Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Prawie - jak ogród

Prawie - jak ogród

szemusia 10:55, 08 wrz 2016

Ze stipy jestem dumną tym bardziej, że to mojej produkcji sadzonki Część siałam, część przesadziłam z miejsc, gdzie się same wysiały. Te samosiejki są mniejsze, ale szybko nabieraja masy i chyba wszystkie zdążą zakwitnąć
Dominika11 11:47, 08 wrz 2016

kochana stipa wygląda obłędnie
szemusia 20:52, 08 wrz 2016

Właśnie przeczytałam artykuł Danusi dotyczący rozmnażania rozchodników i mogę podpisać się pod tym tekstem obiema łapkami Rozchodniki to najprostsza roślinka do rozmnażania - na nowej rabatce te kwitnące już prawie roślinki wszystkie sadzone były z malutkich kawałków wiosną, przyjęły się wszystkie bez wyjątku sadzonki i - tak jak pisze Danusia - wcale nie podlewane, nie dmuchanie i nie chuchane
szemusia 20:55, 08 wrz 2016

Dominika11 napisał(a)
kochana stipa wygląda obłędnie

Najlepszy widok, gdy troszku wieje
CIeszy tym bardziej, że z własnej produkcji - takie roślinki najbardziej lubię

MirellaB 22:20, 08 wrz 2016

Beatka dzisiaj u mnie w L 10 pełniutkich kartonów cebulowych. Piękne tulipany, oczywiście kupiłam. Ceny bardzo przyzwoite 12 sztuk 4,99 zł, ale musisz zwracać uwagę, bo różne były ceny.
Jedź z całą pewnością coś fajnego wybierzesz
Iwk4 23:15, 08 wrz 2016

Fajnie to miejsce zagospodarowałaś. Masz ładną stipę.
anna_t 14:31, 09 wrz 2016

szemusia napisał(a)
Ze stipy jestem dumną tym bardziej, że to mojej produkcji sadzonki Część siałam, część przesadziłam z miejsc, gdzie się same wysiały. Te samosiejki są mniejsze, ale szybko nabieraja masy i chyba wszystkie zdążą zakwitnąć

właśnie jankosia mi mówiłam ze samosiejki zawsze mniejsze od tych w domu wysiewanych. pokazalabyś różnice między samosiejką a z Twojej produkcji?

nowa rabata cuuuuudna!
pokaż więcej z każdej strony
anna_t 14:34, 09 wrz 2016

szemusia napisał(a)
Właśnie przeczytałam artykuł Danusi dotyczący rozmnażania rozchodników i mogę podpisać się pod tym tekstem obiema łapkami Rozchodniki to najprostsza roślinka do rozmnażania - na nowej rabatce te kwitnące już prawie roślinki wszystkie sadzone były z malutkich kawałków wiosną, przyjęły się wszystkie bez wyjątku sadzonki i - tak jak pisze Danusia - wcale nie podlewane, nie dmuchanie i nie chuchane

ja po przeczytaniu od razu poleciałam oberwać listki moim, mam 3 odmiany zwyklą, chocolate drop i stardust. myślałam ze z rozmnażaniem muszę czekać do wiosny i pędy ciąć a tu taka niespodzianka i idealnie wpasowany w termin artykuł jutro posadzę listki do gruntu, chyba się w doniczki bawić nie będę.
i znowu mam mętlik w głowie bo niewiem czy nie zrobię frontu rozchodnikowo-stipowego ale w kwadraty ofkors
szemusia 22:40, 10 wrz 2016

MirellaB napisał(a)
Beatka dzisiaj u mnie w L 10 pełniutkich kartonów cebulowych. Piękne tulipany, oczywiście kupiłam. Ceny bardzo przyzwoite 12 sztuk 4,99 zł, ale musisz zwracać uwagę, bo różne były ceny.
Jedź z całą pewnością coś fajnego wybierzesz

Do tego market na L, to jednak mam kawałek Najszybciej w B. upoluję, ale tam chwilowo pustki, tzn. wykupione Liczę, ze jednak na cos trafię wreszcie
szemusia 22:42, 10 wrz 2016

Iwk4 napisał(a)
Fajnie to miejsce zagospodarowałaś. Masz ładną stipę.

No, stipa mi siem udała Lubię ją jeszcze za to, ze nie wymaga podlewania. Susza u mnie masakryczna i z braku czasu wodę dostaje to, co faktycznie musi - czytaj - wykazuje widoczne oznaki więdnięcia, reszta musi sobie radzić. Stipa jest w tym temacie bezkonkurencyjna