Kochani,
zaktualizowałam listę, dopisałam Selizę.
Jest mi niezmiernie przykro, ale muszę was przeprosić i poinformować, iż z przyczyn niezależnych ode mnie zmuszona jestem do rezygnacji z udziału w spotkaniu. Chyba, że zdarzy się jakiś cud , który sprawi, że będę mogła przyjechać.
Mam nadzieję, że pogoda dopisze, a wy będziecie się wyśmienicie bawić..
Zadzwonię do Kapiasów i podam liczbę osób, bo myślę, że pewnie każdy będzie chciał zjeść coś ciepłego.
Irenko nie ukrywam, ze czekam aby zdechły
Stzryżone graby na wysokich pniach "ukrzyżowane", podsadzone kulami bukszpanowymi i białymi tulipanami wiosną
Madżenka, no nie podejrzewałam Ciebie o takie mordercze zapędy A nie możesz tych bambusów jak radzi Enya do donic powsadzać i trzymać w ogrodzie zimowym? Możesz nie wierzyć, ale dokładnie o takich formowanych grabach pomyślałam do Ciebie zamiast bambusów! Rewelacyjny pomysł!
Nawadniania bardzo zazdraszczam i podpatruję co i jak, bo a nuż widelec w przyszłym sezonie i u mnie się uda...
Lepiej zadołować z donicami niż zostawić na mrozie... Bo opatulanie donic jak dla mnie nie wchodzi w grę - nie dość, że nie wygląda to dobrze, to i tak najczęściej rośliny przemarzają. Z Danusi bukszpanami w donicach na froncie tak było - z tego co pamiętam...
Danusiu bardzo chętnie ... tyle jest z nimi możliwości ... żywe obrazy są piękne i nie kłopotliwe z podlewaniem ... zbieram już materiały potrzebne do tego, siatki i ramki .... super pomysł .....
Ja się zapisuję, ja! Wprawdzie beztalencie jestem totalne, ale będę od Was zgapiać
Paskowanie ma odwrotne niż Evergold - jest jasnoobrzeżona (tak to się pisze? ) i dużo wyższa. Wieczorem dam fotkę. Zresztą nieważne - ładna jest i tyle A skoro w punkcie stała na słońcu, to i u mnie przeżyje
A jakie carexy kupiłaś w B. ? ... u mnie ciągle pelargonia kwitnie i żal mi je wyrzucać ....
Podobno c.morrovi variegata - ale Marzenka mówi, że jej inaczej wyglądają (są bardziej zielone), a że te były bez nazw, to się nie upieram. Duuże, ładne, ostatnie 5szt.po 8zł.
Danusiu, tworzycie z Witkiem niesamowity duet! Życzę Wam jeszcze wieeeelu takich pięknych rocznic!!!
Ściskam serdecznie
P.S. Fajnie wyglądaliście w dniu ślubu Dzieciaki takie
A i tu Cię Danusiu zaskoczę - miałam dwie Hakone, ale jak je przymierzałam, to coś było nie halo... I w końcu ich nie posadziłam... Zrobię jeszcze jedną próbę
Bukszpany do garażu - mam w sumie 4 donice z roślinami do schowania na zimę, to na tyle znajdę miejsce Zawsze problem z nimi, prawda? Dlatego w reszcie donic mam sezonowe roślinki, puste donice łatwiej się przechowuje i podlewać nie trzeba
Karola, w zeszłym roku nie zdążyłam wsadzić wrzosów z doniczek do ziemi, bo długo były ładne, a potem nagle uschły. Muszę na czas przesadzić z donicy hortensję i żurawki, a resztę... jak się uda