Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Makao_J 20:25, 04 lip 2016

ziele napisał(a)

A co to takie żółte trzy liściaste po środku? Hosty?

Tak hosty - w dodatku w pełnym słońcu rosną.
Makao_J 20:26, 04 lip 2016

ziele napisał(a)

Całe życie na wsi i dopiero teraz dowiedziałam się że chwasty które usuwam co roku to jaskółcze ziele.

Haha też tak robiłam póki mnie sąsiadka nie uświadomiła.
Makao_J 20:32, 04 lip 2016

Wklejam zdjęcie całej jarzębiny. Ma rok, ponad 2m i pierwszy raz ma owoce. Jak smakują jeszcze nie wiem bo nie dojrzałe są.

Problem mam z nią taki że nie wiem co do niej dosadzić. 2 metry od niej rośnie berberys Superba i muszę wsadzić coś pomiędzy te dwie rośliny. Na razie rosną tam dziwne rośliny.
roma2 20:32, 04 lip 2016

Aaa, wy tam młode laseczki jesteście. Jak byłam młodą dziewczyną, jaskółczym zielem (o ileż piękniejsza nazwa niż glistnik) kurzajki się leczyło. Moja siostra (akurat tego roblemu nie miałam) do dziś twierdzi, że tym żółtym "soczkiem" potraktowane padły nieodwracalnie.
roma2 20:35, 04 lip 2016

Dziękuję Aniu. No nic mi innego nie pozostało, jak szukać gdzie go w okolicach kupię. Podoba mi się i będzie pasował do krajobrazu. I owocki jadalne hmmm
Makao_J 20:38, 04 lip 2016

roma2 napisał(a)
Aaa, wy tam młode laseczki jesteście. Jak byłam młodą dziewczyną, jaskółczym zielem (o ileż piękniejsza nazwa niż glistnik) kurzajki się leczyło. Moja siostra (akurat tego roblemu nie miałam) do dziś twierdzi, że tym żółtym "soczkiem" potraktowane padły nieodwracalnie.

To prawda. Sąsiadka sobie nim leczyła kurzajki gdy przychodziła do mnie. Ale w tym roku mam niewiele bo powyrywałam.
Makao_J 20:40, 04 lip 2016

roma2 napisał(a)
Dziękuję Aniu. No nic mi innego nie pozostało, jak szukać gdzie go w okolicach kupię. Podoba mi się i będzie pasował do krajobrazu. I owocki jadalne hmmm

Powodzenia w szukaniu życzę. Ja kupowałam w Pęchcinie u Szmitów.
dominika_ 20:58, 04 lip 2016

Płytki bardzo ładne, ale borówka jakie ma owoce normalnie szok, nowa rabata zapowiada się interesująco
Karol99 20:59, 04 lip 2016

Makao_J napisał(a)
Wklejam zdjęcie całej jarzębiny. Ma rok, ponad 2m i pierwszy raz ma owoce. Jak smakują jeszcze nie wiem bo nie dojrzałe są.

Problem mam z nią taki że nie wiem co do niej dosadzić. 2 metry od niej rośnie berberys Superba i muszę wsadzić coś pomiędzy te dwie rośliny. Na razie rosną tam dziwne rośliny.

Ja bym dał coś żółtego, na pewno już nie w kolorze zielonym. To coś musi ożywić ten zakątek
Makao_J 21:05, 04 lip 2016

Karol99 napisał(a)

Ja bym dał coś żółtego, na pewno już nie w kolorze zielonym. To coś musi ożywić ten zakątek

To prawda. Żółty by pasował. Rosną tam żółte jałowce ale nie pasują kształtem do jarzębiny i muszę je stamtąd zabrać. Na razie nie umiem tej rabaty rozgryźć więc zostawiam ją na koniec.