Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Ogród Magdalenka 21:19, 02 wrz 2012

Do góry
noemi napisał(a)

Wieloszka pozdrawiam .... krótkiego tygodnia Nam życzę .... sobota już tuż tuż

Jessssu jak optymistka Przede mną cały PIERWSZY tydzień szkoły moich dzieci, na dodatek z maksymalnie rozkopaną drogą dojazdową do Psiaka Znów trzeba wejść w ten kierat, przystosować siebie i dzieci do nowej szkolnej rzeczywistości i mnóstwa obowiązków... Buuuu, ja chcę wakacje!!!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:15, 02 wrz 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Ciekawie wyglądają Twoje doniczkowe kompozycje Same donice przed wejściem też bardzo mi się podobają. Gdzie kupowałaś?

Donice kupowałam na kiermaszu-wyprzedaży Deromy w pobliskiej miejscowości. Zajechałam tam ostatnio w poszukiwaniu jakiejś niskiej a szerokiej na stół tarasowy, ale nic ciekawego nie wypatrzyłam. Takich jak moje na froncie też już nie ma. Trzeba po prostu trafić. Madżenka dużo białych u nich kupiła.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:15, 02 wrz 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

I to jest dobra i zła wiadomosć w jednej....
Zła- znów jakieś wypasione szkółki... do których mam daleko
Dobra - wystarczajaco daleko, że nie musze targać moich ostanich trzech włosów na krzyż.... przy wyciąganiu sie z tych przybytków uciech

Aniu, to nie jest żadna wypasiona szkółka, w stylu tych ostatnio pokazywanych przez Danusię. To raczej punkt sprzedaży, gdzie trafia się coś fajnego w okazyjnej cenie. Więc nie bardzo masz czego żałować

Aga ma rację, nie ma tam wypasionych kul bukszpanowych i ciosowych ani bonsai
Raczej rośliny dla amatorów cieprliwości.
Ale wielka brzoza doorenbos kosztowała 160 zł, gdy taka sama w renomowanym centrum 800 zł....
Ponadro ma pełno różnych roślin z polskich szkółek, bo twierdzi że importu nie kupuje, bo nie przetrwa w poslich warunkach...
Czasami rośliny wyglądają gorzej ale za to za dobrą cenę i rok ciepliwości może być cudo.
Moje trzmieliny po 25 zł to przecież baardzo dobra cena.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:12, 02 wrz 2012

Do góry
noemi napisał(a)

Magda - jak masz możliwość daj je Adze - bo żadne piwniczki i inne cuda nie pomogą

ok, nie będę ryzykować , masz rację .... to moje bukszpany z Wawy ... i bardzo się do nich przywiązałam ....

Poza tym w piwniczce/garażu wcale nie ma gwarancji dobrego zimowania... Moje trzmieliny na pniu w donicach stały całą zimę w garażu, a potem wiosną bardzo długo dochodziły do siebie po wystawieniu na zewnątrz... No ale żyją
Madziu, jak zrobi się naprawdę zimno przywieziesz bukszpany i je zadołujemy. Obgadam temat z M. - on wymyśli najlepsze miejsce. Albo wstawimy do garażu - ja będę mieć 4 doniczki, więc Twoje 2 też na pewno się zmieszczą.
Ogród Magdalenka 21:10, 02 wrz 2012

Do góry
Sebek fajna propozycja od Alinki ... nawet na rabacie można taką dekorację stworzyć ....

Wieloszka pozdrawiam .... krótkiego tygodnia Nam życzę .... sobota już tuż tuż
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:10, 02 wrz 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

z trzmielinami to strzał w dziesiątkę ... trzy słoneczka , ładnie je nazwałaś .... dekoracja przed wejściem też super .... coś czuję , że Botanik to nowe odkrycie .... rajskie jabłonie 200cm po 60 zł i są wszystkie odmiany

Madzia a cerxy po 3 zeta widziałaś Moje kule bukszpanowe nowe spódniczki dostaną Ceny ma baaardzo dobre.
A widziałaś horti grandiflory??? Za włosy musiałam się wyciągać, bo nie mam gdzie posadzić
Ale rewolucję u teściowej pod koniec wrzesnia planuję to może ze dwie kupię

Marzenko, które carexy po 3zł kupiłaś? Ja za c.ornitophoda Variegata płaciłam 5zł... Na wrzosy dostałam rabat Grandiflory piękne - ale czy one nie różowieją mocno?

Aga Grandiflora do tesciowej
Carexy były po 3 i 5 zł. Mi się takie mniej paskowane podobały
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:06, 02 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)
I to jest dobra i zła wiadomosć w jednej....
Zła- znów jakieś wypasione szkółki... do których mam daleko
Dobra - wystarczajaco daleko, że nie musze targać moich ostanich trzech włosów na krzyż.... przy wyciąganiu sie z tych przybytków uciech

Aniu, to nie jest żadna wypasiona szkółka, w stylu tych ostatnio pokazywanych przez Danusię. To raczej punkt sprzedaży, gdzie trafia się coś fajnego w okazyjnej cenie. Więc nie bardzo masz czego żałować
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:04, 02 wrz 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
a może jednak są!

Jutro sprawdzę! Masz jak w banku!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:02, 02 wrz 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Wszystkie piękne, ale to moje ulubione!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:58, 02 wrz 2012

Do góry
Joaska napisał(a)
Piękne kompozycje z wrzosów, już tak trochę jesienne ale śliczne

Teraz we wszystkich sklepach ogrodniczych sezon wrzosowy w pełni. Na moim mini wrzosowisku też wszystko w rozkwicie. Obawiam się, że jak teraz oczu nie nacieszę ulubionymi fioletami, to w październiku będzie po wszystkim... I choć kalendarzowo wciąż lato, to już niestety jesień czuć w powietrzu...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:54, 02 wrz 2012

Do góry
Madziu, miejsce na przechowalnik jeszcze nie do końca przemyślane. Bo najlepiej, żeby było zaciszne, ale słoneczne i nie za mokre... Duże wymagania Ale JA bym nie miała miejsca ? Na 40 arach znajdzie się cosik dla 2 kostek bukszpanowych
Ogród Magdalenka 20:51, 02 wrz 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
A po co fajna donica - wystarczy dobrze rozbić zwykłą ceramiczną i takie coś już masz - takie zrobiła Alinka

Niektórzy to potrafią zrobić COŚ z niczego W przeciwieństwie do mnie

Madziu, pozdrawiam!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:47, 02 wrz 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Carexy po 3 złote - jakby jeszcze duże morrovi variegaty były to padnę na kolana i będę prosić o kupienie mi na sobotę!

Takich tam nie widziałam, bo już by były moje
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:45, 02 wrz 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

z trzmielinami to strzał w dziesiątkę ... trzy słoneczka , ładnie je nazwałaś .... dekoracja przed wejściem też super .... coś czuję , że Botanik to nowe odkrycie .... rajskie jabłonie 200cm po 60 zł i są wszystkie odmiany

Madzia a cerxy po 3 zeta widziałaś Moje kule bukszpanowe nowe spódniczki dostaną Ceny ma baaardzo dobre.
A widziałaś horti grandiflory??? Za włosy musiałam się wyciągać, bo nie mam gdzie posadzić
Ale rewolucję u teściowej pod koniec wrzesnia planuję to może ze dwie kupię

Marzenko, które carexy po 3zł kupiłaś? Ja za c.ornitophoda Variegata płaciłam 5zł... Na wrzosy dostałam rabat Grandiflory piękne - ale czy one nie różowieją mocno?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:40, 02 wrz 2012

Do góry
... sama nie wiem .... carexy do kompozycji donicowych , takie co kupiła Wieloszka ...i tak się chce porozglądać ... oczy nacieszyć
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:36, 02 wrz 2012

Do góry
To hortensja od Marzenki Nie mam na razie pomysłu na docelowe miejsce dla niej. Zadołuję ją na zimę do przechowalnika.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 20:26, 02 wrz 2012

Do góry
Podglądam w czym będziesz sadzić czosnki - tzn. z jakimi roślinami. Też się przymierzam, a że nie mam czasu szukać czosnkom towarzystwa, to idę na skróty, czyli czekam aż Ty zgłębisz temat
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:20, 02 wrz 2012

Do góry
Irenko, Marzenko, Aga, Sebek, Justyna, Julita dziękuję za komplementa

Julita - kompozycje nie przetrwają zimy w donicach. A bluszcz padnie pierwszy - po byle przymrozku Majowy przymrozek zniszczył taki sam bluszcz posadzony przed domem w wiosennej kompozycji...
Ogród z perspektywą na przyszłość 18:53, 02 wrz 2012

Do góry
Domi napisał(a)

Kupiłam moje wyczekiwane kule i to zupełnie przez przypadek. Jak ja kocham przypadki Teraz trzeba je tylko dobrze wkomponować

Moniko, rozumiem jeszcze, że rodzimy dzieci w tym samym czasie (może była pełnia, albo jakiś fajny wietrzyk wiał), że zamawiamy takie same nożyce elektryczne (bo Wieloszka poleciła), ale żeby w tym samym czasie kupić stalowe kule do ogrodu??? Moje kulki dostanę za kilka dni

Witam! Gdzie dostanę takie kulki i w jakiej cenie? Strasznie jestem napalona na takie do mojego nowo powstalego ogrodu. Pozdawiam
Kiedyś będzie tu pięknie ... 01:16, 02 wrz 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Aga ciebie kopiuję tylko moje są niższe

Ło matko! Jak mi miło!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies