Mirko, to przymiotno. Kwitnie już miesiąc. Zbyszek mówi, ze to zielsko
Ja je bardzo lubię. Kwitnie długo, nie rozłazi się, po przekwitnięciu ścinasz kwiaty i masz ładne rozety liściowe, nawet zimą nie zanikają
Jak będziesz u mnie, to ci ukopię
Na początku jest pomarańczowa, a potem różowieje .. i aparat chyba zbyt zróżowił .. To Sammer Song.. niestety jest krzewem i to wcale nie dużym, ma jakiś metr wysoksci u mnie..
To dzisiejsze foto aparatem.. tamto było robione komórką..
I to mnie martwi.. nie nacieszyłam się wiosną, nie nacieszyłam się latem.. a zima długa..
Nie wiem kiedy trzcinnik wybujał i zakwitł.. i o dziwo w cieniu jest najładniejszy Miejsce tymczasowe ale chyba tu zostanie, aż go RH pożre. A RH Alfred stoi w miejscu do lat..
Tej rabaty prawie nie pokazuje.. taka dziwna jest.. Bluebird zaczyna.. wiec ją jeszcze pokażę..
I upchane hosty, paprocie i żurawki siewki.. taki ciemny zakątek
Polazłam dzisiaj za swoje ogrodzenie i zobaczyłam tam przepiękny polny ogród, nikt ich nie siał, niczym nie pryskał, nie podlewał, a proszę, czy nie piekne?
Mnie w tym roku nasz Luki Łukasz kupił w Bylinowym Raju 3 jarzmianki ciemno bordowe Moulin Rouge i przytargał je do Bogdzi na spotkanie. Białe jeszcze dokupię.
Moja juka też zakwitnie lada moment.
Jakbyś miał siewki tego czerwonego orlika to mi odsadź jakąś. Śliczny jest i nie mam takiego.
Dzwonek (Campanula isophylla) -sprawdz bo na pewno jest to u nas roslina doniczkowa.
Większa część tych roślin rośnie w ogrodach. Są jednak specjalne odmiany, pochodzące z Włoch np. Dzwonek (Campanula isophylla), które można hodować w domu. To właśnie Campanula isophylla, czyli dzwonek równolistny, oraz bardzo
podobna – Campanulla fragilis – dzwonek kruchy. Rośliny te różnią się jedynie okresem kwitnienia. Pierwsza odmiana kwitnie od lipca do września, natomiast druga w czerwcu i lipcu.
Brak czasu powoduje, że nic nie robię.. a jedną różę posadziłam nawet specjalnie konfiturowa.. baaa miał być szpaler, ale przy rewolucjach róże się zniszczyły..
Roślina z której jestem mega zadowolona.. minuarta.. nie podlewam wcale, rośnie w suchym... kwitnie od dawna.. miesiąc na pewno. 2 lata temu kupiłam malutką doniczkę, teraz mam wielką kępę..
Ewa, fajnie że mi podpowiedziałaś tą Melice. Najfajniejsze połączenie
Tylko czemu Abraham jest bardziej różowy, niż rok temu? Myślałam, że to brzoskwinka