Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Moja codzienność - ogród Oli 21:11, 17 maj 2016

Do góry
No nie wiedziałem, że tak skutecznie kraczę bo coś po kościach czułem, że będzie więcej blachy Super to wygląda i tak spaja ogród, że aż nie wiem co tutaj powiedzieć
Ogród do kwadratu 21:06, 17 maj 2016

Do góry
Dostałem prawego sierpowego od piękna ogrodu Cudownie i nie spodziewałem się, że grujecznik może tak wyrosnąć bo na forum często czytałem, że słabo rośnie, a tu taka miła niespodzianka.
Moja działka. 21:01, 17 maj 2016

Do góry
Pięknie i kwitnącą Ja dzisiaj też wychodziłem chyba z 10 razy na podwórko i na koniec założyłem szczelniejszą kurtkę i kończyłem układać drewno w deszczu
Moja "przyziemna" :) pasja 20:58, 17 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Elegancko i czyściutko się robi Pomysł z klonem mi się podoba, a jeszcze jak będzie w osłoniętym miejscu to można z jakimś japońskim cudeńkiem poszaleć, ten shirisawum Aureum jest cudny (nie wiem czy dobrze napisałem)

Takie byle co niby ta opaska, a bardzo uporządkowała przestrzeń wokół domku. Bardzo jestem zadowolona, że udało się już za to zabrać.

Teraz koszmarne zadanie - szukanie drzwi.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:37, 17 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)

[b]Moni

...To się rozpisałem

Dziękuję Ci bardzo Ty uważasz, ze się rozpisałeś, a dla mnie same ważne rzeczy
Ogród Cioci cz. 3 11:04, 17 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Wiesz, że kuszą mnie Pisarzowice bo nie kolidują z wyjazdem do Bogdzi poz zmianie terminu Święta Azalii, ale nie wiem czy dostanę pozwolenie i muszę jeszcze jeden ważny aspekt przemyśleć bo nie ma tak lekko niestety.

Wiem Luki, wiem. Ten ważny aspekt zawsze mnie wkurza Do nas masz jednak nie tak daleko.
Lifting starego ogródka 11:03, 17 maj 2016

Do góry
Lilie w miksie źle nie wyglądają o ile są z jednej grupy czyli azjatyckie z azjatyckimi itd mam miks w przedogródku bo łapczywy jestem i zbieram od lat
Ogród Cioci cz. 3 11:01, 17 maj 2016

Do góry
Wiesz, że kuszą mnie Pisarzowice bo nie kolidują z wyjazdem do Bogdzi poz zmianie terminu Święta Azalii, ale nie wiem czy dostanę pozwolenie i muszę jeszcze jeden ważny aspekt przemyśleć bo nie ma tak lekko niestety.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:57, 17 maj 2016

Do góry
Małosiu do Bogdzi za niecałe dwa tygodnie, a teraz mocno zastanawiam się nad Pisarzowicami tylko troszkę mi daleko tak dwa weekendy pod rząd.
Drzewa jeszcze bym jakieś przywiózł, ale wiadomo jest jeden skuteczny hamulec
Zdjęć będzie standardowo dużo.

Kamilo troszkę się trzeba naszarpać, ale znam swoje możliwości i nie przesadzam jak wiem, że rady nie dam

Kasiu robotę robią od razu to prawda, wystarczą dwa sezony by były wielkie i gęste okazy co przy mniejszych drzewach trwa troszkę dłużej, ale już przy tej drugiej wersji zostaję bo na takie duże już sobie nie pozwolę

Moni ja też w większości miejsc mam korę lub jeszcze będę ją wysypywać, jedynie na bylinówce kory nie mam bo łatwiej mi o nią zadbać, a ciągle coś przesadzam lub dosadzam więc kora by mnie denerwowała.
Siewki na korze również się będą pokazywać o to nie ma się co martwić, na pewno nie tak obficie jak na korze, ale będę. Jeszcze kwestia jak grubą masz korę bo czym drobniejsza tym siewki lepiej będą wschodzić
Śćółka z kory jest bardzo dobra bo zatrzymuje wilgoć w glebie i z czasem jak się rozkłada poprawia strukturę, trzeba tylko pamiętać, że świeża nieprzekompostowana kora zabiera azot z gleby, więc w pierwszym roku po wysypaniu warto dać troszkę więcej nawozu azotowego lub podlewać gnojówką z pokrzyw.
Świeża kompostująca się kora ma taki specyficzny zapach po otwarciu worka, jeżeli jest drobniejsza i nie pachnie to albo jest sucha, albo już przekompostowana.
Najlepiej byłoby kupić korę, nakłuć worki i zostawić ją na rok i dopiero rozsypywać na rabaty, ale ja tak nie robię bo jak już kupię chcę od razu mieć czyste rabaty.
To się rozpisałem
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:44, 17 maj 2016

Do góry
Ludwiko niby wiedziałem,że są duże, ale jak w CO wszystkie w koło były podobne lub większe to jakoś nie wyglądały na aż tak wielkie. Jarząb mógłby mieć koronę troszkę niżej ale inne były już z koroną 120cm na ziemią, a to znowu za mało, spełnia swoje zadanie więc jest dobrze

Jolu tak sobie liczę, że pod konie przyszłego sezonu będzie już to jako tako wyglądać

Anula warto tym bardziej, że nie był drogi, a sporo mniejsze w porównaniu do tego się nie opłacały
Biało różowy ogród za płotem. 10:12, 17 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Kamilo za miesiąc będzie śliczniejsza

no ja to wiem

Drzewa piękne jak pisałam u Ciebie
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 09:30, 17 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Piękny majowy spektakl Zestawienie marketowych cebul bardzo przydatne i też muszę sobie gdzieś zapisać by pamiętać. W Benexie kupuję tylko woreczki kolorów i te akurat się zgadzał dwa lata pod rząd, ale odcień to i tak do okńca mała zagadka, hociaż po tegorocznych pomyłkach odcień nie ma chyba znaczenia

Benexowi już podziękowałam na amen
Lidl ma coraz fajniejszą ofertę z roku na rok.
Pozdrawiam!
Moja "przyziemna" :) pasja 09:07, 17 maj 2016

Do góry
Elegancko i czyściutko się robi Pomysł z klonem mi się podoba, a jeszcze jak będzie w osłoniętym miejscu to można z jakimś japońskim cudeńkiem poszaleć, ten shirisawum Aureum jest cudny (nie wiem czy dobrze napisałem)
Lifting starego ogródka 09:04, 17 maj 2016

Do góry
Niestety wśród handlarzy cebul najwięcej oszustów i nie jedną historię już słyszałem do czego są zdolni.
Pocieszę Cię, że cebule na targach w Chorzowie kupowałem kilka lat pod rząd i są bardzo zdrowe jedyny problem z kolorem, który się kupowało bo rzadko był taki jak na zdjęciu
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:55, 17 maj 2016

Do góry
Aniu do zobaczenia

Wojtku u mnie bez strat w Ice Dance, Morovi Variegata, Ptasie łapki, Evergoldy chyba częściowo. Wszystkie włosiste na kompost się nadają.

Iwonko drzewko wygląda jak pająk, ciekaw jestem na efekt jak to będzie wyglądać za dwa miesiące gdy cięte śliwy podrosną

Bogusiu w sumie to z 5-6 razy przeszły takie kilkuminutowe ulewy, ale dobrze wszystko podlały, że nie muszę przez te chłodniejsze dni podlewać.
Lifting starego ogródka 08:53, 17 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Wiesz, że za tą niebieską lilie mogłabyś tego Pana kopnąć w ... no. Niestety dałaś się nabrać bo niebieska lilia nie istnieje i akurat większość lilii woli lekko kwaśną glebę Oszukują z tymi liliami od kilku lat, ale nikt na to nie zwraca uwagi to sobie sprzedają.

Tyła działki jest bardzo dobry, a widoki za ogrodzenie nie najgorsze, uwierz mi, że może być gorzej

Hortensje masz olbrzymie i jeszcze jak trawy ładnie Ci ruszyły.

A niech to... no co za dziadostwo... a wydawałoby się, że ludzie, którzy zajmują się kwiatami to ludzie wrażliwi i nie powinni świństw innym robić... :/ No trudno, najwyżej będziemy je sobie mazakami na niebiesko malować

Luki napisał(a)

Tyła działki jest bardzo dobry, a widoki za ogrodzenie nie najgorsze, uwierz mi, że może być gorzej

Hehe no może, może, bo za ogrodzeniem przed domem mieliśmy i nadal mamy nieciekawe widoki Ale i tak, choćbym se tam posadziła cuda na kiju to z takim tłem nigdy to nie będzie dobrze wyglądać. Także żywopłot ze szmaragdów na tym ramieniu działki jest już przesądzony Co będzie przed nim a co przed choinami to jest ciągle kwestią otwartą...

Limki świetnie się zagęściły, Miśki polarne wyglądają przy nich sporo ubożej

Dzięki za dobre słowo
Lifting starego ogródka 08:46, 17 maj 2016

Do góry
Wiesz, że za tą niebieską lilie mogłabyś tego Pana kopnąć w ... no. Niestety dałaś się nabrać bo niebieska lilia nie istnieje i akurat większość lilii woli lekko kwaśną glebę Oszukują z tymi liliami od kilku lat, ale nikt na to nie zwraca uwagi to sobie sprzedają.

Hortensje masz olbrzymie i jeszcze jak trawy ładnie Ci ruszyły.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:10, 17 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Ja nie chcę krakać, ale nawet jak dojdziesz do takiego momentu, że będziesz mówiła o braku miejsca to i tak będziesz dosadzać, dosadzać i dosadzać

Łukasz Ty mnie chyba już dobrze znasz hahahahahahaha
przesadzać będe na pewno hahahahahaha
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 06:43, 17 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Pełny worek zielska wyrwałem po południu w przerwie między deszczykiem, ulewą i gradem i to większość takie małe dziadostwo.

Na koniec nie wytrzymałem i musiałem przymieżyć glediczje, moje plecy ją zapamiętają bardzo dobrze, a jeszcze nie wsadzona.
Będzie jeszcze z 10-15cm niżej bo za płytki dołek wykopałem.

W sumie to na razie ledwo co ją widać, ale na żywo się nie gubi i fajnie wygląda z każdego miejsca Jestem zadowolony

Oby tylko graby zaczęły rosnąć w tym roku bo chce zakryć tą graciarnie.

Deszcz i grad u ciebie padał?U mnie nic ,parę kropel spadło.
O bólu pleców szybko zapomnisz,a drzewo piękne
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:55, 16 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Aniu witam w moich pstrokatych progach Do Bogdzi wybieram się samochodem, ale bardzo dziękuję za propozycje, doceniam
Ja tam lubię takie pstrokate W takim razie do zobaczenia u Bogdzi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies