Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

noemi 21:55, 01 wrz 2012

Witaj Magnolio ... widziałam Cię z Laurką na rękach .... fajne spotkanie miałyście

Aga przepraszam , że u Ciebie .... Ciebie oczywiście też witam

agniecha973 21:57, 01 wrz 2012

Ja też. Pozdrawiam i widziałam.
Enya73 22:03, 01 wrz 2012

Witaj Agnieszko! Przyszłam do Ciebie po Twojej wizycie u mnie i chcę Ci bardzo podziękować za odwiedziny i za pochwały, które są bardzo budujące i motywujące do dalszej pracy.

Już trochę Cię podglądałam i podczytywałam, ale wątek masz już mocno rozbudowany, więc potrzebuję więcej czasu, aby przejść do końca.
Obiecałam sobie, że przed naszym spotkaniem zajrzę do wszystkich ogrodów forumowiczów, którzy zgłosili swój udział w spotkaniu u Kapiasów,a u których jeszcze do tej pory nie byłam

U Ciebie też widzę wielki potencjał i pozytywne zmiany. Działkę masz dużą, pięknie położoną (pierwsze zdjęcie w polu rzepaku na rowerze- fantastyczne miejsce).
Tytuł Twojego wątku niech Cię utwierdza w przekonaniu, że u Ciebie najpiękniej, trafnie to ujęłaś. Przecież tworzymy tę przestrzeń przede wszystkim dla siebie, dla rodziny i przyjaciół.
I chodzi o to, żeby to twórcze tworzenie ogrodu dawało nam samym wielką radość i satysfakcję, że tworzymy jakiś ślad po sobie, który będzie kiedyś świadectwem nas samych.

Podobają mi się u Ciebie łagodne linie rabat. Zazdraszczam własnych pomidorów i swojskiej kiszonej kapusty. Tak bym chciała mieć własny warzywnik, a miejsca już brak

Widzimy się za tydzień. Do miłego zobaczenia !
Mala_Mi 15:26, 02 wrz 2012

Szary sweterek i beżowe spodnie... idę szukać Magnolii

Ja swoje czosnki posadziłam m. inn. pomiędzy trawami..... zanim trawa je przewyższy zdążą zakwitnąc.... potem trawa zasłania co brzydkie, bo czosnki niestety liscie szybko dostaja żółte.
Mam czosnki na wrzosowisku, na skalniaku..... ogólnie chyba nie lubią za mokro, bo na rabacie gdzie zimą jest mokrawo (glina trzyma wodę)... są kiepskiej jakosci, no i na tej rabacie maja półcień.....
Czosnki daj na słońce.... są dużo ładniejsze.

Odklikuję ponownie wątek jako ulubiony....... bo zjadło mi......
eliza3 20:07, 02 wrz 2012

Dobry wieczór, przyszłam zobaczyć co słychać i pozdrowienia przesłać
Wieloszka 20:26, 02 wrz 2012

Podglądam w czym będziesz sadzić czosnki - tzn. z jakimi roślinami. Też się przymierzam, a że nie mam czasu szukać czosnkom towarzystwa, to idę na skróty, czyli czekam aż Ty zgłębisz temat
Dasia 22:30, 02 wrz 2012

Wieloszka, niezły sposób na oszczędność czasu, a zważywszy, że tu do Agniechy często zagląda Magnolia, może być bardzo skuteczny
Ja bym chyba czosnki w trawach widziała, a ciekawe jak by się z irysami skomponowały.
agata_chrosc... 08:53, 06 wrz 2012

agniecha973 09:45, 06 wrz 2012

Witam, ostatnio czas mi się skurczył - pracy więcej, dzieci szkołę zaczęły, więc trochę zamieszania, jesień obfita w owoce, więc żal nie przerobić i nie mam czasu pisać. Miło mi, że jednak ktoś tu zagląda. Pozdrawiam.
agniecha973 09:51, 06 wrz 2012

Pamiętacie te ustawienia przy przyszłej ławeczce? Na razie nic nie ruszone, ale muszę wrócić do tematu i zakończyć tą sprawę.

Wkleję kilka zdj. dla przypomnienia, a reszta rozważań jest tu: https://www.ogrodowisko.pl/watek/1184-wszedzie-pieknie-ale-u-siebie-najlepiej?page=228