Ze stipy jestem dumną tym bardziej, że to mojej produkcji sadzonki Część siałam, część przesadziłam z miejsc, gdzie się same wysiały. Te samosiejki są mniejsze, ale szybko nabieraja masy i chyba wszystkie zdążą zakwitnąć
Właśnie przeczytałam artykuł Danusi dotyczący rozmnażania rozchodników i mogę podpisać się pod tym tekstem obiema łapkami Rozchodniki to najprostsza roślinka do rozmnażania - na nowej rabatce te kwitnące już prawie roślinki wszystkie sadzone były z malutkich kawałków wiosną, przyjęły się wszystkie bez wyjątku sadzonki i - tak jak pisze Danusia - wcale nie podlewane, nie dmuchanie i nie chuchane
Beatka dzisiaj u mnie w L 10 pełniutkich kartonów cebulowych. Piękne tulipany, oczywiście kupiłam. Ceny bardzo przyzwoite 12 sztuk 4,99 zł, ale musisz zwracać uwagę, bo różne były ceny.
Jedź z całą pewnością coś fajnego wybierzesz
ja po przeczytaniu od razu poleciałam oberwać listki moim, mam 3 odmiany zwyklą, chocolate drop i stardust. myślałam ze z rozmnażaniem muszę czekać do wiosny i pędy ciąć a tu taka niespodzianka i idealnie wpasowany w termin artykuł jutro posadzę listki do gruntu, chyba się w doniczki bawić nie będę.
i znowu mam mętlik w głowie bo niewiem czy nie zrobię frontu rozchodnikowo-stipowego ale w kwadraty ofkors
No, stipa mi siem udała Lubię ją jeszcze za to, ze nie wymaga podlewania. Susza u mnie masakryczna i z braku czasu wodę dostaje to, co faktycznie musi - czytaj - wykazuje widoczne oznaki więdnięcia, reszta musi sobie radzić. Stipa jest w tym temacie bezkonkurencyjna