Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

Kordina 22:12, 08 lis 2023

Jolu a zrobiłaś fotkę New Dawn. o której pisałaś u Ani?
Joku 23:06, 08 lis 2023

Nie, nie zrobiłam. Może jutro jak nie będzie padać.
basia3012 00:54, 11 lis 2023

Jolu, masz różę New Down? Jak ona u Ciebie się sprawuje? U mnie w tym roku ładnie kwitła 2 razy. Ale śmieciuch z niej okrutny.
Stożki z cisa piękne. Też u siebie posadziłam cisy na kule. Wykopałam tawuły i posadziłam w ich miejsce cisy. Ciekawa jestem ile czasu zajmie im zagęszczenie się i rozrost. Kupiłam ładne duże sadzonki cisa Baccata ale z gołym korzeniem. Cena była bardzo przystępna więc zakupiłam kilkanaście sztuk.
Jolu, te szerokie kadry pokazują piękną strukturę ogrodu, ładnie dobrane kolory. Lubię tak szerzej patrzyć na ogród.
Pozdrawia cieplutko.
eda 14:38, 11 lis 2023

Pięknie Jolcia u ciebie takie słoneczne fotki udało ci się zrobić miło będzie w pochmurne dni wrócić okiem ...
macham
Joku 21:24, 11 lis 2023

Basiu, mam tę różę, w dodatku własnoręcznie ukorzenioną z patyczka. Zazwyczaj kwitła chyba tylko jeden raz, w tym roku coś się jej pozytywnie poprzestawiało. Nawet kwiaty teraz są ładniejsze, większe. U mnie jej śmiecenie aż tak bardzo nie przeszkadza bo płatki opadają pomiędzy rośliny w rabacie, bardziej śmiecą od strony ulicy bo rośnie przy płocie. Do zrobienia zdjęcia zmobilizowała mnie Bożena .

Moje cisy mają ponad 10 lat, to też baccaty. Kupiłam je jako niewielkie okazy już uformowane w stożki, ale nie miałam wtedy czasu żeby je od razu posadzić. Niemalże mi zmarniały dokumentnie ale po posadzeniu ładnie odbiły. Teraz mają około 2 m, byłyby większe ale tnę je systematycznie. Twoje na pewno się przyjmą, masz rękę do roślin a teraz jest dobry czas na sadzenie roślin z gołym korzeniem. No, może już jego końcowy okres.
Joku 21:35, 11 lis 2023

Eda nam się odnalazła , odmachuję w stronę zachodnią .

Joku 21:47, 11 lis 2023

basia3012 23:09, 15 lis 2023

Joku napisał(a)
Basiu, mam tę różę, w dodatku własnoręcznie ukorzenioną z patyczka. Zazwyczaj kwitła chyba tylko jeden raz, w tym roku coś się jej pozytywnie poprzestawiało. Nawet kwiaty teraz są ładniejsze, większe. U mnie jej śmiecenie aż tak bardzo nie przeszkadza bo płatki opadają pomiędzy rośliny w rabacie, bardziej śmiecą od strony ulicy bo rośnie przy płocie. Do zrobienia zdjęcia zmobilizowała mnie Bożena .

Moje cisy mają ponad 10 lat, to też baccaty. Kupiłam je jako niewielkie okazy już uformowane w stożki, ale nie miałam wtedy czasu żeby je od razu posadzić. Niemalże mi zmarniały dokumentnie ale po posadzeniu ładnie odbiły. Teraz mają około 2 m, byłyby większe ale tnę je systematycznie. Twoje na pewno się przyjmą, masz rękę do roślin a teraz jest dobry czas na sadzenie roślin z gołym korzeniem. No, może już jego końcowy okres.

Moje New Down rosną przy płocie i płatki lecą na chodnik. Zamiatam je więc.
Cisy posadziłam już wcześniej, około połowy października. Mam nadzieję, że się przyjmą.
Twoje New Down wyglądają jak moje tegoroczne.
Fajnie robione zdjęcia, podzielone na trzy. Ja tak nie umiem.
Kordina 00:58, 16 lis 2023

No szok, że jeszcze tak ładnie wyglądają pewno do pierwszego mrozu, ale do wiosny zostało coraz mniej czasu i cykl zacznie się od nowa. Fajne zdjęcia kolorów w Twoim ogrodzie Wilczomlecze też w dobrej formie, czy pamiętasz ich nazwę? Jakaś variegata? Chyba Tasmania?
Basieksp 09:15, 16 lis 2023

Śliczne taki miły, delikatny akcent w listopadzie