Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Hortensjada 10:15, 05 cze 2016

Do góry
Derenie to droga kolekcja, za jakość i wielkość krzewu ( drzewka)się płaci. Początkowo rosną bardzo wolno i im mniejsze tym bardziej podatne na przemarzanie. Po różnych przygodach z tą grupą roślin jedno jest pewne- zawsze kupujemy okaz, który nosi ślady kwitnienia ! W innym przypadku możemy poczekać sobie kilka lat na kwiaty.

Co do odmian, które bym poleciła to ( wg kolejności na fotkach)
Weisse Fountain, Teutonia, China Girl i Snow Flurry
Mają piękny pokrój i bardzo długo kwitną, do tej chwili każda z tych odmian cieszy jeszcze oczy

Milky Way bardzo popularny w szkółkach, ładny krzew ale delikatne podsadki trochę giną wizualnie przy bardzo ażurowym pokroju, z bliska jest piękny, z daleka juz niekoniecznie
Kosolkowa Pasja 10:15, 05 cze 2016

Do góry
Moje pierwsze żółte różyczki

Chyba My girl. Albo Sweet memories. Musze poszukać mój plan rabaty.. One są tak naprawdę bardziej kremowe niż zółte..Myślałam że będą takie jasne cytrynkowe.

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 10:11, 05 cze 2016

Do góry
Już jestem po pierwszym spacerku, Basiu! Temperatura w sam raz +21 C. I tak ma się utrzymać cały tydzień. Dla mnie bomba!

Kosolkowa Pasja 10:11, 05 cze 2016

Do góry
Leonardo, pierwszy kwiat. I pierwszy raz w ogóle u mnie.

Pastella, pierwszy nieco koślawy Ale zauważyłam ze tak jest zawsze, u wszystkich róz

Kosolkowa Pasja 10:06, 05 cze 2016

Do góry
NN a`la Artemis i Artemis

Kosolkowa Pasja 10:02, 05 cze 2016

Do góry
Agcia napisał(a)

Przepiękna i spójna jest ta rabata. Nic dziwnego, że zadziałała tak jak napisałaś. Rozumiem Cię doskonale. Obserwuję zdjęcia, które pokazujesz. I będę nadal. Lubię się rozpływać nad takimi widoczkami. Dziękuję

Ogrodowy song 10:01, 05 cze 2016

Do góry
frezja napisał(a)
Krwawnik cieszy

Krwawnik piękny,czy on rośnie wysoki...nie miałam z nim jeszcze okazji się zapoznać a czy warto?
Mój ogród pod górkę... 10:00, 05 cze 2016

Do góry
I kwiatuchy na dzień dobry
Giardina

Astrid

Sarah Bernhardt

Skąpana w słońcu 09:59, 05 cze 2016

Do góry
Rench napisał(a)
Śliczne masz iryski.Te w odcieniu rudego sa bardzo oryginalne.

Dziękuje w imieniu irysków

Powolutku zaczynają róże

Ogród wśród pól i wiatrów 09:58, 05 cze 2016

Do góry
jolka napisał(a)

Ewusia to są właśnie cisy Hicksii.
Tutaj - od przodu. Chwasty już wyplewione, jeszcze trawę skosić i trochę kory dosypać.
Przy okazji widać limki, kupowałam takie mikrusie, a dosyć spore już porosły

Już się nawet nie wkurzam...sprzedający z pobliskiej szkółki, twierdzi, że to one, tylko z siewek. Tak że juz się nie wkurzam..moje bedą w formie żywopłotu prowadzone.Z tego co wiem, to one nie lubię kwaśnego podłoża...ale wysypanie kory to chyba nie zmieni radykalnie PH gleby.

Limki cieszą bardzo...moje z ub. roku tak pędzą a najbardziej Anabelka, która oznaczona w szkółce, jako Limka zakryła już rozchodnik..a te rosną niesamowicie, ku pocieszeniu
Hortensjada 09:57, 05 cze 2016

Do góry
Witam w niedzielny poranek
Oczywiście kawa w dłoń i na ogród, fotki w zalanym już słońcem ogrodzie trochę trudno jednak robić, chyba muszę się przerzucić na niedzielne wieczorki
Zaczynam od szczytu mojego lenistwa, czyli jak najgorzej można potraktować patyczki hortensjowe ( miały zostać wysłane, nawet zeschniętych kwiatów nie ucięłam, nie mówiąc już w jaki sposób zostały wetknięte do ziemi). Ale hortensje mnie kochają i są to 100 % ukorzenione patyczki, na fotce nie widać wybijających tez niżej zielonych pąków z każdego węzła

I samosiejki, których jest pełno zwłaszcza pomiędzy kostkami
To na pewno Bombshell

A takie skórzaste liście może mieć tylko Tardiva, czas na przeprowadzkę w bardziej godne miejsce
Skąpana w słońcu 09:53, 05 cze 2016

Do góry
Marzenaka napisał(a)
Piękne kwiaty, ciekawe kolory irysów.

Marzenko, iryski mam przeważnie te zwykłe.

Pomalutku kończą spektakl, zaczynają piwonie i róże

Gożdzikowa - wiejski ogród 09:41, 05 cze 2016

Do góry
Na powitanie
dzisiejszy ranek po wczorajszej burzy

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 09:36, 05 cze 2016

Do góry
kiedys M nie zamknal klatki i jedna zlapalismy po dwoch tygodniach. Dzis rano przeszukalismy krzaki ale nie ma nic.
Leje wrrrr

Moj nowy nabytek
Moje małe wielkie marzenie 09:33, 05 cze 2016

Do góry
alis napisał(a)
Azalka w pełnym rozkwicie dla Mirelki, pachnie obłędnie I pierwszy kwiatek na clematisach.

Piękne po prostu. Ja obok mojej azalki chodzę z daleka. Nie cierpię tego zapachu. Szałwia jednoroczna piękna.
Któregoś dnia usiadłam i próbowałam ma twoim planie zmienić kształt rabaty. Przyznaję się bez bicia że poniosłam klęskę w sensie jak coś ładnie wyglądało to z funkcjonalnością zero miało wspólnego lub z kształtem pozostałych rabat.
Funkie - Hosta 09:33, 05 cze 2016

Do góry
Czy ktoś mi podpowie co jest z moimi nowymi funkiami ? wczoraj zauważyłam coś na liściach, mam obciąć te liście ?
Przycinanie - cięcie tui 09:28, 05 cze 2016

Do góry
Danusiu,

ślicznie dziękuję za bardzo szybką odpowiedź.
Brabanty były sadzone co 70-80 cm i skoro piszesz, że za rzadko to moje pytanie brzmi: Czy coś między nimi lub przed nimi (w tych lukach) da się jeszcze dosadzić? Coś smukłego, kolorowego? Iglak lub coś innego?
Czy musi już tak zostać i czekać na efekty?

pozdrawiam
Dominika

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 09:27, 05 cze 2016

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)

To Krzysztofki

Aniu pieknie sie robi a stipy wariaty jake duże buziaki ze słoneczno patelniowego Polesia Lubelskiego :*

Krzysztofki są piękne, bo dostałam je od Ciebie
A teraz moja mała fotorelacja z ogrodu Ewy dla Ciebie i Wszystkich odwiedzających
Domek japoński o którym dużo opowiadał Krzyś-mąż Ewy, jak powstawał i o jego przeznaczeniu.

cudowne hosty i ogrodowe detale w stylu japońskim

Moja "przyziemna" :) pasja 09:20, 05 cze 2016

Do góry
Jagodaa napisał(a)

Ale czaderskie zdjęcia, super
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies