'Przykłady zestawiania kolorowych liści w festiwalu oślepiających letnich kwiatów. Zestawianie ich niezliczonych odcieni daje odpowiednie efekty. Liście określają strukturę i kolorystykę naszych ogrodów. Ta zdumiewająca alchemia kształtów, rozmiarów, w różnorodnych barwach tęczy, tworzy bogatą, teatralną scenerię, w której kwiaty mogą pysznić się w centrum uwagi.' Nasz ogród jako przykład stworzenia kojącej symfonii zieleni. Na zdjęciu m.in. Haconechloa - wielka, foremna kępa. Kule z bukszpanu kontrastują z Hakonechloa macra 'All Gold'. https://www.facebook.com/ogrodowisko/photos/?tab=album&album_id=1463431990349552 Jak widać w wielu ogrodach na Ogrodowisku, to zestawienie się przyjęło, bo jest niezwykle udane.
Zdjecia bez komentarzy będa, bo nie mam czasu ani na igród ani na forum. Sytaucja zmieni sie dopiero w II połowie lipca
Floksy szaleją
Oby poszukiwania okazały się owocne
Bardzo mi się podobają te hortensje Diamnatino. Mają takie czerwone gałązki i jasnozielone listki
Uff, fotek starczy na dwa tygodnie
Previcur jest na dezynfekowanie gleby.moze spróbuj choc troche kosztuje. Marto czeremcha do kominka brzmi poetycko Mam jeszcze pytanieisalas chyba kiedys ze scinasz w sezonie seslerie jak jest brzydka.moja sadleriana ma teoszke suchych lisci w kepie i zastanawiam sie czy nie.odmlodzic jej cieciem...zaszkodziloby jej to myslisz?
Cisy tworzą "ściankę" obok tarasu; tutaj trochę widać za drewnianą skrzynią.