Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 18:48, 12 lip 2016

Makusia napisał(a)
Piękne zdjęcia
Jakby coś, to mam dwie glediczje na zbyciu- bardzo chętnie oddam w dobre ręce

He, he
Czytałam, że masz trójcierniową Nie jestem aż takim kamikadze. Posłucham opinii Toszki i poszukam czegoś trwałego. Tak jak pisałam, tam musi być jakiś pewniak i z pewnością nic szczepionego.
Ale dziękuję za dobre serduszko i szczere chęci.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Wendy79 21:39, 12 lip 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Na końcu granicy będzie około metra.

Jestem ciekawa jak to wygląda, możesz pokazać zdjęcia?
Gruszka_na_w... 22:05, 12 lip 2016

Wendy79 napisał(a)

Jestem ciekawa jak to wygląda, możesz pokazać zdjęcia?

Sąsiad dzieli granicę z dwiema działkami (jedna z nich jest moja).
Na granicy ze mną zrobiono szalunek, zazbrojono, osadzono dwumetrowe słupy i zalano betonem, potem zamocowano panele. Od mojego narożnika wzdłuż granicy z drugim sąsiadem wylano ławy i wymurowano murek z bloczków betonowych. Ten murek ma być otynkowany. Na nim mają być osadzone 120 cm panele. Łączna wysokość ma wynosić ok. 2 metrów. Jutro policzę, ile jest warstw bloczków i jeśli się uda , to zrobię fotkę.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gosiek33 22:39, 12 lip 2016

Nie trafiłaś. Kolczaste kuleczki to przegorzan. Dojrzały ma niebieskawy kolor. Bardzo się rozsiewa. A iglaste to jałowiec Hortsmann.

tak to niedouczony internet pokazal rekordy jako oset wiedzialam ze cos nie tak. jalowca nie rozpoznalam - sorry za pisownie ale klawiatura mi padla i pisze z ekranu
zoja 23:17, 12 lip 2016

wszedzie tawulki - musze sobie sprawic jakies
Super!
Gruszka_na_w... 23:31, 12 lip 2016

Gosiek33 napisał(a)

tak to niedouczony internet pokazal rekordy jako oset wiedzialam ze cos nie tak. jalowca nie rozpoznalam - sorry za pisownie ale klawiatura mi padla i pisze z ekranu

Osty są za miedzą i u mnie w żywopłocie. Gosiek wspomożenia potrzebuje. Szukam czegoś w miejsce tej nieszczęsnej glediczji. Chodzi za mną rajska jabłonka Golden Hornet' (kwiaty jasnoróżowe, owoce żółte). Jak sądzisz, czy to dobry kierunek? Czy może szukać klonu (takiego do 10 m)?
Gruszka_na_w... 23:35, 12 lip 2016

zoja napisał(a)
wszedzie tawulki - musze sobie sprawic jakies
Super!

Zoja, bo one takie fluorescencyjne są Z mojego doświadczenia wynika, że rosną gdziekolwiek, ale z wiekiem się zmniejszają- wymagają dzielenia, co parę lat.

kamila66 00:28, 13 lip 2016

Zoja, bo one takie fluorescencyjne są Z mojego doświadczenia wynika, że rosną gdziekolwiek, ale z wiekiem się zmniejszają- wymagają dzielenia, co parę lat.

Zazdroszczę bo ja moje przesadzam bo wszędzie mi je przypala
Gosiek33 08:42, 13 lip 2016

Osty są za miedzą i u mnie w żywopłocie. Gosiek wspomożenia potrzebuje. Szukam czegoś w miejsce tej nieszczęsnej glediczji. Chodzi za mną rajska jabłonka Golden Hornet' (kwiaty jasnoróżowe, owoce żółte). Jak sądzisz, czy to dobry kierunek? Czy może szukać klonu (takiego do 10 m)?

Pokaż zdjęcie zanim się złamała i czego tam oczekujesz. Żołte i na pniu ma być? A skoro tak samo jak ja lubisz klony - klon jawor Brilantissimum - http://www.klony.info/klony/klon/48/

albo - http://www.klony.info/klony/klon/49/

strasznie upierdliwe jest takie pisanie bez klawiatury muszę do sklepu się udać
Makusia 13:36, 13 lip 2016

OOOO...ładne te klony by Gosia
I tawułki mniam mniam!