Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Kłopoty - problemy z trawnikiem 12:19, 11 sie 2013

Do góry
Ja bym skosiła nisko, przegrabiła dobrze, osuszyła ten trawnik, bo może jest tam za mokro. No i Topsinem podlej.

Grzybowe choroby atakują osłabione czy zagłodzone trawniki, może dawno nawozu nie dawałeś, albo przenawoziłeś?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:18, 11 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Krasnal nie To łożysko w kole aż huczy jak diabli. Następna wyprawa to już do serwisu, jak wrócę, bo strach jechać, może koło się ukręcić nawet Albo zablokować w czasie jazdy i tragedia gotowa

Walizki stoją, zbieram pranie, a jedna paczka z zamówionymi ciuchami nie dotarła Kurczę, a chciałam coś nowego sobie pozakładać. Przynajmniej spodnie dotarły, gumiaczki wymyte, osuszają się, bo nie wiadomo jak z trawnikami. Jeśli namoczone to mus zakładać i mieć w pogotowiu.

Laptopa biorę, będę zaglądać wieczorkiem.

Ach te samochody... póki jeżdżą, jest super. Jak się zaczną psuć - wieczna skarbonka....

Udanej wyprawy, będę zaglądać w poszukiwaniu relacji

Bon voyage
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:13, 11 sie 2013

Do góry
Krasnal nie To łożysko w kole aż huczy jak diabli. Następna wyprawa to już do serwisu, jak wrócę, bo strach jechać, może koło się ukręcić nawet Albo zablokować w czasie jazdy i tragedia gotowa

Walizki stoją, zbieram pranie, a jedna paczka z zamówionymi ciuchami nie dotarła Kurczę, a chciałam coś nowego sobie pozakładać. Przynajmniej spodnie dotarły, gumiaczki wymyte, osuszają się, bo nie wiadomo jak z trawnikami. Jeśli namoczone to mus zakładać i mieć w pogotowiu.

Laptopa biorę, będę zaglądać wieczorkiem.
Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 12:10, 11 sie 2013

Do góry
Cisza w wątku spotkaniowym nie oznacza, że nic się nie dzieje

Dostaję pw, potwierdzenia udziału w moim wątku ogrodowym, zgłoszenia nowych osób.
Toteż uaktualniam listę chętnych udziałowców

1. Gardenarium - Danusia i mam nadzieję Witek
2. Małgorzata +2 - Kubusiowo
3. Robert - Azyl Amatora
4. Agata - Ogród w Holandii
5. Weronika - Ogródek z Lazurowym Akcentem
6. Joanna - Joannaroh
7. Magda +3 - Działeczka koło Muzeum
8. Basia - Lawendowy kredens
9. Hania - Żywopłotki cisowe
10. Joanna - Ogród Joanny i Andrzeja od postaw
11. Andrzej - Ogród Joanny i Andrzeja od postaw
12. Joanna - Ogród młodej dyletantki
14. Beata - Ogrodowe ekperymenty Beaty
15. Barbara Krajewska - Mój 4 arowy azyl
16. victoriagos
17. Irena - Miłkowo - moje miejsce na ziemi
18. Jola - Ogrody mojego dzieciństwa
19. Ewa - Piaskownia na zakręcie
20. Halina - Połowa działki, czyli mam powoli dość
21. Babetka - Babetka wśród SWOICH
22. Gabik +2 - Miniaturowy ogródek
23. Anita - Ogródek Anity
24. Ewa - Ogród EwyG

Tak to wygląda na dziś, a ja jak zwykle zapraszam, bo jak widać z relacji spotkaniowych, radości z tej zamiany wirtualnej rzeczywistości na realną jest naprawdę wiele.

A jak ktoś nigdy nie miał okazji być w jakimś ROD, to ja szczególnie polecam nasze spotkanie.

Ogrody działkowe to troche inny, tajemniczy świat schowany za ogrodzeniami, pełem ogromnej pasji ludzi, którzy bardzo szczerze kochają ogrody. Powstają tu niezwykłe miejsca, tworzone z serca, w wyniku ciężkiej pracy ludzi, często w bardzo podeszłym wieku.

Są też zupełnie inne, nowe, tworzone przez ludzi bardzo młodych, tacy jak moi sąsiedzi, którzy będą współgospodarzami spotkania razem ze mną.

Czekamy
Ogródeczek na skarpie 12:06, 11 sie 2013

Do góry
Odnośnie linku w podpisie

Zrób "cytuj" tego posta i zobaczysz napis, skopiuj ten kod co na dole, tylko bez tego quote

Ogródeczek na skarpie
Spotkanie Pabianice i okolice - sierpień 2013 12:03, 11 sie 2013

Do góry
Dziewczyny, jesteście boskie, dziękujemy za wspaniałą relację, wycieczkę po cudnych ogrodach. Kle ceramiczne śliczne, ślimaki też, żywy mnie się nie podoba jednak.

Kompozycje z rudbekią i jeżówkami mistrzowskie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:50, 11 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A gdzie jesteś bo nie jestem na bieżąco, bo siem pakujem

Domyśliłem się po wpisie Ani Jestem u siebie w domku Na swoich wywczasach byłem w czerwcu Ja też nie jestem na bieżąco, bo nawet nie wiedziałem, że jedziesz....Ale lepiej późno już później Odpoczywajcie i przywieźcie dużo zdjęć
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:45, 11 sie 2013

Do góry
A gdzie jesteś bo nie jestem na bieżąco, bo siem pakujem
Starorzecze na górce 10:03, 11 sie 2013

Do góry
witam Agatko.
Przeleciałam Twój wątek cały i bardzo się z tego cieszę, bo tym samym nieświadomie przestrzegłaś mnie przed "profesjonalnymi firmami". planuję (chyba niestety nie w tym sezonie) założenie instalacji nawadniającej. Projekt już mam ( od Gardenarium) - zostało znalezienie firmy, która go zrealizuje. Ale po tym co przeczytałam u Ciebie zastanawiam się czy nie wykonać go samemu tzn. ja + mąż

Domek masz śliczny,a ogród też się już klaruje. Będzie pięknie!

pozdrawiam i zaznaczam sobie wątek
Zapraszam do mojego ugoru na Podlasiu - sierpień 2013 19:02, 10 sie 2013

Do góry
A ja niestety zawróciłam z drogi, już jestem w domu, głośno, zbyt głośno odezwało się łożysko w kole, które czeka na naprawę od jakiegoś czasu, bardzo, bardzo żałuję, że musiałam zjechać z trasy i wrócić do domu
Groziło mi nie dojechanie, albo jeszcze gorzej, Mus samochód postawić w warsztacie.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:33, 10 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

No to nie sadź, posadź stożki z cisa, albo cisy kolumnowe np. Fastigiata. Będzie taniej.

O dziękuję za podpowiedź. Jeszcze sobie poczytam co może rosnąć w cieniu, jest żółte, czy jasnozielone i niewysokie hihi mam wymagania.

A ten cyprysik groszkowy by się nadał? On rośnie w formie kulistej. Chciałabym coś przed tuję wsadzić, żeby się odznaczało.
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 11:10, 10 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja jeszcze w kwestii przeniesienia, ja więcej tutaj zaglądam, ale jak chcesz koniecznie to przeniosę, Daj mi znać

aż tak bardzo mi nie zależy, myślałam tylko, że się wychyliłam za bardzo i powinnam być w projektach ale mogę zostać tu

co do Twoich propozycji Danusiu to tak myślałam, że namieszasz mi w głowie myślałam o czymś na pniu ale niestety miejsce to jest raczej cieniste latem tylko rano i wieczorkiem wpada tam trochę promyków i tyle i mokro tam, więc teraz nie łatwy. Berberysy, żeby ładnie się wybarwiały też chyba potrzebują dużo słonka?!

Na rabacie z prawej strony w jednym rogu mam Hortensję, która mam nadzieję ładnie się rozrośnie a w drugim parzydło, które mam nadzieję pięknie zazieleni kąt, na środku brakuje mi czegoś na pniu ale ten cień....

Na rabacie z lewej strony tez w rogu jest Hortensja, i jest też obwódka z bukszpanu i są żurawki, ale tak jak teraz na to patrze to chyba w obu panuje bałagan :/
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:20, 10 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Irenko, ja także się zachwycam tymi seryjnymi zdjęciami z niebieskim i miskantem Morning Light. Cieszę, że odpoczęłaś Ja też, bo dziś mieliśmy papierkowe roboty przed wyjazdem

oj, Danusiu, jak mnie tym ucieszyłaś
no tak, wy znowu wojażować będziecie, aż mi ciut żal, że nie wybrałam się, ale będą kolejne wypady
papiery mus na bieżąco robić, nikt tego nie lubi, ale masz już z głowy
Cis - Taxus 21:42, 09 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
W śrdoku jest zielony i wygląda na jędrny. Ja sama nie wiem, ale to na pewno nie choroba, a sprawa fizjologiczna jak przedmówcy napisali. Ja bym poczekała, na pewno on nic nie zarazi. Popatrz czy w środku jest jędrne to zielone?

Danusiu - jędrne
I tam, gdzie trawki go otulają z tyłu też okazuje się zielony.
Czyli może wcześniej rósł sobie w cieniu, a teraz słońce go przypala....?
Ale strzygłam go już 3 razy.... i znów po jakimś czasie te końcówki brązowieją
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:22, 09 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Poczytałam historię, podziwiam Was i efekty do jakich doszliście. Trudno jest pracować jak coś boli. Widać że nieźli ogrodnicy z Was

do tego dodam młodość która jest motorem i pokonuje przeszkody. Mając 21 lat wszystko widzi się inaczej .
Gdybym z ogrodem zaczęła jak Ty zaraz po wprowadzeniu się to miałabym już prastary ogród a tak to zaledwie niemowlaczek

z niecierpliwością będę czekała na kolejne zdjęcia
Kondziowy Ogród :) 19:20, 09 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ziemie uczy pokory, spróbuj go wciągnąć w zamiłowanie do tyrania w ogrodzie, pokaz mu jakieś ciekawostki, kup roślinę owadożerną, niech łapie muchy czy komary, zaciekawi go może cosik i zostanie ogrodnikiem?
i tak staram się robić chce go wciągnąć bo jak nie będzie miał zawodu to chociaż to będzie umiał owszem to praca sezonowa ale zawsze jakieś zarobek będzie miał
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:05, 09 sie 2013

Do góry
U nas nie pada, ale wyraźnie chłodniej się robi. Czuję deszcz w powietrzu.
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:28, 09 sie 2013

Do góry
Te lotosy u Ciebie to jak dla mnie jakiś świat nierealny, jakby nie wierzę że rosną
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:27, 09 sie 2013

Do góry
Poczytałam historię, podziwiam Was i efekty do jakich doszliście. Trudno jest pracować jak coś boli. Widać że nieźli ogrodnicy z Was
Kondziowy Ogród :) 18:24, 09 sie 2013

Do góry
Ziemie uczy pokory, spróbuj go wciągnąć w zamiłowanie do tyrania w ogrodzie, pokaz mu jakieś ciekawostki, kup roślinę owadożerną, niech łapie muchy czy komary, zaciekawi go może cosik i zostanie ogrodnikiem?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies