Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Madzenka 22:46, 12 lis 2012

Ojej duzo dzisiaj odwiedzających a ja siedzialam nad pracą i mailami do 22... Coraz więcej mam pracy i jakoś tego chyba nie ogarniam
Dziękuję za komplementy, aż się rumienieę. Jednakże milo jest czytać takie pochwaly, bo gdy budowaliśmy dom i wyposażaliśmy to wielu ludzi bliższych i dalszych, wprawdzie nie krytykowało, ale powiętpliwało, czy w takich wnętrzach można żyć. A ja się zakochalam w nowoczesnych domach, tony gazet głównie niemieckojęzycznych przejrzalam , bo tego typu domy to tam niemal już standard a elewacje drewniane łagodzą to rzekome zimno...
Ale marzę o nowym mniejszym domu, już o tym pisalam , na działce lepiej położonej. A dlaczego kolejny dom, bo trzeci buduje się dla siebie Dlatego gdy chwialicie nasz dom i ogród nie tylko sprawiacie mi przyjemność ale utwierdzacie w przekonaniu, że warto łamać schematy i wprowadzać indywidualność. Chociaż wolałabym na wzór innych krajów aby panował u nas większy ład architektonicznyc np. W kwestii kolorystyki elewacji czy dachówek

Nie wiem czy mogę zalinkować sklep w którym kupowalam fotele, lamy, kupiłabym jeszcze setki innych rzeczy ale kasy niet Jeśli nie mogę adminku usuń przy okazji przesyłam link do mojego marzenia do grodu zimowego!
http://www.customform.pl/Sklep/fotele/Fotel-inspir--Bubble-Chair-113,2,0,92,1983.htm
Madzenka 22:54, 12 lis 2012

Aniu pisząc o griswoldach mamy na myśli taką iluminację z filmu z serii w o rodzinie Griswoldów w Krzywym zwierciadle
http://www.pixhost.org/show/1785/10728637_54401.jpg

Ale nie chcę nikogo rozczarować... Ja po prostu kupiłam tylko dwa komplety sopli/kurtyn na dom, bo stary komplet pójdzie na gabiony, lubię lampli ale griswoldowo u mnie nie będzie
Jak rzyjdą lampki i sprawdzę czy ok, to mogę sklep zalinkować bo mieli dobre ceny.
Sprawdzałam dzisiaj ponownie w casto 100 led sopli o dlugości 4,8 m kosztuje 98 zł a ja kupiłam za taką cenę 500 led na 15 m.........
Slawko 22:54, 12 lis 2012

Sklep cudny... w całości odpowiada mojemu stylowi... a co do ciekawych architektonicznych perełek to zapraszam na te strony... wciągną na bank www.archdaily.com i www.bryla.gazetadom.pl Tylko prszę wpisać te adresy na nowo otwartej stronie (bo z ogrodowiska chyba nie da się wejść)
Madzenka 22:57, 12 lis 2012

Aga bergenie będę musowo sadzonkować! A bambusy będą pewnie szybciej rosnąć niż Vertigo czyli madżenkowy potwór
Lena 22:58, 12 lis 2012

Oj Marzenko,ja o tym fotelu marzę od chwili gdy ujrzałam go w magazynie wnetrzarskim lata temu - cudo!!!
Tylko cena mogłaby być bez tej "4" na końcu...
Dobrze prawisz o kolorystyce w polskiej architekturze...aż mnie skręca czasami ....

Pozdrawiam
Madzenka 23:05, 12 lis 2012

Slawko napisał(a)
Sklep cudny... w całości odpowiada mojemu stylowi... a co do ciekawych architektonicznych perełek to zapraszam na te strony... wciągną na bank www.archdaily.com i www.bryla.gazetadom.pl Tylko prszę wpisać te adresy na nowo otwartej stronie (bo z ogrodowiska chyba nie da się wejść)

Po coś mi to zrobił???
Polecam zatem wrewanżu stronę mojej ulubionej gazety Hauser
http://www.schoener-wohnen.de/bauen/architekten-haeuser
Madzenka 23:07, 12 lis 2012

Lena napisał(a)
Oj Marzenko,ja o tym fotelu marzę od chwili gdy ujrzałam go w magazynie wnetrzarskim lata temu - cudo!!!
Tylko cena mogłaby być bez tej "4" na końcu...
Dobrze prawisz o kolorystyce w polskiej architekturze...aż mnie skręca czasami ....

Pozdrawiam

Lena oryginalny bubble chair kosztuje ponad 20 tys ! Ja bym sobie na biało elewacje pomalowala, tylko kiedy mi wyasfaltują drogę aby się tak pieruńsko nie kurzyło...
Madzenka 23:08, 12 lis 2012

eee_taam napisał(a)
ja tam nie mam depresji .....

raczej te zdjęcia motywują

proponuje prowadzenie watku w wersji dla nie czytajacych:/ - co 10 stron jedna strona to zdjecia )

Takie podejście mi się podoba!!!
Nieszka nie stresujemy się, motywujemy się
Madzenka 23:11, 12 lis 2012

Anitko, Nieszko, Malkul, Aga może załóżcie wątek Bożonardzoeniowe dekorowanie domu???
Anita do Almi wolę nie wchodzić bo nie zabudżetowalam w tym roku wymiany dekoracji a w almi mój oszczędny plan budżetowy byłby zagrożony

Nieszko uwielbiam kolory o ktorych piszesz. Tylko gdybym jeszcze tak choinkę ubrała to by się wtopiła w tło kuchni, kanap, krzeseł, komody.... Mam białe, srebrne i szklane ozdoby i musiałam dodać czerwieni... Ale kto wie może jednak jakaś drobna zmiana będzie. Muszę się wybrać do Almi a potem na giełdę.
Madzenka 23:17, 12 lis 2012

agniecha973 napisał(a)
Oj było co czytać, macie tempo dziewczyny! Akcja bambus niczego sobie. Mnie tylko ciekawi na ile im starczą te białe doniczki. A przegrody nie sprzedawaj, przecież miałaś sadzić bambusy pod płotem, to przegroda się przyda, bo od sąsiada i od swojej rabaty będziesz musiała oddzielić.
Bergenie są nie do zabicia, wystarczy szpadelkiem kawałek kłącza odciąć z odrobiną korzonek i już jest nowa sadzonka. Do tej pory zawsze mi się udawało. Ja też je lubię

Aga chyba bambusy nigdy nie pójdą do gruntu, bo to potwory i po całej wsi by się rozlazły ....
Dzięki za info o bergeniach