Towarzyszą Ci przebiśniegi Masz jakieś nowości w torebkach? Widoczny szarłat to jaki? A na samym brzegu stołu to może nasiona aminka? Idę po swoje torebki!
Ja też Ostatnio w ogrodniczym w Witona widziałam dorodne ciemierniki hybrydowe, są też te z lekkim rumieńcem picotee i orientalne. Ceny różne 15zl ,42zł i po 60zł
Fajne kwiaty ma ten oczar ja nie mam oczara ale może kiedyś jego w końcu kupię U siebie w ogrodzie tajemniczym to myślę że znajdziesz już coś kwitnącego
Po wielu perypetiach stwierdzam że wiosna to najlepsze lekarstwo na wszelkie troski. A ponieważ pojawiły się pierwsze jej oznaki to trzeba się nimi cieszyć.
Oczar Feuerzauber, jeszcze w donicy oczekuje na stałe miejsce ale i tak postanowił pokazać frędzle.
Nie wiem co w ogrodzie bo jeszcze nie zwiedzałam odległejszych rabat.
Oczyściłam tylko parę metrów pod samym domem, wycinając suche hakonki.
Dziś znów zimniej więc trudno przewidzieć czy weekend pozwoli na pracę w ogrodzie.
Mirka no super zakup będziesz zadowolona z tych hybrydowych ciemierników też mam kilka odmian z rodzinki rosesów a niedawno dołączył do pozostałych kolejny Ice N'Roses Frosted Rose Ten na ostatnim zdj to jak jemu na imię?
Elu ja też u moich ciemierników usunełam kilka pąków zgniłych i liści zczarniałych, zdrowe zielone liście zostawiam bo one chronią pąki-kwiaty przed przymrozkami. W dobrej cenie kupiłaś krokusy, po 1zł ja płaciłam za 1szt cebulki krokusa Advance na jesieni i mam nadzieje że to ten zakwitnie bo już mnie wkurzają te pomyłki. I szybko zwiększyli cenę w tym Obi. Ja też widziałam już w sprzedaży kłącza host, piwoni i nasiona kwiatów i warzyw ale nic nie kupuje poza ciemiernikami,warzyw też nie wysiewam bo nie mam na to czasu na uprawę warzywek i jakoś mnie to nie kręci No chyba że arbuzy mogłabym je uprwiać bo przy nich jest mało pracy, miałam je parę lat temu wstecz ogromne i w sporej ilości, dzieci już później nie chciały ich jeść bo miały już przesyt ,to rozdałam je w rodzinie, znajomym i sąsiadom. .
Edit: Elu to tylko na tej jednej rabacie ciemierników białych mam czysto, bo to jest rabata hostowa, w rabatach hortensjowych i trawiasto-bylinowej tam mam bałagan.Nic jeszcze nie sprzątałam nawet nie wygrabiłam liści z trawnika, jeszcze jest czas i zdąży się ogarnąć ogród
Sprzątnęłam tylko trochę i na tyle było.
Pogoda mnie skutecznie odstraszyła.
A u Ciebie to ma gdzie sie rozpędzić.
Jeśli u mnie wiało, że łeb urywało, to jak musiało wiać u Ciebie?
Jolu, ten akurat sobie radzi. To jest cyklamen jesienny, oczywiście nazwy nie znam. Kupiłam w zeszłym roku wiosenne. Jeden zanikł, drugi przetrwał, ale u mnie maja za sucho.
Co prawda bardzo żadko tam podlewam, może w tym roku się poprawię.
Ula, cyklameny lubią lekko wilgotne podłoże. Może dlatego u Ciebie ładnie rosną.
Dzisiaj pokażę swoją twórczość kulinarną. Jola już widziała te zdjęcia
Szukałam dziś wiosny u siebie. Słabo z nią bo tam gdzie cień to ziemia zmarźnięta a w tych miejscach posadziłam ciemierniki. Słabo kiełkują
Muszę dokupić i posadzić tam gdzie słońca więcej
No .... luty, znasz przysłowie? Dobrze, że tak jak w nim teraz nie jest Niestety nie będzie dobrego pogodowo roku raczej bo dziś na Islandii ponownie wulkan wybuchł