Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:48, 11 sie 2013

Do góry
A i jeszcze fajna sprawa, będzie Ogrodowiskowe spotkanie na żywo - będę u Joasi w Bristolu, jej mąż nas odbierze w sobotę w hotelu i ... niespodzianka
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:45, 11 sie 2013

Do góry
Ogrody zacznę opisywać w mniej pracowitym czasie a mam tego...łojeju mnóstwo, z 25 ogrodów i jeszcze teraz dojdzie 15, więc po prostu masa roboty przede mną A na tym czerwcowym wyjeżdzie to było 13 osób z Ogrodowiska
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:38, 11 sie 2013

Do góry
Kochani to wspaniałe móc spędzać urlop kilka razy w roku w Anglii. Ogrody angielskie to moja pasja i miłość od lat, więc nie wyobrażam sobie teraz jazdy do Egiptu czy innej Tunezji, bo dzieci mam już odchowane i mogę realizować to co najbardziej mnie interesuje.

Jutro wieczorkiem spotkamy się już w innej całkiem scenerii, a będzie to ogród Gertrudy Jekyll.

Dopiero co piliśmy w nim pyszną kawę w przepysznym miłym towarzystwie , a już mamy okazję zobaczyć inne rośliny

A to właścicielka Rosamund Wallinger, która odbudowała ogród wg planów Gertrudy. Muszę Wam powiedzieć, że właśnie dostałam od niej drugiego maila, że była na Ogrodowisku i piękne są zdjęcia i nigdy nie widziała tylu ogrodów opisanych w jednym miejscu naraz Mam dla niej nagrane zdjęcia z poprzedniej wizyty. Ja napisałąm pierwsza i wysłałam kilka zdjęć oraz link na Ogrodowisko.

Ogród w Tarnowie 22:28, 11 sie 2013

Do góry
Richie napisał(a)

a citronellki zasłoniłem przed słońcem

No i proszę, na wszystko jest sposób. Ja cieniowałam kiedyś coś parasolką
Ogród w Tarnowie 22:26, 11 sie 2013

Do góry
Rysiu, wybieraj, bo jutro podobno Roninek ma głosowanie włączyć, ciekawa jestem jak się zakończy konkurs, tzn, kto wygra Głosowanie jak w parlamencie Proszę podnieść rękę i nacisnąć przycisk
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:23, 11 sie 2013

Do góry
Gosiak? Chciałąm zrobić ptaka? hehehe
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:17, 11 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Czyżby ta rabatka troszkę inspirowana moimi nowymi dokonaniami w przypudrowanym różu?
po trosze tak, po troszę Zetkową rabatą z rozplenicami i rozchodnikiem. U mnie doszedł jeszcze kabaret by rozjaśnić matę i żurawka, może dosadze tam jeszcze jeżówki takie same jak mam w donicach jasnoróżowe pełne.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:11, 11 sie 2013

Do góry
Czyżby ta rabatka troszkę inspirowana moimi nowymi dokonaniami w przypudrowanym różu?
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 22:09, 11 sie 2013

Do góry
Tak, potem w razie czego będziesz poszerzać.
Bonsai i niwaki 20:27, 11 sie 2013

Do góry
Ten post przenosimy do wątku o bonsai https://www.ogrodowisko.pl/watek/1222-bonsai
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:52, 11 sie 2013

Do góry
Ja też oglądałam, mówiłaś tak spokojnie i rzeczowo. No i jeszcze ta uroda
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 15:49, 11 sie 2013

Do góry
Tutaj widać że jest dosypany torf, gdzie jest siane

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 15:46, 11 sie 2013

Do góry
Żeby zostawić wolny pas ziemi na tuje potrzeba około 80 cm. Jeśli Smaragdy to mniej, a jeśli inne tuje, szersze top koło metra.

Rozciągasz sznurek, żeby równa linia wyszła, mierzysz od płotu, wbijasz paliki, W miejscach przy sznurku siejesz schylając się i siejąc ostrożnie z ręki. Możesz od razu kancik (rowek) zrobić, albo nie. Skorygujesz jak juz trawka wzejdzie. Na rabacie oczywiście nie siejesz.

Po kilku koszeniach tniesz kanciki.
Starorzecze na górce 13:30, 11 sie 2013

Do góry
kasiula79 napisał(a)
witam Agatko.
Przeleciałam Twój wątek cały i bardzo się z tego cieszę, bo tym samym nieświadomie przestrzegłaś mnie przed "profesjonalnymi firmami". planuję (chyba niestety nie w tym sezonie) założenie instalacji nawadniającej. Projekt już mam ( od Gardenarium) - zostało znalezienie firmy, która go zrealizuje. Ale po tym co przeczytałam u Ciebie zastanawiam się czy nie wykonać go samemu tzn. ja + mąż

Domek masz śliczny,a ogród też się już klaruje. Będzie pięknie!

pozdrawiam i zaznaczam sobie wątek

Kasiulu79, jeśli tylko mąż ma czas i ochotę, to chyba nie jest to bardzo skomplikowana praca, jeśli macie ustawiony system i wszystkie parametry wyliczone (na marginesie dodam, że moja firma specjalizuje się właśnie w zakładaniu nawodnienia, to jej core business, więc jeśli na takich traficie, to... no lepiej nie )

Ja też Ciebie zaznaczyłam
Ogródeczek na skarpie 12:38, 11 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Odnośnie linku w podpisie

Zrób "cytuj" tego posta i zobaczysz napis, skopiuj ten kod co na dole, tylko bez tego quote

Ogródeczek na skarpie

Chyba ogarnelam
Wielkie dzięki Szefowo!!!
Ogródeczek na skarpie 12:31, 11 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Zrób "cytuj" tego posta i zobaczysz napis, skopiuj ten kod co na dole, tylko bez tego quote

Ogródeczek na skarpie
Ogródeczek na skarpie 12:22, 11 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ogródeczek na skarpie

skopiowałam i co teraz?, oj ja chyba z ery kamienia łupanego... masakra...
Kłopoty - problemy z trawnikiem 12:19, 11 sie 2013

Do góry
Ja bym skosiła nisko, przegrabiła dobrze, osuszyła ten trawnik, bo może jest tam za mokro. No i Topsinem podlej.

Grzybowe choroby atakują osłabione czy zagłodzone trawniki, może dawno nawozu nie dawałeś, albo przenawoziłeś?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:18, 11 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Krasnal nie To łożysko w kole aż huczy jak diabli. Następna wyprawa to już do serwisu, jak wrócę, bo strach jechać, może koło się ukręcić nawet Albo zablokować w czasie jazdy i tragedia gotowa

Walizki stoją, zbieram pranie, a jedna paczka z zamówionymi ciuchami nie dotarła Kurczę, a chciałam coś nowego sobie pozakładać. Przynajmniej spodnie dotarły, gumiaczki wymyte, osuszają się, bo nie wiadomo jak z trawnikami. Jeśli namoczone to mus zakładać i mieć w pogotowiu.

Laptopa biorę, będę zaglądać wieczorkiem.

Ach te samochody... póki jeżdżą, jest super. Jak się zaczną psuć - wieczna skarbonka....

Udanej wyprawy, będę zaglądać w poszukiwaniu relacji

Bon voyage
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:13, 11 sie 2013

Do góry
Krasnal nie To łożysko w kole aż huczy jak diabli. Następna wyprawa to już do serwisu, jak wrócę, bo strach jechać, może koło się ukręcić nawet Albo zablokować w czasie jazdy i tragedia gotowa

Walizki stoją, zbieram pranie, a jedna paczka z zamówionymi ciuchami nie dotarła Kurczę, a chciałam coś nowego sobie pozakładać. Przynajmniej spodnie dotarły, gumiaczki wymyte, osuszają się, bo nie wiadomo jak z trawnikami. Jeśli namoczone to mus zakładać i mieć w pogotowiu.

Laptopa biorę, będę zaglądać wieczorkiem.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies