Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

KasiaWB 23:18, 12 lis 2012

Ład architektoniczny...tia... u nas niestety chyba nie do naprawienia ;( za dużo zaszłości historycznych, szczególnie smutny okres PRL-u ..... ale i dzisiaj są wydawane absurdalne wytyczne np. znajomi chcieli grafitową dachówkę, ale w gminie powiedziano, że niestety nie jest zgodna z historyczną zabudową wsi i nakazali uwaga: czerwień lub brązowa.... Znajomy wywodzi się z tej miejscowości i pamięta tylko dachy kryte...eternitem, zresztą niektóre do dnia dzisiejszego )....
Ja lubię domy malowane na biało (i różne dostępne odcienie) i grafitowe dachy i tak ma być i u mnie
Pozdrawiam
Madzenka 23:25, 12 lis 2012

Kwiatkuhollandi - czekam z niecieprliwością na najnowsze doniesienia od Ciebie i dekoracje bożonarodzeniowe

Ulla moje bambusy rzeżyją we wnętrzu, gdyż u mnie w ogrodzie zimowym temepratura potrafi w 30 stopniowe mrozy oscylować w okolicach 3-4 stopni bo jedyne źródło ogrzewania to kominek i jeszcze silna wentylacja pod dachem... Więc idealne warunki dla bambusow.

Ania lampki zalinkuję jak dotra i sorawdzę czy nie szajs.... Griswoldów mam nadzieję, że Ci przypomniałam. Czy bardziej wariacka seria o rodzinie amerykańskiej niż "w krzywym zwierciadle" istnieje??? Ja zawsze gdy ich oglądam to się bardzo denerwuję nie wiem dlaczego

Tess - donice kupiłam białe, a na zdjęciach były szare więc dobrze zanotowałaś w ofercie są białe, szare i w kolorze tarakoty

Anipla - obiecałam zmienić a Ty pomagasz aby dobić do tysiączka Kurcze naprawdę musze nazwę wymyślić, bo się zbliża nieubłaganie

Bea-ta - pozdrawiam skoro szaro buro to u mnie dlatego coraz więcej koloru w domu i pomarańcz jest zastępowany czerwienią Dziękuję za komplimenta

Pszczólko - ja twierdze że jestem kopistą

Sebku - nie mam zdjęć z ubiegłego roku, bo ogrodowiskowo zaistniałam w styczniu 2012 po świętach ... I dopiero wówczas zmuszona zostałam do wzięcia aparatu do ręki
anieszka 23:26, 12 lis 2012

Chyba mnie chcecie dobić tymi stronkami
Z tą choinką to masz trochę rację , mnie się wydaje troszkę mdła , więc może też dodam czerwieni - u mnie kolory podobne - biel, czerń, szarość i drewno
Madzenka 23:32, 12 lis 2012

malkul napisał(a)
Oj Marzena, takie cudności że dzis to ja ostatnie 20 stron przejrzała u ciebie Ogród zimowy cudny.Wyobrażam sobie śnieg na zew. i siedzenie przy komineczku na ukochanych desingerskich fotelach , hmmmmm rozmarzyłam się.
Ja też u siebie mam kilka chińskich (hihihi)desingerskich produktó i mam to akurat w nosie że nie oryginal. Kwestia podejścia i portfela. Lubię Twoje wenątrza.
U mnie w tym roku też święta na czerwono, biało i trochę czarnego. Już dumam nad wystrojem, a to piersze nasze święta w nowym domku więc cieszę sie jak dziecko.
W tym tyg. wybieram się na Tyską giełdę kwiatową (jak mi tylko brzusio pozwoli)
Muszę stanowczo częśćciej to zaglądać.
A jeszcze mi się przypomniało, ta twoja doniczka ażurowa (która skórę zmieniła) to też DEROMA Cage? Kurcze bo próbowłąm kiedys sobie podonej wyszukać i tylko na tamtę drogą się napatoczyłam. A że będzie piknie na święta u ciebie kochana w to ja absolutnie nie wątpię
Całuseczki zostawiam

Gosia pierwsze święta w domu chyba się zawsze najbardziej pamięta
Ja też bo przy orzechowym stole stały kremowe krzesła (brrrr do bieli i debu bielonego w calym domu, ale ze starego wystroju zostały a na nowy nie było) Stół został pieknie przykryty a mili goście zasłonili krzesła i była wieeelka choinka, M za dużą kupił bo zapomniał, że w częsci ogrodu mamy antresolę a tam gdzie piętro odkryte stoi kominek...... i musieliśmy ją o 1 m skrócić!
A najbardziej pamiętam, że rura kanalizacyjna pękła w II dzień świąt... Tzn, że pękła 30.12 sie dowiedzieliśmy po wilelodniowej akcji poszukiwań, dlaczego woda nie spływa Oj to były święta i Sylwester.....
Ale teraz się uśmiecham na te wspomnienia Jakaż to była radośc od 3 stycznia, że można prysznic wziąć i skorzystać z toalety
Madzenka 23:35, 12 lis 2012

anieszka napisał(a)
Chyba mnie chcecie dobić tymi stronkami
Z tą choinką to masz trochę rację , mnie się wydaje troszkę mdła , więc może też dodam czerwieni - u mnie kolory podobne - biel, czerń, szarość i drewno

Ale taka choinka jest piekna, myślę może tylko więcej srebra dokupię ???
Madzenka 23:38, 12 lis 2012

KasiaWB napisał(a)
Ład architektoniczny...tia... u nas niestety chyba nie do naprawienia ;( za dużo zaszłości historycznych, szczególnie smutny okres PRL-u ..... ale i dzisiaj są wydawane absurdalne wytyczne np. znajomi chcieli grafitową dachówkę, ale w gminie powiedziano, że niestety nie jest zgodna z historyczną zabudową wsi i nakazali uwaga: czerwień lub brązowa.... Znajomy wywodzi się z tej miejscowości i pamięta tylko dachy kryte...eternitem, zresztą niektóre do dnia dzisiejszego )....
Ja lubię domy malowane na biało (i różne dostępne odcienie) i grafitowe dachy i tak ma być i u mnie
Pozdrawiam

To może lepiej, że tego ładu nie ma bo musiałabym sobie czerowną dachówkę zrobić i gdyby mi kazali na żółto tak jak większośc okolicznych domów pomalować, to bym cienko kwiczała (bo na płacz byłoby za późno). I nie dlatego, że to brzydkie połączenie tylko do mojego domu nijak nie pasuje.... Więc musiałabym inny dom wybudować
Ale dzieki planowi zagospodarowania mam dach spadzisty
KasiaWB 23:39, 12 lis 2012

ufff to by dopiero dom wyglądał ....
anieszka 23:50, 12 lis 2012

U mnie w okolicy wszystkie domy z czerwoną dachówką !!!
Jak ja budowałam swój z grafitową i czarnym kominem, to się wszyscy na mnie patrzyli jak na ufoludka, ale ja zawsze lubię pod prąd
A teraz co - prawie wszyscy co się budują przyjeżdzają oglądać mój dom i robią grafitowe albo czarne dachy i bądź tu czowieku oryginalny
Madzenka 23:54, 12 lis 2012

anieszka napisał(a)
U mnie w okolicy wszystkie domy z czerwoną dachówką !!!
Jak ja budowałam swój z grafitową i czarnym kominem, to się wszyscy na mnie patrzyli jak na ufoludka, ale ja zawsze lubię pod prąd
A teraz co - prawie wszyscy co się budują przyjeżdzają oglądać mój dom i robią grafitowe albo czarne dachy i bądź tu czowieku oryginalny

Madzenka 23:55, 12 lis 2012

KasiaWB napisał(a)
ufff to by dopiero dom wyglądał ....

Ale i tak sobie jajecznicę na elewacji drewnianej zrobiłam