Na rabacie z Red baronami, po prawej próbuję się dopatrzeć ML ale coś nie mogę Chyba mi coś umknęło Co tam jeszcze rośnie?
A jak klonik się miewa? Dostał kulki i trafki? Pokaż
Przecudny letni busz u Ciebie. Wszystko obejrzałam. Zmartwiły mnie trochę kontrowersje wokół Novalis, bo cztery krzaczki zakupiłam. Mam zamiar posadzić ją z Pilgrimem i przywrotnikiem z przodu, może trochę podbiją jej kolor. Wyczytałam gdzieś, że ona może w półcieniu rosnąć i do takiego miejsca szukałam róż. Padło na Novalis i Pilgrima. Zobaczymy jak to będzie.
Nowa rabatka w trawniku to aż trudno uwierzyć, że to tegoroczna. Pamiętam jak ją tworzyłaś. Niewiarygodne jak to się tam wszystko rozrosło.
No i szaleją u mnie juki Tam gdzie więcej słońca już zaczynają przekwitać a tam gdzie trochę cienia dopiero rozwijają się kwiaty
W jednym miejscu jest aż 8 ogromnych (conajmniej 2 metrowe) kwiatostanów
Tak to chyba ona.. na początku mi się nie podobała i ją wyrzuciłam.. po 5 latach poszła na stertę darni i zielska.. rosła wielka, a ja nie wiedziałam co z nią robić, bo nazwa się zgubiła. Przeleżała zimę wykopana i wiosną odżyła... zlitowałam się i posadziłam w ciemnym kącie.. I ona mi podziękowała że jednak jej nie wyciepałam.. Nazwę ustalila mi Gabriela.. wiec wiedziałam, że wiosną należy ciąć jak inne..... i od tamtej pory jestem w niej zakochana. Niby wiotka, ale sztywna , cięta nisko, rośnie do mojego wzrostu lub lepiej.. tu widać jej fragment.... bo siedzi za krzaczorami.. Muszę sprawdzić czy jakeis patyki się przyjęły z niej. Nie podlewałam a nie pada od 2 miesięcy lub lepiej.. wiec szanse prawie zerowe.. w maju jeszcze żyły .
Jutro zrobię lepsze foto.. jak nie zapomnę.. Ma taki fajny stalowy ocień.