Sorki, że dopiero teraz..
To Nostalgia, w późnej fazie kwitnienia tak ma.. ale nie wszystkie kwiaty, jednak końcówka to już są kwiaty brzydsze. Drugie tłoczenie będzie znów ładne Chyba, że deszcz zniszczy kwiaty.. wtedy są kropki..
Wklejam zdjęcie całej jarzębiny. Ma rok, ponad 2m i pierwszy raz ma owoce. Jak smakują jeszcze nie wiem bo nie dojrzałe są.
Problem mam z nią taki że nie wiem co do niej dosadzić. 2 metry od niej rośnie berberys Superba i muszę wsadzić coś pomiędzy te dwie rośliny. Na razie rosną tam dziwne rośliny.
Buksy przycięte. Trawa za to rośnie. Dobrze, że wolno jej to idzie. Co chcę skosić to albo upał albo pada. Razem z różą kupiłam dziś przetaczniki niebieskie. Śmieszne mają kwiatostany. Uzupełnią rabatkę różaną.
Podobno żółty powojnik, który mam na różance to Lambton Park. Ciekawe czy to prawda. W końcu żółtych powojników dużo nie ma. I na koniec pomarańczowa róża. Do niczego mi nie pasuje, mączniak jak był tak jest nadal ale... w sumie nie jest taka zła
a z tym wyglancowaniem to tez straciłam nadzieje ze to mozliwe ...jak jedno zrobie drugie woła ....a życ jeszcze trzeba pomału sie uodparniam ...niczym jak w nowym domu na poczatku masz "syndrom ściereczki" potem ci mija
dokad chwastów nie widze z tarasu to uważam rabaty za dobry stan