Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Kalina"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:17, 09 maj 2015

Do góry
oliwka napisał(a)
nie mogę sie napatrzeć na te zdjecia. Kalina ma takie piękne kwiaty ?????? Przez chwilę myślałam, że trafiłam na jakiś twoj wątek z ubiegłego roku A graby !!!!!!!!!!!!!!!! cudne!!!!!!!!!!!!!!

Nie udało mi się dziś dotrzeć pod iglicę a szkoda - za dużo obowiazków w domu

Szkoda

Kaliny Rosem mam 3 szt, w czwartym seoznie maja po 2 M wysokosci, dobrze ze rosna w samym kącie ogrodu bo poza kwitnieniem nie grzeszą uroda...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:12, 09 maj 2015

Do góry
nie mogę sie napatrzeć na te zdjecia. Kalina ma takie piękne kwiaty ?????? Przez chwilę myślałam, że trafiłam na jakiś twoj wątek z ubiegłego roku A graby !!!!!!!!!!!!!!!! cudne!!!!!!!!!!!!!!

Nie udało mi się dziś dotrzeć pod iglicę a szkoda - za dużo obowiazków w domu
Ogród prawie romantyczny 21:25, 09 maj 2015

Do góry
Agnieszko, dziękuję za kwiatucha kaliny, zdradzisz jak się zowie?
Moja kalina Burkwooda już zakończyła kwitnienie.
Też myślę nad nową rabatą chciałabym ją już ale będę musiała poczekać do jesieni. Będę podglądać Twoje poczynania.
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 22:43, 08 maj 2015

Do góry

Kalina angielska wieczorową porą

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 20:38, 08 maj 2015

Do góry
Rench napisał(a)

Pięknie wszystko kwitnie.
Ale tej kaliny to Ci zazdroszczę,ciekawe czy maja ją w tej szkółce bylinowej,musze zapytac.

Czym w wersji ostatecznej obsadziłaś tę altankę?

Reniu a jak ta kalina pachnie!Zapach niesamowity
A co do altany to kupiłam jak radziłaś J.P.II ale jak zaczełam go sadzić to okazało się że w tym miejscu pod warstwą ziemi jest beton i została tam tylko róża bez towarzystwa.
A tą kalinę polecam
Pozdrawiam serdecznie
Rododendronowy ogród II. 20:02, 08 maj 2015

Do góry
dajana napisał(a)
Miałam taką jabłonkę ale już nie mam .Sierściuchy sobie pazurki na niej ostrzyły i zdarły cała korę. Teraz im obcinam to mój następny sposób na fiasko przy polowaniu hi,hi. Z czasem zrobię z nich psy czarna ma ogromne predyspozycje do powyższej przemiany, wystarczy ze mnie ujrzy już biegnie oznajmując ze nic nie zrobiła Nawet moja mama stwierdziła ze koty mnie tak słuchają jakby były psami Gorzej z psem muszę ją poprosić i zachęcić aby przyszła. Bożenko twój ogród rozjaśnia duszę swym pięknem i kolorami jak miło do ciebie luknąć

To faktycznie szkolisz te koty bo z nimi nie jest łatwo , nie lubią słuchac. Dzieki za dobre słowo o moim ogrodzie.Buziaki dla Ciebie , pozdrowienia dla Mamy i M.

Kwitnie i pachnie kalina.

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 09:26, 08 maj 2015

Do góry
Ależ niezapominajki to piękne kwiaty ty je jakoś opanowujesz? Tzn. sama siejesz czy przenosisz te co się same wysiały czy jak? Że one tak posłusznie we wstędze rosną. A ta moja kalina byle jak. Traci dolne liście - żółkną i opadają, ale nie odpuszczam. Tylko na domiar złego coś je zjada- liście mają ogromne wżery Osłabioną przenosinami roślinę łatwo atakować Głupie robale
Ranczo Edy 23:31, 07 maj 2015

Do góry
Kalina śliczna. Już wyobrażam sobie jak będzie dorodnym krzewem. Ma oryginalne kwiatki No i ten zapach też się liczy.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:25, 07 maj 2015

Do góry
kalina angielska ma wielkie kwiaty i bosko pachnie

Ogródek nad jeziorem 20:36, 07 maj 2015

Do góry
Edyta10 napisał(a)
rzodkiewka

kalina miała być koralowa ale nie żałuję bo obłędnie pachnie

ale bym schrupała ta rzodkieweczkę dużo dobrego masz w ogrodzie a koralowej nie żałuj bo nie pachnie jak właśnie ta angielska też ja mam ale w większym cieniu i jeszcze nie kwitnie, pozdrówka
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 16:54, 07 maj 2015

Do góry
Dopiero teraz zauważyłem u Ciebie te spadki Ale to idealne rozwiązanie, bo niskie rośliny dzięki temu są wyeksponowane Kalina wygląda pięknie - o wiele lepiej wygląda w formie drzewa niż wiekiego krzewu
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 00:29, 07 maj 2015

Do góry
powoli kończy kwitnienie kalina Burkwooda, cudnie pachnie...

za chwilę pierwsze skrzypce przejmie judaszowiec

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:44, 06 maj 2015

Do góry
Duet "pana Ryśka" z Kalina...super
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:27, 06 maj 2015

Do góry
duet kalina i tamaryszek
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 10:44, 06 maj 2015

Do góry
Moje mleczusie

Klon

Kalina angielska-pierwszy raz mi zakwitła tyloma kwiatami
a czasem nie na temat ... 08:33, 06 maj 2015

Do góry
katiaxx napisał(a)
Zaczynam od rabaty tylnej czyli od końca bo początek jest w całkowitej rozsypce i to dosłownie ( podjazd, posypanie ziemi, masa pracy). Na rabacie ma się znaleźć kalina xanthocaprum, potem cisy , trzcinnik karl foerster i perowskia i najniższe piętro - bukszpan na wysokość 45 cm, ma ukryć kominki od oczyszczalni, z bukszpanem ma się łączyć biały murek i zlicowana z nim ławeczka z deszczółek.

Dla tej rabaty tło - lasek brzozowy

ten widok jest powalający brzozy cudne
Moja "przyziemna" :) pasja 07:59, 06 maj 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Kalina, jaśmin, dereń, Umbry, one na wszystko włażą. Za chwilę trzeba będzie Mospilan wyciągnąć,a raczej kupić, na buksy

poczęstuj je herbatką tymiankową sprawdziłam dopiero raz ale pomogła
a czasem nie na temat ... 23:19, 05 maj 2015

Do góry
no to apropos listów , mam przypadkiem moje graba w powiększeniu

i kalina która pracuje nad kwieciem sama go jestem bardzo ciekawa bo pierwszy sezon u mnie zakwitnie

Moja "przyziemna" :) pasja 23:11, 05 maj 2015

Do góry
Kalina, jaśmin, dereń, Umbry, one na wszystko włażą. Za chwilę trzeba będzie Mospilan wyciągnąć,a raczej kupić, na buksy

Łoj, jaka ja skrzywiona jestem dziś . Lodówka pięciomiesięczna mi padła i to chyba dlatego
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:42, 05 maj 2015

Do góry
kalina angielska ma w tym roku wielkie kwiaty - wielkości dłoni i już pachnie, chociaż to dopiero początek kwitnienia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies