No, stipa mi siem udała Lubię ją jeszcze za to, ze nie wymaga podlewania. Susza u mnie masakryczna i z braku czasu wodę dostaje to, co faktycznie musi - czytaj - wykazuje widoczne oznaki więdnięcia, reszta musi sobie radzić. Stipa jest w tym temacie bezkonkurencyjna
Jolu, a może można te rozplenice bordowe z nasion mnożyć?
Moja stipa późno w ubiegłym roku kwitła i nie zebrałam nasion, a sama rozsiała się kilkoma rachitycznymi sztukami.....z lupą teraz je oglądam
Rozplenice te wielkie dopiero zaczynają. Hameln już kocą i Little Bunny kocą.
Stipa kwitnie tylko ta co mi się wysiała w zeszłym roku.
Tegoroczne nic nie kwitną
Paré fotek z mikro ogrodu , no bo przecież przez to " zatopienie " się w tych cudownych oczach pewnego pana mogliście zapomnieć , jak mikro ogród wygląda
Moje rozchodniki ten jest ukradziochowany z pracy...nie znam rodzaju...rozchodnikus szkolnikus
Rozchodnik matrona widać wyraźnie inny kolor kwiatów...ale za to liście zdecydowanie piękniejsze
Rozchodnik i stipa zestaw idealny
No i z dalszej perspektywy
Mam tyle roślin i traw, że aż się zastanawiam jak ja to upchnę, ale rabata jest duża więc może pomieści.
Z traw proso i trzcinniki Overdam, sesleria Nitida, stipa. Z bylin jeżówki te zwykłe, szałwie, rozchodniki, lawenda, ostróżki, naparstnice, mikołajki, przegorzany.
Może z czasem właśnie taki los spotka to wrzosowisko, na razie się skupiam na innych miejscach, a póki jeszcze jest ładne to niech będzie.
Moja stipa sieje się sama...mam jej tysiące co roku
Kupilam 3 lata temu 10 sadzonek i one już wymarzły...a to co teraz mam to są ich dzieci...
Sieje się w gruncie - w korze, w kamyczkach, w doniczkach...
Ale się cieszę z rozchodników
Białe rozchodniki?? a nie mysłałam o nich....bardziej o trawach myslałam. Muszę Magnolię podpytać.
A jakoś tak dostałam powera ale myślę, że to ostatnie tchnienia są i dlatego tak działam mocno
wczoraj jeszcze kapustę kiszona nastawiłam i nalewkę malinową
Nie ma to jak dreszczyk emocji, cieszę się że Ci choć na ułamek sekundy adrenaliny dostarczyłam .
Taką reklamę tej róży robisz, że jej nigdzie nie będzie można dostać w przyszłym roku bo wykupiona będzie , ja też się w niej zakochałam.
Odnośnie zabaw na imprę to właśnie przedwczoraj wywaliłam pytania które do balonów wkładaliśmy w zeszłym roku ale pamiętam jakie były zabawy i konkursy i które najbardziej się podobały, jutro się zdzwonimy to Ci zdam relację.
Trudne macie zadanie - dobrze że ja się w tym roku wycwaniłam i nie musiałam robić
Uparte te Twoje. U mnie nawet przesadzany kilka dni temu ML zakwitł podsyp wiosną nawozem do traw lub dodaj przekompostowanego obornika (może być granulowany też)).
Ubiegłoroczne...w wazonie wspaniale ukorzeniają się