Ooo już przymiarki? Ostro pędzisz. Ja muszę poczekać aż poplon mi urośnie i będę mogła przekopać wszystko z obornikiem bo mam słabą ziemię. Rośliny powsadzałam w przechowalnik.
Pamiętacie moje trawki jednoroczne? Jak nie to zdjęcie przypominające
A tak wyglądają teraz
Na moich oczach, mysz wspięła się na źdźbło i je odgryzła. Zostało kilka najmniejszych.
Szary - to jakieś nawierzchnie, typu kamyk, kostka, płyty; jeśli nie masz jeszcze kostki przed domem, to możesz zaplanować ścieżkę z tego samego materiału, co podjazd
Brązowe - element ozdobny: ławka / hustawka / ścianka wodna
Zielone kólka - drzewka, mogą być 2 takie same magnolie
Magara, doświadczam upałów. Ale ponieważ jestem na urlopie to wstaję o 7 i jestem w ogrodzie o 8 . Kopię do 12. Potem przerwa - obiad i wypad do szkółek. Powrót o 16, spacer z psami i od 17 znów kopanko .
Anuska, pokrywa zbiornika dla Ciebie .
No i efekty dotychczasowych prac
Było i jest
I miejsce na rabatę, zaraz idę dosypywać ziemi i przekopywać całość.
Ja zacytuję jeszcze zdjęcie tej rabaty z innej strony. Edyta posadziła tam już magnolię.
PS: teraz doczytałam, że pisałaś o magnolii. To ja dorzuciłam zdjęcie
To jest to...
Rabata frontowa ..przed domem
Posadzone od tui-trzcinnik avalanche, juki, wiosną zonkile, czosnki ,pózniej były seslerie i turzyca evergold/trawy od Ciebie/Sesleria poszła na inną rabatę kosodrzewina i kostrzewy-to wszystko wzdłuż
W poprzek nie widać/mam jeżówki i kocimiętki ma szczycie bliżej domu magnolia George Henry Kern
To wszystko posadzone wiosną..
Tu kolejne moje porażki ze Scarlet Wonder. Kupiłam ich chyba 30 sztuk a zostało kilka. I kolejne giną.
Potem w kolejności liczby padających rh mini jest Impeditum a następnie rh Shamrock. Najlepiej udają mi się azalie Koningstein. Chyba żadna nie padła.
Ta rabata na której rosną miniaturowe rh jest na zboczu, raczej zacieniona przez powojniki na płocie i tuje Smaragdy. Może być tam podłoże za suche bo oprócz torfu dużo jest kolek z lasu a one nie trzymają wilgoci, są suche. Planuję posypać całą rabatę sypką glinką.