Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

anka_ 09:53, 27 cze 2016

Internet radiowy w takią pogodę jak ostatnio to kompletna porażka.

Toszka napisał(a)
Pięknie ci rozkwitła

Iwonka to dopiero pierwszy kwiat, ale ma jeszcze pąki.

Pluszakowa napisał(a)
Witam się serdecznie jednego lata miałam tyle buraków liściowych mniam.
Witaj Madziu serdecznie. U mnie buraczków, jak zresztą i innych podstawowych warzyw sporo bo staram się żeby były zapasy na zimę. Jest gdzie przechowywać a smak zdecydowanie inny niż marketowe. A i dla zwierzaków starczy.

07_Rene napisał(a)
Aniu, współczuję strat burzowych i suszy stulecia
Mnie w tym roku nawet omija... tylko raz gałęzie z wierzb sprzątałam. Za to deszczyk podlewa i nawadnia w upały...

Do róż i liliowców może jakaś trawka? np. molinia variegata?
Staw tętni życiem Super jest.
Renatko takie straty po burzy to pestka, w niektórych rejonach to była masakra. Choć przyznam szczerze, że te łatanie dachu popsuło mi trochę ogrodzeniowe plany. Najgorsze było to, że bardziej szkody narobiło wiatrzysko a deszczyku to padało 5 min. Ale za to wczoraj trochę podlało, tak na spokojnie.
Molinia Variegata jest na mojej liście i napewno ją kupię. Narazie do różyczek przesadziłam przetaczniki, bo właziły mi na lawendę.
A wiesz, że ta moja stipa z siewu nie kwitnie.

Marga napisał(a)
Aniu, masz super mieszkańców w stawie Widać, że zwierzątka już się u Ciebie zadomowiły i jest im dobrze.
Baaardzo Ci współczuję strat. Nas też trochę wydmuchało, na szczęście nic nikomu się nie stało i udało nam się już prawie posprzątać po nawałnicy.
Warzywka, podobnie jak Ty, też poupychałam na rabacie
Pozdrowienia zostawiam

Mam nadzieję, że zwierzątek będzie przybywać. Niestety nie wszystkie rośliny sadzone w stawie po zimie się pokazały. ale będziemy dosadzać.
Warzywnik jest duży, nawet przy pieleniu stwierdzam że za duży. Ale i tak czasami coś wyląduje na rabacie.Pozdrawiam również i zdrówka dla synka życzę.

Toszka napisał(a)
czy podlało u ciebie?

Iwonko wreszcie trochę popadało. Szału nie ma, ale dobre i to. Najważniejsze że padało łagodnie, równo bez wiatrzyska. Ale podobno twoje okolice więcej wody dostały.

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Kasya 09:59, 27 cze 2016

anka_ napisał(a)

moje lilie mialy byc jasno rozowe a sa jakies bardzo podobne do tej
Toszka 10:03, 27 cze 2016

Wiało - wiśni nam sporo pozrzucało i zbieraliśmy spod drzewa

Lało - w strugach deszczu rynnę musieliśmy montować, bo budowlańcy zdjęli, a eMowi siem o tym drobiazgu zapomniało

a teraz przyjemny chłodek i wreszcie jest czym oddychać

Najważniejsze, że u ciebie popadało

Lilii dość szybko ci przybędzie
Mirka 08:29, 29 cze 2016

Czytałam że Serbów dokupiłaś Moje zeszłoroczne maluchy w.tym roku dostały nawozu i ruszyły z kopyta One nie przesadzane szybko rosną jak już się przyjmą. Przyrosty mają i.czubki po 30 cm.urosły ale sie cieszę. zobacz fotkę usunę .
LyraBea 23:00, 30 cze 2016

Aniu, co u Ciebie? Czytałam o wcześniejszych szkodach, teraz cichutko u Ciebie. Też mam radiówkę i czasem mi idzie ten net jak krew z nosa.
anka_ 16:30, 06 lip 2016

Kasya napisał(a)
moje lilie mialy byc jasno rozowe a sa jakies bardzo podobne do tej
Ach.... te zakupy cebulkowe.... Ale taka jest śliczna, choć zdjęcie trochę przekłamuje kolorek.

Toszka napisał(a)
Wiało - wiśni nam sporo pozrzucało i zbieraliśmy spod drzewa

Lało - w strugach deszczu rynnę musieliśmy montować, bo budowlańcy zdjęli, a eMowi siem o tym drobiazgu zapomniało

a teraz przyjemny chłodek i wreszcie jest czym oddychać

Najważniejsze, że u ciebie popadało

Lilii dość szybko ci przybędzie
Z tą pogodą w tym roku to masakra, albo wściekłe upały albo leje. A ja tyle koszenia mam, ale żyłkową nie daję rady jak gorąco. A zielsku sprzyja taka pogoda, rośnie jak szalone.

Mirka napisał(a)
Czytałam że Serbów dokupiłaś Moje zeszłoroczne maluchy w.tym roku dostały nawozu i ruszyły z kopyta One nie przesadzane szybko rosną jak już się przyjmą. Przyrosty mają i.czubki po 30 cm.urosły ale sie cieszę.

Mirko dokupiłam kilka większych serbów żeby na odcinku stawu max szybko odgrodzić się od drogi. Choć i tak lata miną. Tamte serby kupione wcześniej (te malutkie) pójdą od strony sąsiada. A i tak będę musiała dokupić. Mam nadzieję, że i moje w przyszłym roku ruszą.

LyraBea napisał(a)
Aniu, co u Ciebie? Czytałam o wcześniejszych szkodach, teraz cichutko u Ciebie. Też mam radiówkę i czasem mi idzie ten net jak krew z nosa.

Beatko kilka dni byłam odcięta od świata bo po burzy poszedł główny nadajnik. Ale i tak miałam przez dwa tygodnie gości i nie bardzo możliwość pisania na forum. Jednym oczkiem wpadałam czasami, czytałam min o twoich zmaganiach z trawnikiem i nieszczęsnej nawałnicy. A i nasadzenia cichutko podziwiałam.

Pszczelarnia napisał(a)
A właściwie dlaczego nie patrzeć na buraczki. Ja lubię buraczki nade wszystko....
Właściwie dlaczego nie, w końcu większość część ostatnich dni spędzam w warzywniku.... co za wariat taki wielki zrobił i teraz tyle pielenia...

Cząber- strażnik buraczków.

Jedno mnie zastanawia- wszyscy piszą, że dyniowate szaleją w tym roku a u mnie porażka.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 16:39, 06 lip 2016

Papryka w gruncie sporo mniejsza od foilowej, ale owocuje

W folii koper szaleje

Melonom i arbuzom też sie podoba.

anka_ 16:49, 06 lip 2016

Kiedyś pisałam o jesiennym dokarmianiu ptaków u mnie. tak na dzień dzisiejszy wygląda część jesiennej stołówki.

Ku mojej radości i zaskoczeniu zyskałam sprzymierzeńców w warzywniku- dziesiątki mazurków siedzi i wybiera gąsieniczki z kapustnych. Po raz pierwszy będę mieć chyba kapustę.

Szkoda, że moja "młodzież" to obecnie takie szkodniki...

ale słodkie....

anka_ 18:02, 06 lip 2016

Hummelo

Przetacznik

Rumian w miskantach i szałwi

świecznicy też towarzyszy....
JoannA 18:17, 06 lip 2016

Czyściec gęstokwiatowy 'Hummelo' ma piękny kolor kwiatów. Zbierz nasionka Aniu
A "młodzież" masz wyjątkowo słodką.