Miara krawiecka jest też bardzo przydatna w ogrodnictwiezwłaszcza w czasie rewolucji na rabacie do tego gwóźdź i sznurek przy wytyczaniu obwodów kolistych
Roślinka na zdjęciu to stokrotka afrykańska. U nas nie zimuje.
Zasłonki to w zasadzie woalki Mają za zadanie zapewnić odrobinę intymności. Chronią też przed nocnymi owadami.
Domy są nowe, brakuje okrutnie drzew, żywopłotów, a z tymczasowym rozwiązaniem w postaci paneli czy mat nie bardzo jestem w stanie się pogodzić. Pisałam już wcześniej, że sąsiad nieco niefortunnie wybudował swoje miejsce odpoczynku naprzeciw naszego.
Wygląda to tak
Widać linię ogrodzenia. Zaraz za nią rosną tuje sąsiada, za nimi stoi rustykalna huśtawka i 3 metry od niej stół biesiadny i taras. Nad tarasem sąsiad ma balkon.
Gdybym wiedziała to wcześniej, to posadziłabym w tym miejscu rząd świerków serbskich. A tak ratowałam się dosadzając klon Ginnala, choinę kanadyjską i dwie śliwy wiśniowe. Trochę to potrwa aż urosną.
Witam!
Na trawniku pojawił się "mały" problem.
Co to za świństwo wyrosło? To znaczy mnie się podoba, ale rodzicom nie za bardzo. Pryskali to środkiem na chwasty, ale nic nie dało. Są małe i twarde. Na forum, tutaj, wyczytałem, że to mata z rozchodnika, ale gdy wpisuję coś takie w google, to wyskakują mi o wiele wyższe rośliny z pąkami kwiatów.
Ten chwast jest mały i twardy. Kiedyś dziadek to przyniósł i prosił, żeby nie wykopywać, bo mu się podoba. Teraz tego jest pół boiska i pół sadu. Jak się tego pozbyć?
Ja bym taki narożnik w koncie prostym obsadzała w taki sposób po lewej proste nasadzenia jedno lub dwu rzędowe, narysowałam jeden rząd, rozchodniki są ok
Dzięki dziewczyny Aniu, mi też kurczaki bardzo się podobają i spróbuję dokupić jeszcze kilka Makusia mam jeszcze derenia pagodowego na nóżce też jest fajny.
O taki:
Stożki bukszpanowe posadziłam tak jak wcześniej zaplanowałam...
M mówi że rura prowadząca do budynku jest głęboko i wychodzi pod betonowym kręgiem. Wykopałam wielki dół wokół studzienki i na nic nie natrafiłam
Jutro pokażę wam zdjęcia bo jeszcze nie dokończyłam
Posadziłam 2 stożki, 1 kulę, 3rozplenice, 3 białe jeżówki. Zostały mi do wsadzenia żurawki i może jakiś trawy.