Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony II 13:58, 25 sty 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)

Iwonka czy te fioletowe kulki to przegorzan? Jak to równie? Długo kwitnie? To jest jednoroczne? Zastanawiam się nad kupnem, ale niewiele wiem o tej roślince

Tak Mirelko, to przegorzan - bylina na suche miejsca. Bardzo dobrze sobie radzi na słonecznej stronie. Bardzo lubię go Tam jest jedna dwuletnia sadzonka.
Pąki kwiatowe ma już w czerwcu. Kwitnie w lipcu i sierpniu, a jak przekwita, zostawiam do zimy jego kulki, bo ładnie zdobią.
Czerwiec:

Sierpień:

koniec Września:

Ogródek Iwony II 12:50, 25 sty 2017

Do góry
Na fotkach zatrzymujemy wspomnienia

Edit:
Miło mi zakomunikować, ze Ewa dziś założyła swój wątek pod nickiem Rosa
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7416-ogrod-za-grosze
Ogródek Iwony II 12:11, 25 sty 2017

Do góry
Wysublimowany ogród Lomianianki bardzo mi się podoba.
Ewa, masz co pokazać.
I masz o czym pisać
Może się jednak zdecydujesz?
Anna i Ogród 11:01, 25 sty 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

W piekarniku. Synuś naczytal się o zdrowej zywnosci i zrobił. Dopytam się, to ci powiem.
Fajna zagryzka na wieczór do filmu

Kasya napisał(a)

nie

na blaszce, spryskane odrobine olejem

http://www.olgasmile.com/chipsy-z-jarmuzu.html

Ooo dzięki dziewczyny. Spróbuję na pewno.
Ogródek Iwony II 10:58, 25 sty 2017

Do góry
Ładnie napisane.
Sporo pojawia się na forum innych ogrodów. I sama Danusia chwali. Bo kopiowania rabat bylo już sporo
No, ale jak upiec własne ciasto, jeśli wcześniej nie zrobi się wg sprawdzonych przepisów?
Niewielu by potrafiło. To taki etap przechodzenia do świadomości, czego się nie che. Bo czego się chce, chy a jeszcze dlugo tej wiedzy nie osiagnę. Ewaluuje ona pomiędzy "modą", gustami moimi, mojego e-Ma i możliwościami finansowymi i zdrowotnymi
To wcale nie jest łatwe
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:49, 25 sty 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
No wiesz, co tam fotki. Ta wolność mnie wybudzila ze snu zimowego. I nasuwa mi się oczywiscie pytanie: rodzinnie czy zawodowo? Bo różne wymiary ma wolność: Ja dziś moglam spac, ile chcę. To byla moja wolność tylko wazny telefon mnie wybudzil.
Ale u ciebie na pewno to nie ten wymiar wolnosci. Więc wszystkiego dobrego w nowym wymiarze.
A ciekawosc i tak mnie zżera

"Ja dziś moglam spac, ile chcę. To byla moja wolność tylko wazny telefon mnie wybudzil." moja wolność tez można w ten sposób opisac to jedna z definicji
Anna i Ogród 10:34, 25 sty 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)

Chipsy?? Rozumiem że liście smażone w głębokim oleju, tak ??

W piekarniku. Synuś naczytal się o zdrowej zywnosci i zrobił. Dopytam się, to ci powiem.
Fajna zagryzka na wieczór do filmu
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:30, 25 sty 2017

Do góry
No wiesz, co tam fotki. Ta wolność mnie wybudzila ze snu zimowego. I nasuwa mi się oczywiscie pytanie: rodzinnie czy zawodowo? Bo różne wymiary ma wolność: Ja dziś moglam spac, ile chcę. To byla moja wolność tylko wazny telefon mnie wybudzil.
Ale u ciebie na pewno to nie ten wymiar wolnosci. Więc wszystkiego dobrego w nowym wymiarze.
A ciekawosc i tak mnie zżera
Anna i Ogród 10:27, 25 sty 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Chipsy z jarmużu jadłam. To był nowy smak. I szczypal w język. Ale zdrowy

Chipsy?? Rozumiem że liście smażone w głębokim oleju, tak ??
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:23, 25 sty 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Wczoraj byly, dziś nie ma
Kasia, mi się tak raz zrobiło i edytowalam i wgrywalam jeszcze raz. Jakiś blad przesylu danych...

tylko nie wiem co ciekawsze..wasza działająca wyobraźnia czy te obrazki co tam były
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:22, 25 sty 2017

Do góry
Wczoraj byly, dziś nie ma
Kasia, mi się tak raz zrobiło i edytowalam i wgrywalam jeszcze raz. Jakiś blad przesylu danych...

Anna i Ogród 08:43, 25 sty 2017

Do góry
Chipsy z jarmużu jadłam. To był nowy smak. I szczypal w język. Ale zdrowy
Ogródek Iwony II 02:41, 25 sty 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Asiu, Kasiu i Kasiu - dziękuję
Dla Was mój ulubiony widok

Iwonka czy te fioletowe kulki to przegorzan? Jak to równie? Długo kwitnie? To jest jednoroczne? Zastanawiam się nad kupnem, ale niewiele wiem o tej roślince
Ogródek Iwony II 02:35, 25 sty 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Odkurzacz dobra rzecz. Ja chyba też mam, a właściwie Zbyszek kupił sobie odkurzacz przemysłowy do warsztatu, który ma funkcję wydmuchiwania liści w ogrodzie. Wiosną go przetestuję

Mirelko, a co się stało z twoją hortensją?
U moich zauważyłam, że wiosną także wypuszczają młode przyrosty z ziemi.
Więc jest szansa, ze się odnowi

Iwonka hortensja jeszcze mała, kilka badylków nisko sterczących z ziemi. Myślę, że któryś z psów wszedł na rabatę i połamał
Ogródek Iwony II 02:07, 25 sty 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Super Ewa. Z podpisami lepiej
Ten blog Ani o rożach - czytałam go na początku. Tam jest takie cudne zestawienie żółtego z niebieskim

Tam jest dużo ślicznych zestawień i wszystkie takie lekkie jak w najpiekniejszym bukiecie w wazonie
Ogródek Iwony II 02:02, 25 sty 2017

Do góry
Super Ewa. Z podpisami lepiej
Ten blog Ani o rożach - czytałam go na początku. Tam jest takie cudne zestawienie żółtego z niebieskim

AniaDS ma też tu wątek. Bardzi ciekawy. Ale tu już nie pisze.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1487-ania-i-roze-i-cala-reszta
Ogródek Iwony II 01:21, 25 sty 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewo,sporą masz kolekcję różaną. Pamiętasz nazwy tych róż? Może je podpiszesz ? Da radę w ciągu 24 godzin edytować post ... Niektóre podobają mi się kolorem, inne kipią ilością kwiatów ...

wg życzenia juz to robię.
Duży ogród - dużo róż.
To nie wszystkie Iwonko, musiałabym poszukać zdjęć, a jestem jak Bogdzia - muszę oszczędzać oczy, drugie jeszcze mam nie naprawione .
Sorry za jakość zdjęc
Ogródek Iwony II 01:14, 25 sty 2017

Do góry
Ewo,sporą masz kolekcję różaną. Pamiętasz nazwy tych róż? Może je podpiszesz ? Da radę w ciągu 24 godzin edytować post ... Niektóre podobają mi się kolorem, inne kipią ilością kwiatów ...

Nie tylko róże lubię. Ale najzwyczajniej doszłam do wniosku, że aby ogród był całoroczny, wiosną muszą królować tulipany i inne cebulowe, potem różaneczniki, w kolejnym miesiącu róże, a potem jest czas hortensji i traw. I tak przychodzi zima i wszyscy czekamy do kolejnej wiosny Inne roślinki - to zapełniacze
Ogródek Iwony II 00:24, 25 sty 2017

Do góry
Od czasu do czasu zakochana w różach wchodziłam na pewien wątek pewnego Forum, by powzdychać i poczytać o cudnych różach w pięknym ogrodzie. Piszę o ogródku Robaczka. Dzisiaj znowu poszłam odwiedzić, odświeżyć wspomnienia, popatrzeć na nowe fotki, a tam brak wpisów ... nowych. Robaczek ma swojego bloga.
Wszystkim zakochanym w różach ...
Ogródek Robaczka
Idę poczytać. W końcu jutro mam wolne. Najwyżej odeśpię
No chyba, ze znowu o 6.22 dostanę sms-a, co wyrwie mnie ze snu...
Ogródek Iwony II 00:11, 25 sty 2017

Do góry
Asiu, Kasiu i Kasiu - dziękuję
Dla Was mój ulubiony widok

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies