Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 10:13, 27 cze 2017
Do góry
lindsay80 napisał(a)
Zaczynają kwitnąć lilie - niestety w tym roku dowiedziałam się co to jest poskrzypka liliowa, walczę.

a jak walczysz? bo chemia nie działa ...bo ja tez mam te czerwone robaczki na liliach ....M pozbierał co widział i utukł....ale teraz czytam że zaraz sie dzieci wyklują ....ech te plagi
Tu ma być ogród :) 10:01, 27 cze 2017

Do góry
I takie tam różności...

Gipsówka

Tu ma być ogród :) 09:58, 27 cze 2017

Do góry
Szklarnia

Tu ma być ogród :) 09:55, 27 cze 2017

Do góry
Zaczynają kwitnąć lilie - niestety w tym roku dowiedziałam się co to jest poskrzypka liliowa, walczę.

Tu ma być ogród :) 09:53, 27 cze 2017

Do góry
Eden Rose

Jeżówki

Tu ma być ogród :) 09:49, 27 cze 2017

Do góry
Voyage

Ascot

Tu ma być ogród :) 09:40, 27 cze 2017

Do góry
Pashiminowa rabata - co za róża!

Tu ma być ogród :) 09:35, 27 cze 2017

Do góry
Krzyśki i towarzystwo - uwielbiam!

Tu ma być ogród :) 09:32, 27 cze 2017

Do góry
Mam tylko chwilkę, więc wieczorem zajrzę do Was i poodpowiadam.
A teraz wrzucę kilka fotek, bo upały sprawią, że wszystko szybko przekwitnie.

Róże Artemis przy ogrodzeniu

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:18, 25 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Podziwiam ogrom zieleni u Ciebie.
Wiązówkę i czarny bez też mam, niestety ta pierwsza po burzy z gradem cała się posypała.
Miło Cię widzieć na zdjęciach

Wiązówka jeszcze mi się trzyma, ale co po burzy wytrzymuje, byliny obrywają, mało co kwitnie jeszcze , dużo mi się bylin wygłuszyło, mam wszystko do przerobienia.

Na tarasie jednak wypoczywam

Ogrodowa przygoda Łukasza II 14:37, 25 cze 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Współczuję Ja marudzę Ci o podłodze a tu takie problemy

Czasami boję się wchodzić do Ciebie i Kokoszki...wstrętny sezon Wam się trafił a najgorsze, że są tak wielkie straty i wierzę, że się odechciewa wszystkiego.
Z misecznikiem sobie poradzisz, w razie problemów z cisami napisz do Toszki-zna cisy jak mało kto.
Trzymam kciuki aby Mazan miał lekarstwo na chorobę drzew.
Misecznikiem się na razie nei przejmuję, ale z tego co już czytałem powoli termin walki z nim się zbliż, więc muszę się zacząć szykować.
Podłoga mnie bardzo ciekawie, więc to żadne marudzenie

lindsay80 napisał(a)
Ojej, smutne wieści w sprawie Nigr, aż pójdę swoje drzewa pooglądać dokładniej, bo u mnie jeden buk Purpurea Pendula listki wypuścił a potem mu zaschły i łysy stoi.

Oby coś dało się poradzić na tą chorobę.

Widzę, że przetacznikowiec zaczyna kwitnąć, u Ciebie się w nim zakochałam, wciąż mam ochotę żeby kupić jak spotkam.

Daj znać jaką trasą ten objazd planujesz

Edytko Nigry nadal stoją w miejscu i nic się nei dzieję, dzisiaj dostaną kolejną dawkę świństwa, przy okazji inne robactwo zjadło mi rozchodniki, chyba też miałaś takie gąsieniczki z wilczym apetytem, u mnie polubiły też trzmieliny.

Przetacznikowiec w tym roku jeszcze wyższy niż w poprzednim, czaruje już drugi tydzień, jakoś dłużej niż w zeszłym roku... chyba, że tylko mi się wydaje.

Objazd planuje na sobotę, na pewno będą Pisarzowice i Kapias. W tygodniu niestety ni ma kiedy
Mój ogród pod górkę... 08:02, 24 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Świetne wiadomości na temat budowy, życzę żebyście ich argumentami zaszachowali!

Uwielbiam macierzankę i już sobie wyobrażam ten zapach wieczorem.
Purple Eden mnie zachwyciła, maleńki krzaczek a kwiatuchy takie olbrzymie.
No i skrzynie - mam jeszcze na świeżo w pamięci napełnianie 4 to czuję aż jak boli jak pomyślę o wożeniu ziemi na górkę.

Mam nadzieję, że nasz pełnomocnik prawny ich "zje na śniadanie"

Macierzanka super zadarnia i rzeczywiście zapach piękny, no i stado bzykających w niej też imponujące
Purple Eden jest specyficzna. Krzak wolno przyrasta i jakiś taki mało liściasty, ale cenię ją za kolor i zapach.
Na szczęście byłam w pracy podczas napełniania skrzyń, więc ominęły mnie te sceny Ale było co robić!
Tu ma być ogród :) 06:59, 24 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Wiem
Jest spora grupa osób, która słowa dobrego nie powie, ale ze zgryzoty pazury gryzie i to dopiero mnie bawi

Znam takich Całkiem blisko...

No i kanał...z Giardiną, oczywiście. U mnie będzie miała wystawę słoneczną, niby na południowy wschód, ale słoneczko będzie miała cały czas. Może blednąć, byle nie zagniwała( i pachniała, bo przy tarasie miejscówkę dostanie.Jednak nadzieja mnie nie opuszcza, że będzie się przyzwoicie prezentowała. Za 3 lata będę mogła wydać opinię. Zobaczymy...

Dziękuję za opinię
Ogród z łezką II 06:35, 24 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Kasiu, wczoraj u mnie napisałam o moich odczuciach giardinowych i fotki wstawiłam, ale widzę, że Ty już się stałaś szczęśliwą posiadaczką

Oby Ci dobrze rosła!

A wiesz, że ja też wczoraj rubrum kupiłam na ryneczku w moim miasteczku, ale nie taka wielgaśna jak Twoja i tylko jedną wzięłam, bo reszta donic już zapełniona.

Zaraz u Ciebie poczytam Gorzej będzie jak się niepotrzebnie tak na nią napaliłam
Ale kiedyś tak szukałam Williama Morrisa i w pierwszym roku nie powalała, teraz, w trzecim już piękna jest. Oby tak z Gardiną było...
Na ryneczku...to widocznie jednak da się w domowych warunkach uzyskać sadzonkę, bo to chyba nie szkółka sprzedawała?
Tu ma być ogród :) 20:42, 23 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Olu, ale u Ciebie do okrągłego paleniska taki trójnóg jak najbardziej pasuje!

Nie wiem ile trzeba czekać na te profesjonalne zdjęcia, ale ja dziś też zrobiłam kilka swoich, bo nie dość, że ogrodzenie wyczyszczone to jeszcze dodatkowo wszystkie trawy pięknie porosły.

Przepiękne ogrodzenie i całe jego otoczenie ślicznie!
Tu ma być ogród :) 20:18, 23 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

To by było super, bo zamierzam w przyszłym tygodniu podjąć już jakąś decyzję.

Jutro będą fotki- dzisiaj fryzjer, siłownia i impreza

Zdjęcia piękne! Ten szpaler umbr jest po prostu zjawiskowy!
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 20:14, 23 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Piękną masz Giardinę, nie narzekałabym na swoje gdyby były takimi okazami.

Viva u mnie w takiej samej fazie.

A wiesz, przypomniało mi się że w ub roku kiedy taka świeżo zakupiona rozwinęła swoje dwa pąki to też po deszczach kwiatki nieładne były? W tym roku deszcze u mnie non stop a płatki czyściusieńkie. Może jak osłabiona to taka podatna ?
Lawendowy zawrót głowy 20:10, 23 cze 2017

Do góry
Jola, ścianka się super zapowiada - a sobota już jutro, trzymam kciuki, żeby wszystko pięknie działało i czekam na fotki.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 20:03, 23 cze 2017

Do góry
Piękną masz Giardinę, nie narzekałabym na swoje gdyby były takimi okazami.

Viva u mnie w takiej samej fazie.
Tu ma być ogród :) 19:54, 23 cze 2017

Do góry
Zaczęły dojrzewać świdośliwy, niestety szpaki też już się zorientowały w tym temacie.

Zostawiłam sobie jedną nieobsadzoną donicę, która czekała na rozplenicę Rubrum.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies