Witam
wyhodowałam sobie takiego wielkoluda z jałowca teraz chciałabym z niego zrobić stożek czy jest to możliwe i jak się do tego zabrać czy mogę to zrobić teraz czy powinnam poczekać do marca ? To ta najjaśniejsz kopka po prawej stronie zdjęcia. Proszę o poradę.
Odkurzaczem tu pieliłaś czy co?????
Matko! Szacun dla Ciebie za tak wymuskany ogród
Muszę od Ciebie ściągnąć przepis na fasolkę, bo uwielbiam
pozdrawiam
Ja z zapytaniem o wycinanie kosodrzewiny. jak obetnę niezbędne do wycięcia gałązki wewnętrzne to to co zostanie -to obcinam igły o połowę czy tylko te wiosenne świeczki?
Czytam, czytam.. ale jest poniedziałek.. dobre się skończyło...
Weekend deszczowy, ale bez szaleństwa, jednostajnie, miarowo.. tak jak powinno.. przez cały okres brzydkiej pogody spadło jakieś 7-8 cm deszczu. Na takasuszę to ziemia nawet nie odczuła takiej ilości.. na szczęście bez zlewy wiec powoli wsiąka w głąb..
Odpoczywamy u Kasika w cudownej atmosferzeTaki klimat sprzyja twórczości Ogrodowej. Zobaczcie co wykombinowałyśmy
Na całą realizację zapraszam do,,Ogród hortensjową brzoskwiniowy,,do Kasika
Oj Marto, ale masz zacięcie. Co do stawu to jeden bok (od skarpy) będzie obsadzony roślinnością wodną a od pomostu będzie trawka. Tylko na przekór jest mało wody, a przecież był kopany bo nas zalewało. Ot, taka złośliwość losu. Ale w planach jest podłączenie odpływów deszczówki z dachu domu i budynków gospodarczych. Rury doprowadzające w ziemi na terenie ogrodu są położone, rynien tylko brakuje. Ach te plany....
Od dłuższego czasu wyczekuję kwiatów powojnika. A ten mi psikusa zrobił i kwitnie, ale skubany schował się do wewnątrz altanki. I tylko tu ma kwiaty. No, może tak lubi?
A no mam. Troche u mnie brzydko przekwita, takie brudne te kwiatki wisza, ale w sumie lubie ja.
U Ciebie to ona przepieknie wyglada. Moze moja potrzebuje jeszcze czasu? W sumie zaliczyla juz dwa sezony u mnie...