Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Magdah 22:56, 17 maj 2015

Wypatrzyłam na jednym zdjęciu dzwonki irlandzkie. Wysiałam je w tym roku, ale wzeszły tylko cztery i jakieś marne są. Już chciałam wyrzucić, gdy dwa dni temu pojawiły się kolejne. Chciałam zapytać czy Twoje też z wysiewu i czy one tak marnie wyglądają na początku? Mam chyba za słabą wyobraźnię by uwierzyć w moje siewki
Nallar 23:02, 17 maj 2015

Napia napisał(a)

Kłopot żaden Trafiła do mnie przez przypadek, a jesienią zadołowałam ją w ogrodzie. Na początku nie byłam pewna, czy to kalina, ale teraz, gdy wypuściła liście, wygląda, jak miniaturka dużych. Ja za bardzo nie mam na nią miejsca. W ogrodzie rosną już dwie, a robią się z nich spore krzaki, trzeciej nie miałabym gdzie posadzić.
W takim razie postaram się wysłać w tym tygodniu.

Ponawiam pytanie, co ja Tobie mogę wysłać?
Napia 23:14, 17 maj 2015

Magdah napisał(a)
Wypatrzyłam na jednym zdjęciu dzwonki irlandzkie. Wysiałam je w tym roku, ale wzeszły tylko cztery i jakieś marne są. Już chciałam wyrzucić, gdy dwa dni temu pojawiły się kolejne. Chciałam zapytać czy Twoje też z wysiewu i czy one tak marnie wyglądają na początku? Mam chyba za słabą wyobraźnię by uwierzyć w moje siewki

Dzwonki wysiałam w zeszłym tygodniu, więc jeszcze nie wschodzą. Ale w ubiegłym roku na początku też były marne, potem się ruszyły. Za pierwszym razem posiałam je na słonecznej rabacie, gdzie jednak było dość sucho i nawet nie wzeszły. W kolejnym roku dostały miejsce w półcieniu, w pobliżu linii kroplującej i ładnie urosły

Napia 23:14, 17 maj 2015

Nallar napisał(a)

Ponawiam pytanie, co ja Tobie mogę wysłać?

Pomyślę
anabuko1 14:28, 18 maj 2015

Piękne te dzwonki.A ja dzisiaj na ryneczku kupowałam pomidorki( sadzoneczki) i paprykę i żurawkę jedna dojrzałam co nie mam .I widziała sadzonki dzwoneczka irlandzkiego i się zastanawiałam, zastanawiałam i nie kupiłam
ale to chociaż ze 4 sadzonki trzeba byłoby kupić.??
Żeby go bardziej było widać.Bo na wysiew to chyba za późno już ??
Margaret_ka 21:04, 18 maj 2015

Agnieszko, tulipanki jeszcze ładnie się trzymają. U mnie tez kilka odmian jeszcze ładnie się prezentuje, inne już powoli zabieram z rabat razem z doniczkami w ustronne miejsce, a w zamian wsadzam donicę z innym kwieciem.

Piękne hortki miałaś w ubiegłym roku to w tym będzie jeszcze ładniej.
Aguś a jak się mają Twoje patyczki? Bo mnie z tych Twoich przetrwał chyba tylko jeden. Posadziłam w zacienionym miejscu, podlewam, ale chyba coś nie służy im u mnie.
malgorzata_s... 14:54, 19 maj 2015

Aguniu ja właśnie dzisiaj sadziłam werbenki w ogrodzie Cudną kopę w skrzynce miałam Jeszcze raz dzięki
iwonaal 21:23, 19 maj 2015

Ale piękne, pierwszy raz widzę taki kwiat
katarzynkak 21:47, 19 maj 2015

Aga śliczności pokazujesz.

Powiedz, czy juz Twoje bodziszki zakwitły?
Może uda Ci sie wrzucić jakies fotki

Pozdrowionka.
marta_d 10:34, 20 maj 2015

Dzięki za kwiatka ostatnie tulipanki jeszcze cieszą Twoje oczy, po moich już zostało wspomnienie bodziszki bardzo ładne, pięknie wypełniają rabatkę rh też w rozkwicie no i czekamy na resztę