Jessssu jak optymistka Przede mną cały PIERWSZY tydzień szkoły moich dzieci, na dodatek z maksymalnie rozkopaną drogą dojazdową do Psiaka Znów trzeba wejść w ten kierat, przystosować siebie i dzieci do nowej szkolnej rzeczywistości i mnóstwa obowiązków... Buuuu, ja chcę wakacje!!!
Donice kupowałam na kiermaszu-wyprzedaży Deromy w pobliskiej miejscowości. Zajechałam tam ostatnio w poszukiwaniu jakiejś niskiej a szerokiej na stół tarasowy, ale nic ciekawego nie wypatrzyłam. Takich jak moje na froncie też już nie ma. Trzeba po prostu trafić. Madżenka dużo białych u nich kupiła.
Aga ma rację, nie ma tam wypasionych kul bukszpanowych i ciosowych ani bonsai
Raczej rośliny dla amatorów cieprliwości.
Ale wielka brzoza doorenbos kosztowała 160 zł, gdy taka sama w renomowanym centrum 800 zł....
Ponadro ma pełno różnych roślin z polskich szkółek, bo twierdzi że importu nie kupuje, bo nie przetrwa w poslich warunkach...
Czasami rośliny wyglądają gorzej ale za to za dobrą cenę i rok ciepliwości może być cudo.
Moje trzmieliny po 25 zł to przecież baardzo dobra cena.
Magda - jak masz możliwość daj je Adze - bo żadne piwniczki i inne cuda nie pomogą
ok, nie będę ryzykować , masz rację .... to moje bukszpany z Wawy ... i bardzo się do nich przywiązałam ....
Poza tym w piwniczce/garażu wcale nie ma gwarancji dobrego zimowania... Moje trzmieliny na pniu w donicach stały całą zimę w garażu, a potem wiosną bardzo długo dochodziły do siebie po wystawieniu na zewnątrz... No ale żyją
Madziu, jak zrobi się naprawdę zimno przywieziesz bukszpany i je zadołujemy. Obgadam temat z M. - on wymyśli najlepsze miejsce. Albo wstawimy do garażu - ja będę mieć 4 doniczki, więc Twoje 2 też na pewno się zmieszczą.
z trzmielinami to strzał w dziesiątkę ... trzy słoneczka , ładnie je nazwałaś .... dekoracja przed wejściem też super .... coś czuję , że Botanik to nowe odkrycie .... rajskie jabłonie 200cm po 60 zł i są wszystkie odmiany
Madzia a cerxy po 3 zeta widziałaś Moje kule bukszpanowe nowe spódniczki dostaną Ceny ma baaardzo dobre.
A widziałaś horti grandiflory??? Za włosy musiałam się wyciągać, bo nie mam gdzie posadzić
Ale rewolucję u teściowej pod koniec wrzesnia planuję to może ze dwie kupię
Marzenko, które carexy po 3zł kupiłaś? Ja za c.ornitophoda Variegata płaciłam 5zł... Na wrzosy dostałam rabat Grandiflory piękne - ale czy one nie różowieją mocno?
Aga Grandiflora do tesciowej
Carexy były po 3 i 5 zł. Mi się takie mniej paskowane podobały
I to jest dobra i zła wiadomosć w jednej....
Zła- znów jakieś wypasione szkółki... do których mam daleko
Dobra - wystarczajaco daleko, że nie musze targać moich ostanich trzech włosów na krzyż.... przy wyciąganiu sie z tych przybytków uciech
Aniu, to nie jest żadna wypasiona szkółka, w stylu tych ostatnio pokazywanych przez Danusię. To raczej punkt sprzedaży, gdzie trafia się coś fajnego w okazyjnej cenie. Więc nie bardzo masz czego żałować
Piękne kompozycje z wrzosów, już tak trochę jesienne ale śliczne
Teraz we wszystkich sklepach ogrodniczych sezon wrzosowy w pełni. Na moim mini wrzosowisku też wszystko w rozkwicie. Obawiam się, że jak teraz oczu nie nacieszę ulubionymi fioletami, to w październiku będzie po wszystkim... I choć kalendarzowo wciąż lato, to już niestety jesień czuć w powietrzu...
Madziu, miejsce na przechowalnik jeszcze nie do końca przemyślane. Bo najlepiej, żeby było zaciszne, ale słoneczne i nie za mokre... Duże wymagania Ale JA bym nie miała miejsca ? Na 40 arach znajdzie się cosik dla 2 kostek bukszpanowych
z trzmielinami to strzał w dziesiątkę ... trzy słoneczka , ładnie je nazwałaś .... dekoracja przed wejściem też super .... coś czuję , że Botanik to nowe odkrycie .... rajskie jabłonie 200cm po 60 zł i są wszystkie odmiany
Madzia a cerxy po 3 zeta widziałaś Moje kule bukszpanowe nowe spódniczki dostaną Ceny ma baaardzo dobre.
A widziałaś horti grandiflory??? Za włosy musiałam się wyciągać, bo nie mam gdzie posadzić
Ale rewolucję u teściowej pod koniec wrzesnia planuję to może ze dwie kupię
Marzenko, które carexy po 3zł kupiłaś? Ja za c.ornitophoda Variegata płaciłam 5zł... Na wrzosy dostałam rabat Grandiflory piękne - ale czy one nie różowieją mocno?
Podglądam w czym będziesz sadzić czosnki - tzn. z jakimi roślinami. Też się przymierzam, a że nie mam czasu szukać czosnkom towarzystwa, to idę na skróty, czyli czekam aż Ty zgłębisz temat
Irenko, Marzenko, Aga, Sebek, Justyna, Julita dziękuję za komplementa
Julita - kompozycje nie przetrwają zimy w donicach. A bluszcz padnie pierwszy - po byle przymrozku Majowy przymrozek zniszczył taki sam bluszcz posadzony przed domem w wiosennej kompozycji...
Kupiłam moje wyczekiwane kule i to zupełnie przez przypadek. Jak ja kocham przypadki Teraz trzeba je tylko dobrze wkomponować
Moniko, rozumiem jeszcze, że rodzimy dzieci w tym samym czasie (może była pełnia, albo jakiś fajny wietrzyk wiał), że zamawiamy takie same nożyce elektryczne (bo Wieloszka poleciła), ale żeby w tym samym czasie kupić stalowe kule do ogrodu??? Moje kulki dostanę za kilka dni
Witam! Gdzie dostanę takie kulki i w jakiej cenie? Strasznie jestem napalona na takie do mojego nowo powstalego ogrodu. Pozdawiam