Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Basi 22:29, 06 wrz 2023

Do góry

Ogród Basi 22:26, 06 wrz 2023

Do góry
Ostatnie powojniki.

Dębowe zakątki 22:03, 06 wrz 2023

Do góry
Urszulla napisał(a)
Świetny gość ogrodowy, ale musiałam szybko brać aparat do ręki. Jak nogą?
Cieszę się,że taki wyjątkowy gość do mnie trafił. Też aparat wzięłam do ręki bardzo szybko.
Dziękuje z noga jest lepiej. Kuśtykam. Jak więcej pochodzę to boli i trochę puchnie. /wciąż oszczędzanie się i wciąż tyły w ogrodzie. No cóż taki to sezon mam

Magary Dramaty z Rabaty 22:02, 06 wrz 2023

Do góry
Makao napisał(a)
Ja mam sposób.
Majowe cięcie chelsea chop. Skraca się pędy o 1/3. Dla sprawdzenia i porównania zostawiłam jedną kępę bez cięcia i tak to wygląda

Fakt to cięcie opóźnia kwitnienie ale pędy są grubsze i trzymają pion a kępa jest gęstsza.
Po lewej kępa cięte a po prawej ta nie cięta.

To tyczy się wszystkich rozchodników? Fajne porównanie.
Dębowe zakątki 21:46, 06 wrz 2023

Do góry
Basieksp napisał(a)
Ja takiego to na żywo nigdy nie widziałam a co dopiero zdjęcie mu zrobić

basia3012 napisał(a)
Aniu, elegancki gość. I jaki spokojny. Wspaniały.

Wyjątkowy. młody I był słaby jak się okazało.
Ale odpowiednie organy były poinformowane. Były u mnie ze 3 godziny i potem zabrali go do weterynarza i potem dalej do odpowiednich ośrodków.
Ogród z plażą 21:41, 06 wrz 2023

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Taras wyszedł super. Mnie osobiście bardzo podobaja się tarasy na poziomie 0.
Aniu Ty masz wiśnię piłkowaną- pokaż mi zdjecie z jesieni

olciamanolcia znalazłam tylko takie zdjęcie z października Kiku Shidare z 2021

Kanzan sadziłam w tym roku
Dębowe zakątki 21:31, 06 wrz 2023

Do góry
Muszelka napisał(a)

Fantastyczny gość! Wdzianko, jak na koncert do filharmonii

Dostojny gość to i dostojne , wyjątkowe ubranko

Modrak sercolistny po przycięciu w ponownym kwitnieniu
Ogród hortensjowo różanecznikowy 21:27, 06 wrz 2023

Do góry
Szpaler hortensji jest przepiękny ❤️

Monika83 napisał(a)
Pierwsze zakupy cebulowe

Haha, ja w tym roku odpuszczam cebulowe
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:47, 06 wrz 2023

Do góry
Piękne światło w kontrze

Ogród Muszelki 20:43, 06 wrz 2023

Do góry

Blaski i cienie nowego życia 20:42, 06 wrz 2023

Do góry
Temp. 25st to i tak dużo jak na wrzesień. Trawa rośnie i jestem już podłamana tym ciągłym koszeniem.
A dziś buszowała u mnie rodzinka jeży- matka i 4 maluchy, z których tylko dwa zapozowały do zdjęcia, pozostałe dwa płochliwe schowały się do drewutni. Słodziaki

Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;) 20:39, 06 wrz 2023

Do góry

Chciałoby się zaśpiewać: "W stepie szerokim..."
Ogrodowe marzenie Mrokasi 19:20, 06 wrz 2023

Do góry
Dziewczyny, ledwo żyję. Urobiłam się przez te dwa dni jak nie wiem co . Jutro cyknę jakieś foty bo teraz padam na twarz.
Co zrobiłam? Zdarłam darń pod nową rabatkę ale żeby nie było za łatwo (he he he) to wyciętą darń przeszczepiałam w wejściu do ogrodu - tam było kopane pod kable elektryczne i rury z wodą i miałam puste placki.
Dodatkowo wykroiłam małą rabatkę pod domem przy drzwiach kuchennych. Wcześniej stały tam stojaki na drewno, po ich przeniesieniu postanowiłam zrobić tam mini rabatkę . No i dziś wsadziłam tam lilaka Katherine Hevermayer, który marniał pod płotem .
Tu widać front robót z wczorajszego poranka - rabatka po lewej, dziś w miejscu taczki siedzi już lilak .

Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;) 18:49, 06 wrz 2023

Do góry

Miejsce na dom I skrzynka pradowa

Sasiedzi

Widok

Moje miejsce na ziemi -początek 17:38, 06 wrz 2023

Do góry

Ania z tej części chcę przesadzić lawendy...tu się męczą i nawet ich nie widać...a ta część na pewno będzie powstawała swoim tempem
To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:34, 06 wrz 2023

Do góry

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:30, 06 wrz 2023

Do góry

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:26, 06 wrz 2023

Do góry
Niespiesznie przygotowuję ogród do jesiennych porządków. Muszę zlikwidować poletko z pomidorami. Podczas naszej nieobecności zaraza ziemniaczana poczyniła na nim spustoszenie. Dobrze, że przed wyjazdem zerwałam sporo z lekka zarumienionych owoców. Pięknie dojrzały i można je było wykorzystać. Ususzyłam całą blachę San Marzano i umieściłam w słoiczku z oliwą. Dzisiaj zerwałam liście bazylii. Zimne noce powodują czernienie listków. Część bazylii zamroziłam, a z części przygotowałam pesto. Za radą Reni/Kokesz zalałam pesto grubszą warstwą oliwy i umieściłam w lodówce. Może przetrwa choć kilka tygodni.
Na poletku po pomidorach chciałabym jeszcze wysiać poplon. Trudno mi się zebrać do kopania, bo temperatury znowu w okolicach 30 stopni.

Ładne są zbiory gruszek i jabłek. Wyciskarka wolnoobrotowa chodzi codziennie. Sok jabłkowo-gruszkowo-jarmużowy zmiksowany a awokado i melonem smakuje wyśmienicie. Na bieżąco zbieram jesienne maliny. Mam raptem kilka krzaczków, ale miseczka malin dziennie jest. Kupę radości mam z tego mojego warzywnika i sadu.
Późnoletnie powidoki.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:01, 06 wrz 2023

Do góry
Makao napisał(a)

To jest w nich najpiękniejsze. Skadynawowie są bardzo otwarci na wszystko. Moja koleżanka tak zapuściła korzenie, w Szwecji. No uwielbiam to co tam robi. Też bawi się w artystkę . Odnalazła się tam ale ona zawsze była szalona i zabawna. Tu w Polsce za sztywno jest. Nie dała rady.

Też chętnie bym tam zamieszkała, choć pacholę twierdzi, że dosyć trudno przeżyć jesienno-zimowe miesiące. Często tam wtedy pada, a dzień jest wyjątkowo krótki. Mnie jednak bardziej przeszkadzają upały. Od wczoraj znowu wróciły. Dobrze, że chociaż noce są chłodniejsze i da się spać.
Derenie Sibirica poczuły jesień.

Na szczęście reszta ogrodu jeszcze zielona.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:52, 06 wrz 2023

Do góry
Magara napisał(a)

Haniu, mam nadzieję, że jeszcze kilka lat i może mój ogród wejdzie w podobny do Twojego tryb nasadzeń Płot naprawimy i wtedy - hulaj dusza
Północ mnie bardzo kusi bo piękna jest i bez upałów Trochę koszta życia i wycieczkowania odstraszają Ale może jak skończymy płot remontować...

Koszty życia są tam adekwatne do ich zarobków. Też zmagają się z inflacją. Trochę mędrkuję, bo miałam ten luksus, że z własnej kieszeni finansowałam tylko przeloty. Pacholę sprezentowało nam wynajem chatki, zakupy i wycieczki. Twierdził, że nie były to zwalające z nóg wydatki wymagające wcześniejszego oszczędzania.

Czytałam, że narzekasz na niedobór grzybów. Tam trafiłam na wysyp kozaków i prawdziwków. Ususzyłam sobie spory worek.

U mnie płot był ważny z uwagi na to, że wcześniej mieliśmy sporego psa. Uwielbiał witać się z ludźmi, co z uwagi na jego gabaryty czasem budziło u obcych stany lękowe. Gdyby nie to, mogłabym się obejść samym żywopłotem. Potrzebujecie szczelnego ogrodzenia, czy wystarczy Wam takie z dwóch poziomych dech ?

U mnie w zasadzie płotu nie widać (poza furtką i bramą ).

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies