i roku

Pozdrawiam

Miło mi bardzo Agatko również pozdrawiam
Ogród znów się zmienił ......

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:47, 06 lip 2016

Do góry
Jak to dobrze, że są miejsca, gdzie od wiosny nie weszłam z motyczką. Dzięki temu woczoraj odkryłam, że kolendra się wysiała i pięknie zakwitła.
Bez dwóch zdań, trzeba zakolendrować rabaty!
Ogród Mirelli 09:45, 06 lip 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Stipowy gąszcz, a w nim ukryte jaskry i hortensja - znowu to samo wiem

Bardzo mi się podoba ta rabata wygląda bajecznie zresztą cału ogród masz dopracowany i zazdroszczę kwitnących hortek moje jakoś nie chcą się zebrać i nie mam pojęcia dlaczego. Jaskry są cudowne czarujesz nimi to wieloletnia roślina czy jednoroczna ? Jak będziesz się wybierać do Fojutowa to daj znać.
Ogród z uśmiechem 09:45, 06 lip 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Operacja grujecznik pendula rozpoczęta

Znalazł miejscówkę niedaleko od platana - będzie tam taki kącik dla mnie Na razie sa tylko derenie, ale juz niedługo Przed sobą ma brzozę "autochtona"

grujecznik ma sliczny pokroj i pieknie sie prezentuje

ciekawa jestem co zaplanujesz wokol niego

moze jakas polkolista rabata z laweczką ?
Pszczelarnia 09:44, 06 lip 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Marchewnik anyżowy (o którym Łukasz Łuczaj pisze, że powinien występować w stanie naturalnym w Kotlinie Kłodzkiej - potwierdzam występuje), raz posiany sieje się sam, późno wschodzi.

Czy ten marchewnik anyżowy nie jest zbyt inwazyjny?

Ja w tym roku mam problem z werbeną i dzikim, białym krwawnikiem - wszędzie ich pełno.

Pozachwycałam się ogrodem. Jest wyjątkowy. Podziwiam szczerze. Ciągle się zastanawiam jak Ty ogarniasz taki teren, tyle warzyw.... róż i innego dobra? A pewnie też Ci się sieje z sąsiedztwa...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies