U mnie wczoraj tak lało, myślałam, że przyszedł potop nawet gradem sypnęło
Novalis się popisuje
Jubilee Celebration
Pilgrim
Luise Odier
Queen of Sweden
Dzisiaj robiłam w południe fotki to jeszcze na kwiatach były krople deszczu trzeba było kwiaty przytrzymywać, bo nasiąknięte wodą
Wydanie specjalne miesięcznika "Mój piękny ogród" z 2012r. Ciągle ktoś pyta o cięcia roślin, więc postanowiłam to udostępnić
Jakichś czas temu widziałam w kiosku wznowienie tego wydania. Tytuł brzmi " Cięcie od A do Z".
Podobna do Flammentanz ale ona jest czerwona, a może to Parade ale ta jest różowaPerennial Blue to też nie jest Bogusiu masz tu stronkę z pnącymi i wybieraj ile chcesz ja bym wybrała Probuzení ( syn. Awakening), buziole http://www.rosaplant.pl/pl/2020-pnace
Bardzo mnie pocieszyłaś, teraz nie pójdę spać...coś czuję przez skórę, że będzie mu u mnie dobrze...a czy masz doświadczenie z tatarakiem Ogon, on wcale nie chce mi przyrastać
Czy to może C. morowii
jeszcze mam takie ocywiście carexy
zaczyna się rozplenicowo
Mam zaciszne miejsca, mam dwie sztuki, posadzę jeden w zupełnie zacisznym bez słońca miejscu na wszelki wypadek/dla przetrfania zimą/ i tak jak piszesz w lekkim słońcu, ale podłoże, może coś dodasz od siebie, carexy raczej rosną u mnie... wolą sucho i słońce....aż do nie uwierzenia, ale czy wszystkie.
Nie pamiętam czy już się z Tobą witałam , ale o dłuższego czasu podczytuję Twój wątek, tyle tu dobrego, ciągle coś zapisuję, bo znajduję cenne rady
Zaglądam do Twojego ogrodu i tylko wzdycham, tak u Ciebie pięknie, kolorowo, pachnąco
Mam pytanie co do wisterii, piszesz, że tniesz ją cyklicznie, proszę powiedz jak często dokonujesz cięcia? Na ile oczek skracasz pędy? Moja wisteria rośnie jak opętana i tak naprawdę ,to nie wiem jak ją prowadzić.