Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 16:53, 13 lis 2012

Do góry
Madżenka, zebrałam się na odwagę i przyszłam do mądrzejszego po radę.
Czy w moim ogrodzie mogłyby być proste rabaty?
Pasują?
Bardzo mi się podobają. Twoje na 953 stronie oglądam co jakiś czas...
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 06:51, 13 lis 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Kondzio mnie też wyciszają i dają wytchnienie po tym całotygodniowym młynie w pracy. Żyję od weekendu do weekendu, ale większość osób tak też niestety funkcjonuje.
Ale wystarczy taki wypad i czuję się jak nowo narodzona. Z pozytywnie naładowanymi akumulatorami wracam do pracy

Ja też tak mam, żyję od weekendu do weekendu
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:48, 13 lis 2012

Do góry
Betysiu oj dzięki za promyk słońca na caly dzień
Gdybym mogła mieć dwa domy to drugi byłby starą piękną willą z klacystycznym ogrodem i z panną z dzbanem
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:47, 13 lis 2012

Do góry
Anipla pozdrawiam
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:40, 13 lis 2012

Do góry
Slawko napisał(a)
He... Oby tylko więcej takich domów, budynków w naszej Polsce powstawało...ludzie więcej odwagi! apeluje do Was Sławko Zaprezentuje Ci również kilka nowoczesnych domów, które zlokalizowane są niedaleko mojego miejsca zamieszkania:
http://bryla.gazetadom.pl/bryla/1,85301,4747508.html
http://www.swiatogrodow.pl/index.php?news=153

A tutaj kiedyś ja próbowałem swoich sił...czasy kiedy chciałem iść na architekturę i urbanistykę
https://www.ogrodowisko.pl/watek/793-nasze-drugie-hobby-rysunki-obrazki-pastele-oleje-rzezby-roslinne-inspiracje?page=25

Sławko domy w Pszczynie niesamowity i właściciel bardzo odważny Ciekawe komentarze czy kościół czy strzelnica
A co do projektow Roberta Koniecznego to znam ten projekt, bo RK to moje architektoniczne guru. Dom atrialny pod Opolem nawet wczoraj ponownie sobie oglądalam. A teraz czekam na wynik budowy jego własnego domunpod Bielskiem O tu

http://www.polskatimes.pl/artykul/486447,tak-wyglada-prywatny-dom-roberta-koniecznego,id,t.html?cookie=1

A Twój projekt oglądała, suuuuper!!!
Ogród Bogusława 06:33, 13 lis 2012

Do góry
Boguś dostałam info od specjalisty od chorób roślin, że podlewanie larw jest skuteczne tylko przy temepraturze gleby +15 stopni, więć chyba walka będzie dopiero skuteczna latem....
Ale życzę wygranej!!! I coś mi się wydaje, że przestaniemy tępić krety....
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 06:30, 13 lis 2012

Do góry
Czekam na zdjęcia doniczki i felka chyba dla Ciebie Sebek napisał artykuł o ich uprawie
Ogrodnik Mimo Woli cd 06:27, 13 lis 2012

Do góry
Milo się wspomina dwie miłe kobietki na spotkaniu u Bogdzi.
Moja hakone sadzona w lecie dwa razy przesadzana bo byłam zdziwiona , że słabo rośnie.....
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 06:24, 13 lis 2012

Do góry
Dobrze, że Ania już wywiad telefoniczny zrobiła bo miałam już zaniepokojona słać smsy, wracaj Miła!!!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 06:22, 13 lis 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Jejku, jak pięknie u Ciebie Agniesiu! I znowu tak zawoalowane mgłą Moja morwa już dawno straciła liście. Szybko napisz gdzie zdobyłaś te piękne cisy na stożki!!!

Gabi, stożki kupione były w "Botaniku" na Zakrzowie, niedrogo bo nie są idealne, ale już z miesiąc temu (razem z brzozami). Moje obie morwy też już bez liści, z tym że jednej z nich poprawiło to urodę, bo wygląda bez liści jak małe bonsai. Przez resztę roku mnie wkurza Przez zimę muszę wymyślić, gdzie ją eksmitować, bo na środku trawnika na pewno nie zostanie

Aga u Danusi też ciasno posadzone. Najwyżej za kilka lat zmienisz dekorację !
Ogród Magdalenka 06:20, 13 lis 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Moje hakone też mają brzydkie listki, takie właśnie jakby uschnięte Zwłaszcza na froncie domu mi to przeszkadza, bo chciałabym, żeby był ozdobny cały rok... Bukszpany za to robią świetną robotę - uwielbiam je

Moje hakone też brzydkie od razu po piewszym przymrozku, łączę się w bólu
Ogród z perspektywą na przyszłość 06:19, 13 lis 2012

Do góry
Monika srdecznie pozdrawiam Bardzo jestem dumna, że Cię natchnęłam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 06:16, 13 lis 2012

Do góry
Gratuluję artykułu! Dbre porady i napisane dobrym językiem Wyszedłeś naprzeciw oczekiwaniom klientów
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:55, 12 lis 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
ufff to by dopiero dom wyglądał ....

Ale i tak sobie jajecznicę na elewacji drewnianej zrobiłam
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:54, 12 lis 2012

Do góry
anieszka napisał(a)
U mnie w okolicy wszystkie domy z czerwoną dachówką !!!
Jak ja budowałam swój z grafitową i czarnym kominem, to się wszyscy na mnie patrzyli jak na ufoludka, ale ja zawsze lubię pod prąd
A teraz co - prawie wszyscy co się budują przyjeżdzają oglądać mój dom i robią grafitowe albo czarne dachy i bądź tu czowieku oryginalny

Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:38, 12 lis 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Ład architektoniczny...tia... u nas niestety chyba nie do naprawienia ;( za dużo zaszłości historycznych, szczególnie smutny okres PRL-u ..... ale i dzisiaj są wydawane absurdalne wytyczne np. znajomi chcieli grafitową dachówkę, ale w gminie powiedziano, że niestety nie jest zgodna z historyczną zabudową wsi i nakazali uwaga: czerwień lub brązowa.... Znajomy wywodzi się z tej miejscowości i pamięta tylko dachy kryte...eternitem, zresztą niektóre do dnia dzisiejszego )....
Ja lubię domy malowane na biało (i różne dostępne odcienie) i grafitowe dachy i tak ma być i u mnie
Pozdrawiam

To może lepiej, że tego ładu nie ma bo musiałabym sobie czerowną dachówkę zrobić i gdyby mi kazali na żółto tak jak większośc okolicznych domów pomalować, to bym cienko kwiczała (bo na płacz byłoby za późno). I nie dlatego, że to brzydkie połączenie tylko do mojego domu nijak nie pasuje.... Więc musiałabym inny dom wybudować
Ale dzieki planowi zagospodarowania mam dach spadzisty
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:35, 12 lis 2012

Do góry
anieszka napisał(a)
Chyba mnie chcecie dobić tymi stronkami
Z tą choinką to masz trochę rację , mnie się wydaje troszkę mdła , więc może też dodam czerwieni - u mnie kolory podobne - biel, czerń, szarość i drewno

Ale taka choinka jest piekna, myślę może tylko więcej srebra dokupię ???
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:32, 12 lis 2012

Do góry
malkul napisał(a)
Oj Marzena, takie cudności że dzis to ja ostatnie 20 stron przejrzała u ciebie Ogród zimowy cudny.Wyobrażam sobie śnieg na zew. i siedzenie przy komineczku na ukochanych desingerskich fotelach , hmmmmm rozmarzyłam się.
Ja też u siebie mam kilka chińskich (hihihi)desingerskich produktó i mam to akurat w nosie że nie oryginal. Kwestia podejścia i portfela. Lubię Twoje wenątrza.
U mnie w tym roku też święta na czerwono, biało i trochę czarnego. Już dumam nad wystrojem, a to piersze nasze święta w nowym domku więc cieszę sie jak dziecko.
W tym tyg. wybieram się na Tyską giełdę kwiatową (jak mi tylko brzusio pozwoli)
Muszę stanowczo częśćciej to zaglądać.
A jeszcze mi się przypomniało, ta twoja doniczka ażurowa (która skórę zmieniła) to też DEROMA Cage? Kurcze bo próbowłąm kiedys sobie podonej wyszukać i tylko na tamtę drogą się napatoczyłam. A że będzie piknie na święta u ciebie kochana w to ja absolutnie nie wątpię
Całuseczki zostawiam

Gosia pierwsze święta w domu chyba się zawsze najbardziej pamięta
Ja też bo przy orzechowym stole stały kremowe krzesła (brrrr do bieli i debu bielonego w calym domu, ale ze starego wystroju zostały a na nowy nie było) Stół został pieknie przykryty a mili goście zasłonili krzesła i była wieeelka choinka, M za dużą kupił bo zapomniał, że w częsci ogrodu mamy antresolę a tam gdzie piętro odkryte stoi kominek...... i musieliśmy ją o 1 m skrócić!
A najbardziej pamiętam, że rura kanalizacyjna pękła w II dzień świąt... Tzn, że pękła 30.12 sie dowiedzieliśmy po wilelodniowej akcji poszukiwań, dlaczego woda nie spływa Oj to były święta i Sylwester.....
Ale teraz się uśmiecham na te wspomnienia Jakaż to była radośc od 3 stycznia, że można prysznic wziąć i skorzystać z toalety
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:25, 12 lis 2012

Do góry
Kwiatkuhollandi - czekam z niecieprliwością na najnowsze doniesienia od Ciebie i dekoracje bożonarodzeniowe

Ulla moje bambusy rzeżyją we wnętrzu, gdyż u mnie w ogrodzie zimowym temepratura potrafi w 30 stopniowe mrozy oscylować w okolicach 3-4 stopni bo jedyne źródło ogrzewania to kominek i jeszcze silna wentylacja pod dachem... Więc idealne warunki dla bambusow.

Ania lampki zalinkuję jak dotra i sorawdzę czy nie szajs.... Griswoldów mam nadzieję, że Ci przypomniałam. Czy bardziej wariacka seria o rodzinie amerykańskiej niż "w krzywym zwierciadle" istnieje??? Ja zawsze gdy ich oglądam to się bardzo denerwuję nie wiem dlaczego

Tess - donice kupiłam białe, a na zdjęciach były szare więc dobrze zanotowałaś w ofercie są białe, szare i w kolorze tarakoty

Anipla - obiecałam zmienić a Ty pomagasz aby dobić do tysiączka Kurcze naprawdę musze nazwę wymyślić, bo się zbliża nieubłaganie

Bea-ta - pozdrawiam skoro szaro buro to u mnie dlatego coraz więcej koloru w domu i pomarańcz jest zastępowany czerwienią Dziękuję za komplimenta

Pszczólko - ja twierdze że jestem kopistą

Sebku - nie mam zdjęć z ubiegłego roku, bo ogrodowiskowo zaistniałam w styczniu 2012 po świętach ... I dopiero wówczas zmuszona zostałam do wzięcia aparatu do ręki
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:17, 12 lis 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Oj było co czytać, macie tempo dziewczyny! Akcja bambus niczego sobie. Mnie tylko ciekawi na ile im starczą te białe doniczki. A przegrody nie sprzedawaj, przecież miałaś sadzić bambusy pod płotem, to przegroda się przyda, bo od sąsiada i od swojej rabaty będziesz musiała oddzielić.
Bergenie są nie do zabicia, wystarczy szpadelkiem kawałek kłącza odciąć z odrobiną korzonek i już jest nowa sadzonka. Do tej pory zawsze mi się udawało. Ja też je lubię

Aga chyba bambusy nigdy nie pójdą do gruntu, bo to potwory i po całej wsi by się rozlazły ....
Dzięki za info o bergeniach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies