Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 10:11, 20 lip 2016

Bogdziu ratuj. Będąc w Pisarzowicach przywiozłam te misiaczki . Jeden ma się dobrze, a Kokardia coś kuleje. Dużo liści mu opadło. Co mu może być i jak ratować? Posadzone zgodnie z Twoją szkołą.
kamila66 10:54, 20 lip 2016

Katkak napisał(a)

Kamcia byłam, powiedziałam co myślałam, ale nie wiem teraz czy dokładnie o to Ci chodziło. Buziol . Z tym ekspertem od drzew poszłaś po bandzie .

Wróć pliss Bo wiąz to ja wysadziłam. Opisałam fotki
Agania 12:36, 20 lip 2016

Katkak napisał(a)
No i jak nie kochać tego Glauca Globosa? JA go uwielbiam.

kłosowce hodowałam z nasionek. Takie tyciusie były

Śliczny ten niebieski maluszek, uwielbiam niebieskie hortensje, podlewasz nawozem do niebieskich, czy masz podłoże,które im służy
Kłosowce pięknie wykiełkowały i rabata z trawami impomująca, na dodatek z wrzosami...gratuluję Kasiu
Kasik 19:07, 20 lip 2016

Dawno mnie u Ciebie Kasiu nie było, a jak dziś weszłam to mało nie padłam. Ależ się zmienił ogród. Taka ogromna zmiana- jestem w szoku- i jak widać praca popłaca.

Szałwia się łatwo sieje. Ja na rabacie pozwalam sie jej wysiewać, bo siewki widoczne są i kilka do doniczki daje wymierne oszczędności.
Bogdzia 20:18, 20 lip 2016

Katkak napisał(a)
Bogdziu ratuj. Będąc w Pisarzowicach przywiozłam te misiaczki . Jeden ma się dobrze, a Kokardia coś kuleje. Dużo liści mu opadło. Co mu może być i jak ratować? Posadzone zgodnie z Twoją szkołą.

Moim zdaniem cos podgryza ogonki lisciowe. opryskaj środkiem owadobójczym liscie z góry i z dołu i ziemie. Moze to byc np Kohinor lub Mospilan. Zbierz te liscie i jesli po oprysku bedą opadac nowe to opryskaj jeszcze raz po kilku dniach od pierwszego oprysku.
Katkak 20:22, 20 lip 2016

Bogdzia napisał(a)

Moim zdaniem cos podgryza ogonki lisciowe. opryskaj środkiem owadobójczym liscie z góry i z dołu i ziemie. Moze to byc np Kohinor lub Mospilan. Zbierz te liscie i jesli po oprysku bedą opadac nowe to opryskaj jeszcze raz po kilku dniach od pierwszego oprysku.

Ok, dziekuje bardzoBozenko
Katkak 21:25, 20 lip 2016

Katkak 21:30, 20 lip 2016

Katkak 21:35, 20 lip 2016

Moje wysiewane w tym roku jeżówki - spójrzcie jakie wielkie

a tu widać i jeżówki i tegoroczne Vanilki z patyków

a tu się ni z gruchy, ni z Pietruchy werbena przypelętała. I pasuje mi w tym miejscu .
Katkak 21:41, 20 lip 2016

Tu się produkują kolejne odkładziki z derenia

maluszek . Sporo ich u mnie . Strasznie je lubię. Takie nieboraki kochane .

Hosta wysiana w zeszłym roku z nasion. Jej mama to Dance with me. Póki co nie powtórzyła cech rośliny matecznej, ale może jeszcze się mieni? Kolor ma za to fajny, bo taki żarówiasty - jak mama, tylko zielonych paseczków brak.

Derenia od Ewci będę prowadzić jako kulkę na pniu. Wysokość osiągną zadowalającą, więc ciachnęłam czubeczek żeby się rozkrzewiał, co niniejszym czyni .