Zabierz piwonię zza wiśni bo jak drzewko urośnie to nie będzie tam miała wcale światła co się równa zero kwiatów. Tuje ją zasłonią z jednej wiśnia z drugiej strony. Przerabiam ten problem obecnie pod magnolią w podwórku.
Czemu hortensje rosnące w pobliżu krzewu mają brzydszy pokrój niż te rosnące w słońcu? Chodzi mi o te na dwóch poniższych zdjęciach. Gałązki pokładają się. Czemu tak jest?
Lidka to nie jest to miejsce totka jest z tyłu domu zrobiona przy domku narzedziowym a drzewo duże w oddali to orzech.
Od wejścia i furtki po prawej za katalpami jest brzoza, o tu
I taka ziemia z ogrodu jest mocno zachwaszczona - u mnie chwasty zawsze były silniejsze od startujących rozsad. Teraz zawsze kupuje ziemię do siewów, testuję różne. Bardzo dobry eksperyment. Mój eksperyment z dzisiaj był taki: sadziłam laki do ogrodu. Na jednym stanowisku posadziłam równo w rządku po jednej sadzonce (rozpikowałam), na drugim stanowisku posadziłam w kupce tak jak wydarłam z tacki. Wiosną zobaczę efekt.
Pozdrawiam.
Witaj Agapancie, agapanty to też moje ulubione ale niestety nie chcą tak obficie kwitnąć. Jak je uprawiasz i zmuszasz do kwitnienia? Kiedy dzielisz i przesadzasz? Jak nawozisz? Twój jest pokazowym modelem.