Oprócz bajkowych kwiatów artemisy mają elegancki wzniesiony pokrój. Wysokie, zasłoniły zupełnie Louis Odier, które po sezonie zostaną przeniesione na inną rabatę, bo tam ich po prostu szkoda
Oj Haniu, cieszymy się baaardzo Z tego deszczu szczególnie, bo ostatnio sucho było strasznie, ale wczoraj i dzisiaj padało i ogród od razu odzyskał kolory.
Najbardziej lubię ogród latem, gdy kwitną róże i zaczynają hortensje A tutaj ostróżki. Chyba dobrze się u mnie czują, bo wybujały na dwa i pół metra
Alden B. jak różowa chmurka piękna
Munstead Wood u mnie w tym roku sporo jaśniejsza, niż w poprzednim i pachnie słabo - chyba kwestia tej ostatniej suszy...
Nie dziękuję ale wszelkie dobre myśli na pewno się przydadzą
Róż coraz więcej. Zaczynają też lovely fairy, ale jeszcze nie było okazji zrobić im zdjęć. Latem trafią do mnie jeszcze dwie laguny i prawdopodobnie pashminy
O matulu ale cudne połączenie szałwi i róż - jak to różyczka jest? ma cudny kolor... A jakie szałwisko wielkie... i jaki kolor - Łukasz ukłony... słów mi brakło
Pierwsza rośnie w pełnym słońcu. Druga, zielona rośnie w półcieniu i nie jest narażona na bezpośrednie promienie słoneczne. Co może być powodem białych liści?
Reniu
Myślałam o Tobie ostatnio cebulki posadzone, a ja czekam na kolejne odsłony niebieskiego koloru w moim ogrodzie. Tym razem, dzięki Tobie, wczesną wiosną