Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Mathildis 21:26, 17 maj 2015

Bodziszki przed hortensjami??? hmm ciekawe rozwiązanie, będę podglądać tegoroczne zdjęcia więc liczę na obfocenie tej rabatki w różnych stadiach

Lumina też cudna, ale Schnekrone mi się marzy
http://www.rosliny.cieplucha.com.pl/pl/p/Schneekrone/235
http://www.zszp.pl/?id=207&rco=Rhododendron%20%27Schneekrone%27&lang=1

Śliczne masz tulipany... są u Ciebie pierwszy rok? czy może już kilka lat i ładnie powtarzają kwitnienie? i trzecie pytanie - znasz nazwy? bo doczytałam tylko, że biedronkowe

edit:
na ostatnim zdjęciu żurawki z piwoniami???
Napia 21:40, 17 maj 2015

Mathildis napisał(a)
Bodziszki przed hortensjami??? hmm ciekawe rozwiązanie, będę podglądać tegoroczne zdjęcia więc liczę na obfocenie tej rabatki w różnych stadiach

Lumina też cudna, ale Schnekrone mi się marzy
http://www.rosliny.cieplucha.com.pl/pl/p/Schneekrone/235
http://www.zszp.pl/?id=207&rco=Rhododendron%20%27Schneekrone%27&lang=1

Śliczne masz tulipany... są u Ciebie pierwszy rok? czy może już kilka lat i ładnie powtarzają kwitnienie? i trzecie pytanie - znasz nazwy? bo doczytałam tylko, że biedronkowe

edit:
na ostatnim zdjęciu żurawki z piwoniami???

Bodziszkom na pewno zrobię zdjęcia, bo z ubiegłego roku mam tylko kilka.

Lumina bardzo cukierkowa, ale szalenie ją lubię Scneekrone też mi się marzy ale nie wiem, czy w tym roku jeszcze dam radę

Tulipany pierwszoroczne, ale tylko część kupowana w B. reszta na All. Białe i różowe najbardziej typowe były w takich cenach, że postanowiłam potraktować je jak jednoroczne. Mimo wszystko liczę na to, że w przyszłym roku zakwitną.

Na ostatnim zdjęciu zdjęcia żurawek z tawułkami
Mathildis 21:55, 17 maj 2015

Ja na pewno nie dam rady ani finansowo ani czasowo robię już plany na przyszły rok
W tym kupię tylko jeszcze 12 hakone, 3 świerki serbskie, 5 hortensji Incrediball lub strong Anabelle, 12 żurawek, 12 dąbrówki variegata, może jakieś paprocie i tulipany na jesień
Ewik 22:06, 17 maj 2015

Bodziszki super, posadziłam też wspaniałego i jeden dostałam jesienią ale nie wiem w jakim kolorze
Nallar 22:09, 17 maj 2015

Wspomniałaś o kalinie..... martwi mnie że narobię Ci kłopotu. ale skoro pytasz to napiszę że bardzo chętnie przyjmę.
Ale mi głupio.....
Kacha123 22:25, 17 maj 2015

Pięknie Ci kwitną Rh. Czytam, że chcesz Rh Schneekrone - bardzo ładnie kwitnie, ale niewiele więcej powiem, bo mam od ok. miesiąca. Pozdrawiam.
Napia 22:29, 17 maj 2015

Mathildis napisał(a)
Ja na pewno nie dam rady ani finansowo ani czasowo robię już plany na przyszły rok
W tym kupię tylko jeszcze 12 hakone, 3 świerki serbskie, 5 hortensji Incrediball lub strong Anabelle, 12 żurawek, 12 dąbrówki variegata, może jakieś paprocie i tulipany na jesień

W tym roku kupię tylko trochę cebul na jesień i pewnie nawóz do trawnika. I na tym raczej koniec. Sakiewka na ogrodowe przyjemności opustoszała. Trudno. Wolne miejsca obsiewam jednorocznymi
Ładne plany
Napia 22:33, 17 maj 2015

Ewik napisał(a)
Bodziszki super, posadziłam też wspaniałego i jeden dostałam jesienią ale nie wiem w jakim kolorze

Wspaniałych mam poletko i jednego różowego Mam nadzieję, że zakwitnie, bo sadzony wiosną i jeszcze nie wiem, jakie ma kwiaty
Napia 22:45, 17 maj 2015

Nallar napisał(a)
Wspomniałaś o kalinie..... martwi mnie że narobię Ci kłopotu. ale skoro pytasz to napiszę że bardzo chętnie przyjmę.
Ale mi głupio.....

Kłopot żaden Trafiła do mnie przez przypadek, a jesienią zadołowałam ją w ogrodzie. Na początku nie byłam pewna, czy to kalina, ale teraz, gdy wypuściła liście, wygląda, jak miniaturka dużych. Ja za bardzo nie mam na nią miejsca. W ogrodzie rosną już dwie, a robią się z nich spore krzaki, trzeciej nie miałabym gdzie posadzić.
W takim razie postaram się wysłać w tym tygodniu.
Napia 22:47, 17 maj 2015

Kacha123 napisał(a)
Pięknie Ci kwitną Rh. Czytam, że chcesz Rh Schneekrone - bardzo ładnie kwitnie, ale niewiele więcej powiem, bo mam od ok. miesiąca. Pozdrawiam.

W takim razie będę podglądać u Ciebie jak sobie radzi, bo dla mnie Schneekrone figuruje na pierwszym miejscu na liście przyszłorocznych planów
Pozdrawiam