Teraz już się saletrą nie sypie - lepiej tym co Ania napisała. Co najdziwniejsze - u mnie też placki - a trawnik nawożony jest regularnie.... No nie wiem - same problemy z trawnikami w tym roku.
Sebek u Agi było świetnie - nikt nie myślał o aparacie. Poznałam dodatkowo jej męża, dzieciaki rozrabiaki i sąsiadkę Olę. Fajnie sobie dziewczyny mieszkają i tworzą super paczkę osiedlową. Na dodatek razem opiekują się swoimi ogródkami. Nic tylko pozazdrościć.
Agniecha bo to zboczenie jest, żeby normalna, zdrowa na ciele i umyśle kobieta zamiast szmatkę kupić to na rośliny każdy grosz przeznacza Bogda lawendy malutkie ale tanie (2,5zł), a u mnie szybko się rozrastają Krysiu, Sebek ja też już od prawie roku "chorowałam" na takiego buka . Ma 2,5m wys. Już został posadzony w kole żwirkowym a'la Danusiowe z Ogrodu przy rezydencji. Jutro obfocę, bo sadzenie nie skończone.
Karmnik zaskakująco szybko urósł. Kupiłam ostatni 3 szt. Już widzę, że dobrze, że pożałowałam na więcej.
Racja - będziesz je mogła podzielić na kilka sadzonek jeszcze w tym sezonie. Jedynym minusem jest to, że chwasty czasem w nich wyrastają i trudno je wyrwać, aby kępki nie uszkodzić. A tak to nawet są zimozielone
Mam nadzieję, że dobrze się domyślałem, że o dzielenie żurawek chodzi? widzisz - teraz będziesz mieć więcej niż ja swoich
tak dobrze się domyslasz
jak to to ile ty masz ?
No 4 przy ciurkadle - miałem jedną sadzonkę, ale gdzieś mi zniknęła? Chyba w chwastach, dziś nie zdążyłem wyplewić. Ale w zamian teraz więcej światła w domu jak okna umyte Za to jutro mam wolną sobotę - pierwszą od nie wiem kiedy Oby była słoneczna pogoda - mam nową hostę do posadzenia - no i kilka do przesadzenia ... Musiały wymarznąć? Tak więc wieczorem zapraszam na zdjęcia - albo po południu? Tak czy inaczej jutro Mam nadzieję, że nie będziecie cały czas kibicowały? Ja tylko przez chwilę pooglądałem - i cały czas na trawę paczyłem 300% normy
Duża kępa po jakimś czasie łysieje w środku i tworzy się wulkanik - trzeba ją podzielić i posadzić od nowa. Nie wiem jak będzie z tymi bo się już stykają, a kępy duże nie są
Jak to od nowa??? to dlaczego mi tego nie powiedziałeś przed posadzeniem 70 sztuk.....
POtwierdzam u mne też szybciorem rosnie...
Jednak Wydaje mi się, że jak one się złączą to nie łysieją, wtedy już się nie rozrastają, bo nie mają gdzie Ale Alina dobrze poradziła, że warto się po nich przejść Na pewno będę stosować
Sebek, dzięki ! biedronka siedziała na bukszpanie pod ciurkałem, a potem na ciurkadle (troszkę jej z Franiem pomogliśmy )
Marzenko, kicia pod różą
Aniu, no co roku go ciachałam ale mało , plus strae grube konary. ALe rozkochałam się w małych berberysach Kasi, no u niej z trawułką , więc jeszcze pięniej poza tym musiałam zrobic miejsce na różę, ale cieszę się , że odbił !
Zamieranie pędów cisa zwalczamy poprzez wycinanie chorych pędów, a rosliny opryskujemy na przemian Mirage, Sportak, Sarbawit, Sarfun, Topsin.
O, cudnie! Znaczy jest jeszcze inne lekarstwo! W jakich odstępach czasu wykonywać opryski?
Czy ten grzyb może zaatakować inne iglaki? Nie podobają mi się tuje Golden Globe i Selene. Mają też dziwne beżowe przebarwienia.... Zaczynam z lekka panikować... Czy w/w środki można profilaktycznie zastosować na wszystkie iglaki?
Spryskaj wszystkie, bo grzyby łatwo się przenoszą.
No bardzo chętnie. Mam tylko problem ze znalezieniem tych środków . Gdzie je można kupić? Nawet na allegro ich nie ma, w okolicznych sklepach ogrodniczych również.... Może spróbuję jeszcze raz topisnem?