Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

greglis 16:11, 08 cze 2012

Fantastyczna zielona rzeczka, ja się zniechęcialm do karmnika jak mi go pochłonęło wielkie trawsko, nie dało sie go odchwaścić
waska 19:18, 08 cze 2012

Sebek już ją przejrzalam będzie 5
Sebek 21:26, 08 cze 2012

Marzena2007 napisał(a)

Sebek jak się odmładza karmik???

Duża kępa po jakimś czasie łysieje w środku i tworzy się wulkanik - trzeba ją podzielić i posadzić od nowa. Nie wiem jak będzie z tymi bo się już stykają, a kępy duże nie są

Jak to od nowa??? to dlaczego mi tego nie powiedziałeś przed posadzeniem 70 sztuk.....

POtwierdzam u mne też szybciorem rosnie...

Jednak Wydaje mi się, że jak one się złączą to nie łysieją, wtedy już się nie rozrastają, bo nie mają gdzie Ale Alina dobrze poradziła, że warto się po nich przejść Na pewno będę stosować
Sebek 21:29, 08 cze 2012

waska napisał(a)

Mam nadzieję, że dobrze się domyślałem, że o dzielenie żurawek chodzi? widzisz - teraz będziesz mieć więcej niż ja swoich
waska 21:30, 08 cze 2012

Sebek napisał(a)

Mam nadzieję, że dobrze się domyślałem, że o dzielenie żurawek chodzi? widzisz - teraz będziesz mieć więcej niż ja swoich

tak dobrze się domyslasz

jak to to ile ty masz ?
Sebek 21:41, 08 cze 2012

waska napisał(a)

tak dobrze się domyslasz

jak to to ile ty masz ?

No 4 przy ciurkadle - miałem jedną sadzonkę, ale gdzieś mi zniknęła? Chyba w chwastach, dziś nie zdążyłem wyplewić. Ale w zamian teraz więcej światła w domu jak okna umyte Za to jutro mam wolną sobotę - pierwszą od nie wiem kiedy Oby była słoneczna pogoda - mam nową hostę do posadzenia - no i kilka do przesadzenia ... Musiały wymarznąć? Tak więc wieczorem zapraszam na zdjęcia - albo po południu? Tak czy inaczej jutro Mam nadzieję, że nie będziecie cały czas kibicowały? Ja tylko przez chwilę pooglądałem - i cały czas na trawę paczyłem 300% normy
Wieloszka 21:48, 08 cze 2012

O, to jutro pracowity dzień się zapowiada Życzę wyrobienia nawet 400% normy Moja norma na jutro jest tak wyśrubowana, że nie wiem, czy 20% się uda
agniecha973 22:03, 08 cze 2012

Karmnik zaskakująco szybko urósł. Kupiłam ostatni 3 szt. Już widzę, że dobrze, że pożałowałam na więcej.
Sebek 22:08, 08 cze 2012

agniecha973 napisał(a)
Karmnik zaskakująco szybko urósł. Kupiłam ostatni 3 szt. Już widzę, że dobrze, że pożałowałam na więcej.

Racja - będziesz je mogła podzielić na kilka sadzonek jeszcze w tym sezonie. Jedynym minusem jest to, że chwasty czasem w nich wyrastają i trudno je wyrwać, aby kępki nie uszkodzić. A tak to nawet są zimozielone
Ana 14:52, 09 cze 2012

greglis napisał(a)

Oj będzie bal

Sebciu, a Ty rodziny w Stargardzie nie masz? Bo moja przyjaciółka w latach szkolnych to samo nazwisko nosiła i chyba w Twoich stronach rodzinkę miała

To chyba popularne nazwisko bo i u mnie w klasie był takowy tylko Marek mu było i w Zabrzu mieszkaliśmy

A w Zabrzu Marek to na 100% rodzina mojej Madzi - chyba nawet kiedyś się spotkaliśmy u nas

Ja też kupiłam miesiąc temu 3 karmniki, podzieliłam je na pół i już są dwa razy większe i pięknie kwitną...niesamowite są A Twoja rzeczka cudowna i już taka "dorosła" - no prawie jak właściciel