Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

Makusia 08:20, 12 lip 2016

Iwi aspekt pracy zawodowej rozumiem- mam tak samo. Wręcz lubię tę adrenalinkę, jak "przysiądę" i robota wre. Nigdzie nie lubię stagnacji.

Ja kawę poranną piję niestety przy blacie kuchennym patrząc tylko przez okno, ale za to weekend należy do balkonu i celebry, że tak to ujmę
Jak myślę o urlopie, to się martwię tylko jak te roślinki beze mnie dadzą radę....
inka74 10:21, 12 lip 2016

Martuś - przez okno też musi być widoczek, który ci się podoba. A taką cudną ławkę masz przed domem...
Ja w pracy mam taki miks tematów z różnych dziedzin od prawa (coś z twojej działki ale ja tylko 4 aspekty muszę znać i kontrolować), po grafikę, pisanie tekstów do programowania, socjologii/psychologii i księgowości część lubię, część robię bo muszę. Najzabawniej jest, gdy muszę coś zrobić w języku, którego nie znam np. estońskim. No czarna magia.

Wczoraj latałam z miarką po ogrodzie. Nigra ma koronę o szerokości już 3 metrów a obwódka ma nie 60 a 80 cm. Trzeba ją zacząć bardziej docinać.

Dziś świat jest bury, smutny.
inka74 14:50, 12 lip 2016

Basiula napisał(a)
Jejku, u Ciebie to przerwy na kawę raczej nie istnieją! Jesteś tytanem pracy jak widzę

Basiu przerwy są, całkiem długie. Obecnie się lenię i szukam róż bo wyszłam chcąc malować pergolę ale deszcz skutecznie mnie wygonił nawet spod wiaty.
inka74 18:01, 12 lip 2016

Kwiatowo - hortensja bez nazwy i pelargonia.

Czy bergenia powinna nadal kwitnąć?

Tawlina jarzębiolistna - kwiaty ładne, wabią motyle ale po 3 latach krzak mimo cięcia brzydki. Rozłazi się, kładzie. Rozmnaża się przez korzeniowe odrosty

Krwawnica a nie przetacznik jak myślałam. I cudna, ogromna lilia, szkoda, że nie zachowałam nazw.
inka74 18:45, 12 lip 2016

Hortensja Wim's Red - bardzo ją lubię. Ma piękne czerwone pędy i kwiaty, które na jesieni bardzo ciemnieją. Są prawie bordowe. Bardzo wcześnie zaczyna kwitnąć i długo utrzymuje kwiaty. Mocne gałązki choć ich mało. Teraz jest biała z delikatnymi różowymi plamkami. Trzyletnia, ma ok. 140 cm wysokości i ponad 120 cm szerokości. U mnie w naturalny sposób wytworzyła na jednym z pędów wersję na pniu. Korci mnie, aby ją zostawić tylko jako wersję na pniu ale za dużo ma kwiatów na innych gałązkach.
inka74 20:38, 12 lip 2016

Hortensja Limelight. Mam 3 sztuki - tylko . Jedna szczepiona na pniu kupiona w ubiegłym roku na wiosnę i 2 sztuki tegoroczne. Na pniu rośnie w pełnym słońcu i jest tu najładniejsza. Jedną przycięłam nisko i rośnie w półcieniu. Jest niska, kwiatów brak. Druga tegoroczna jest w cieniu, nie była cięta ale są kwiaty malutkie.

Pinky Winky - u mnie niewysoka. Dosyć nisko cięta. W ubiegłym roku przez upał prawie nie kwitła. W tym sporo kwiatów. U mnie chyba 4 lata.
inka74 21:37, 12 lip 2016

Pierwsze kwiaty u mnie - róża Munstead Wood. Cudna. Po prostu.
inka74 21:55, 12 lip 2016

Rozwar

Liatra kłosowa

Rutewka Splendide White

Pysznogłówka Jacob Cline
frezja 22:00, 12 lip 2016

inka74 napisał(a)
Pierwsze kwiaty u mnie - róża Munstead Wood. Cudna. Po prostu.

I ten zapach
inka74 22:04, 12 lip 2016