Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 17:00, 30 paź 2023

pestka56 napisał(a)
Pospacerowałam, Elu Jak zawsze z ogromną przyjemnością.
Słońce do wspaniały malarz, a ty potrafisz go wykorzystać.

Dziękuję Kasiu

Jesień w słońcu przepiękna. Przed chwilą przyszłam do domu. 17 godz i ciemno, jak ja nie lubię tej zmiany godziny.
Co tu robić 5 godz do spania albo i więcej.

To dzieci mojej głównej Memory które posadziłam wiosna przed ośrodkiem Gdzie chodzi Mają
Mam już zamówienia na wiosnę

Monika83 17:33, 30 paź 2023

ElzbietaFranka napisał(a)
CD

Elu ależ super kadry z ogrodu w jesiennej odsłonie zapodałaś, ogród bajkowo wygląda ❤️
daszum 20:45, 30 paź 2023

Elu na wiosnę kupiłam kilka klonów palmowych i posadziłam w eksponowanych miejscach.
Będę je przesadzać, bo one mają swoje 5 minut wiosną i jesienią, a w pozostałym okresie stają się bordowo-brązowe i są zupełnie niewidoczne.

Dzisiaj kupiłam sobie wysoko szczepionego klona Eskimo Sunset.
Miałam już w tym miejscu różne rośliny i nic mi nie pasowało.
Mam nadzieję, że ten klon się sprawdzi.
pestka56 19:10, 31 paź 2023

Jesień w słońcu przepiękna. Przed chwilą przyszłam do domu. 17 godz i ciemno, jak ja nie lubię tej zmiany godziny.
Co tu robić 5 godz do spania albo i więcej.

To dzieci mojej głównej Memory które posadziłam wiosna przed ośrodkiem Gdzie chodzi Mają
Mam już zamówienia na wiosnę.

Świetny pomysł z nadmiarem traw, Elu. Ja swoje nadmiarowe miskanty przesadzam wzdłuż drogi dojazdoej do ogrodu.

U mnie dziś wiatr zniszczył kolory jesienie. Prawie wszystkie liście z przebarwionych czerwono krzewów spadły. Tylko trzmielina europejska ocalała.

U nas zimowa tradycja, to oglądanie filmów, więc jak robi się ciemno wcześniej, to nie złoszczę się, choć wolałabym dłużej być w ogrodzie.
Alija 22:00, 06 lis 2023

CD

Elu, ależ pięknie, kolorowo w Twoim ogrodzie, prawdziwa złota polska jesień. Do tego jeszcze słoneczna pogoda
i już nic nie trzeba, tylko podziwiać.
Rumianka 15:52, 07 lis 2023

W tym fragmencie Twojego ogrodu jestem szczególnie zakochana...Cudnie...
ElzbietaFranka 20:28, 09 lis 2023

pestka56 napisał(a)

Świetny pomysł z nadmiarem traw, Elu. Ja swoje nadmiarowe miskanty przesadzam wzdłuż drogi dojazdoej do ogrodu.

U mnie dziś wiatr zniszczył kolory jesienie. Prawie wszystkie liście z przebarwionych czerwono krzewów spadły. Tylko trzmielina europejska ocalała.

U nas zimowa tradycja, to oglądanie filmów, więc jak robi się ciemno wcześniej, to nie złoszczę się, choć wolałabym dłużej być w ogrodzie.

U nas eM okupuje Netflixa ogląda do późnej nocy. Ja to popołudniu do faktów.

Kasiu martwię się, że jeszcze nie mam liści wygrabionych a na horyzoncie deszcz. Zresztą jeszcze sporo liści na brzozach.
Może w przyszłym tygodniu pogoda się zmieni na lepsze.
ElzbietaFranka 20:30, 09 lis 2023

Rumianka napisał(a)

W tym fragmencie Twojego ogrodu jestem szczególnie zakochana...Cudnie...

Też lubię ten zakątek.
Pewnie już kolorów nie ma. Jeszcze mam trochę robót przed zimą, ale trudno zrobię jak pogoda pozwoli.
ElzbietaFranka 20:37, 09 lis 2023

Monika83 napisał(a)
Elu ależ super kadry z ogrodu w jesiennej odsłonie zapodałaś, ogród bajkowo wygląda ❤️

Monika bardzo lubię mój ogród jesienią. Wiosna nie jest tak ładny jak jesienią. Owszem kwitną azalie u mnie które tez robią klimat, ale to nie jesień.

Wiosna nie mam cebulowych bażanty dziobią cebulki. I zaprzestałem sadzenia do gruntu.
Teraz jak pojadę muszę przyciąć od spodu świerki aby przykryć ziemię w niektórych miejscach bo sobie zimowe kąpiele urządzają.

pestka56 20:40, 09 lis 2023

Kasiu martwię się, że jeszcze nie mam liści wygrabionych a na horyzoncie deszcz. Zresztą jeszcze sporo liści na brzozach.
Może w przyszłym tygodniu pogoda się zmieni na lepsze.

Liście wrzucam sukcesywnie na rabaty. Okropnie mokre są i ciężko grabić. Nie wiem po co ja mam tę dmuchawo-odkurzacz