Melduję się. Przeczytałam wątek- ależ będziesz miała wypaśny staw! U mnie w domu mieliśmy staw na ogrodzie. Nikt wtedy o jakimś obsadzaniu nie myślał- po prostu był, było w nim zielono od "takiego czegoś" poruszającego się na tafli, były pałki i był cudny. Aż mój Br nie postanowił, że zamiast stawu będzie basen...
Teraz będę już na bieżąco śledzić, co u Ciebie nowego
Oj Marto, ale masz zacięcie. Co do stawu to jeden bok (od skarpy) będzie obsadzony roślinnością wodną a od pomostu będzie trawka. Tylko na przekór jest mało wody, a przecież był kopany bo nas zalewało. Ot, taka złośliwość losu. Ale w planach jest podłączenie odpływów deszczówki z dachu domu i budynków gospodarczych. Rury doprowadzające w ziemi na terenie ogrodu są położone, rynien tylko brakuje. Ach te plany....
Czy te oczy mogą kłamać....
Aniu, zdjęcia jak zwykle cudne. Kosmita zabójczy
Pytanko - dostałaś odpowiedź w sprawie klona? Rzadko cos mnie nakręca, ale ten klon hipnotyzujący i na moje gabaryty jak znalazł. Nawet miejsce dla niego wymyśliłam, tylko rurę od kanalizacji trzeba będzie przesunąć - ot, taki drobny szczególik
O jarzębie pamiętam, ale weny brak, bo głowa zajęta totalnie inną tematyką
Romciu oczywiście widziałam u ciebie derenie. Ale tak się zastanawiam czy one w zimę naprawdę tak 'świecą'. Bo mam wrażenie że większość fotek tego derenia w necie jest podrasowana. Też bym chciała wpakować je w brzozy. W sezonie pierwsze skrzypce grała by kwaśna z jednej i cieniolubna z drugiej. W zimę to derenie byłyby No.1.
Wiesz Iwonko, ja też mam dla niego miejscówkę tylko.... pw
Co do jarząbka to chyba narazie w nóżki dostanie rozplenice, bo mam z wysiewu i muszę zagospodarować...