Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

jankosia 10:25, 27 lip 2016

Filemon24 napisał(a)
Przygotuj się na takie widoki tu akurat piesio mojej siostry w akcji

Phi, takie rzeczy to moje kocury i w domu robią
nawigatorka 10:37, 27 lip 2016

ren133 napisał(a)

A jak córunie będą bardzo chciały to też się nie zgodzisz?
raczej nie. prędzej konia im kupie dwa lata temu widziały jak pies sąsiadów (normalny domowy owczarek) przeskoczył płot swojego ogrodzenia i pogryzł M stojącego przy furtce...
zresztą nie lubią zwierząt jakoś bardzo i się ich od zawsze boją choć staramy sie je z nimi oswajać
Pszczelarnia 11:18, 27 lip 2016

A jak córunie będą bardzo chciały to też się nie zgodzisz?

raczej nie. prędzej konia im kupie dwa lata temu widziały jak pies sąsiadów (normalny domowy owczarek) przeskoczył płot swojego ogrodzenia i pogryzł M stojącego przy furtce...
zresztą nie lubią zwierząt jakoś bardzo i się ich od zawsze boją choć staramy sie je z nimi oswajać

Renia, to musisz wziąć pod uwagę, czy córka dojrzała do posiadania psa. I czy będzie jego "panią", odpowiedzialną, wychowawczynią, troszczącą się o niego i o estetyczne potrzeby innych domowników. To jest zasadnicze pytanie.
anna_t 15:31, 27 lip 2016

ren133 napisał(a)

One nawet zimą ładnie wyglądają - takie zasuszone kwiatostany są Na wiosnę je ścinasz

dzieki Reniu
a długo się "zbierają"?
anna_t 15:33, 27 lip 2016

ren133 napisał(a)

O kurczę nie pamiętam ... musiałabym zapytać ... a co tam kombinujesz?

myślękupić 3 na front,2 na prawy i 1 na lewy.one w kwadracie ze żwirru a wokół białe byliny i trawy.co myslisz?
a mogłabyś zapytać..?
leon60 15:54, 27 lip 2016

Renia upatrzyłaś już trawę do trzcinników ?
ren133 21:30, 27 lip 2016

Luki napisał(a)
Reniu dobrze, że w tej ilości nadrabiania były zdjęcia
Co do pieska nie zgodzę się, że to zło w ogrodzie, trzeba dobrze wychować i nie będzie szkód, oczywiście mówię to o niewielkich psach bo duże samą masą mogą szkody wyrządzić ja mam dwa, i trochę szkód było jak były młode bo jak to mówią młode i głupie, teraz już prawie zerowe straty

Liczę się z tym, ze na początku straty mogą być ... oby tylko bukszpany i drzewa nie ucierpiały ... poza tym mam nadzieję, że damy radę go "dobrze wychować"
ren133 21:33, 27 lip 2016

Madzenka napisał(a)
Nie rozumiem tych obaw o ogród, jesli zajmiecie sie psem, będziecie z nim wychodzic na spacery to strat zadnych nie będzie. Jesli bedzie zbędnym przedmiotem pozbawionym zainteresowania, puszczany aby nie przeszkadzał do ogrodu to. z nudów bedzie niszczył a przede wszytskim będzie sie w nim załatwiał. Wszystko zalezy od własciciela......tak miałam z pierwszym psem, drugiego od poczatku wychowuje inaczej i nigdy mi zadnych strat ani w domu, ani w ogrodzie nie uczynił. Ze szczeniakiem 3 miesięcznym trzeba isc od razu do szkoły i nie będzie nic niszczył.

Mocz wykastrowanego psa nie niszczy trawnika, bo czasami z emocji nawet najgrzeczniejszy pies nie wytrzyma i siknie

Pisze to kociara przez 30 lat, ktora teraz sobie nie wyobraża życia bez psa

Pocieszające to, co piszesz Nie wiem tylko kto powinien zająć się tym wychowaniem bo podobno najlepiej jak robi to jedna osoba ... tylko czy 12latka da radę?
nawigatorka 21:36, 27 lip 2016

ren133 napisał(a)

Pocieszające to, co piszesz Nie wiem tylko kto powinien zająć się tym wychowaniem bo podobno najlepiej jak robi to jedna osoba ... tylko czy 12latka da radę?
znam owczarka niemieckiego szkolonego w szkole dla spow ktory slucha wlasciciela jego dwoch malych corek jedynie nie jest posluszny wobec...wlascicielki
ren133 21:36, 27 lip 2016

siakowa napisał(a)
już u gabisi pisałam mama dwa owczarki. psa i suczke właśnie pies nie sika w ogrodzie choćby miał trzymać cały dzięn a suka sika co 10 min i co 10 cm

No ale Twój trawnik przecież dobrze wygląda
A zdradzisz jak to się robi, żeby pies był taki grzeczny jak Twój?