Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Kasya 06:51, 04 lip 2016

Bogdzia napisał(a)

Motyle na budlejach wyglądaja ślicznie ale ja budleje wyrzuciłam bo nie podobał mi sie pokrój krzaków oraz to ze nierówno przekwitają i częsc wyglada dobrze a częsc juz nie do pokazania. jest mnóstwo innych roślin które lubią motyle , ale nie bede Ci radziła bys zrezygnowała z budlei bo faktem jest ze motyle je lubią.To ze na razie słabo rosna moze świadczyc o tym że skupiły sie na wytwarzaniu korzeni a za rok zaczna rosnac w gałęzie.Powodzenia

ja dodam ze swoich obserwacji ze motyle lubia wiekszosc pachnacych
poza tym chetnie siadaja na liatrach
a budleja ma ladny pokroj jak sie ja nisko tnie, wypuszcza wtedy dlugie mocne i pionowe pedy
ja ją zawsze musze miec i obcinam kwiatoistany ktore przekwitna
jolanka 09:27, 04 lip 2016

Kasya napisał(a)

a budleja ma ladny pokroj jak sie ja nisko tnie, wypuszcza wtedy dlugie mocne i pionowe pedy

Ja też tak robię, obcinam to, co przekwitlo W tym roku coś wolno rosną nowe gałązki, dokupiłam do fioletowej białą. Uwielbiam te kolorowe kłosy pełne motyli U mnie niewiele bylo do tej pory kwitnących roślin, więc budleja robiła za "kusiciela"
Teraz na pewno motyle odwiedzą mnie częściej
an_tre 09:49, 04 lip 2016

Bogdzia napisał(a)

Fakt że zielone na zielonym trudno wypatrzecMiło Cie widziec Aniu, musze do Twojego raju zajrzec.
Bogdziu jestem u ciebie często, podpatruję twój ogród, szczególnie róże i twoje wspaniałe spotkaniowe wyprawy
pozdrawiam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Kindzia 10:11, 04 lip 2016

Ja się też z budleją pożegnałam dawno temu. I tak mam masę kwiatów przekwitłych do cięcia, dużo czasu mi to zajmuje. Szczególnie teraz, jak przekwitają róże i lilie azjatyckie...a jeszcze dalie...coraz bardziej wygodna się robię.

Popatrzałam na piękne zdjęcia Bogdziu i wreszcie zobaczyłam, że widać u Ciebie róże w ogrodzie!!!

Buziolek
Dorota123 14:51, 04 lip 2016

Bogdzia napisał(a)

Jest jeszcze jedna ale ta wogóle nie ma zdjęc .

Co to za róża? Właśnie robię listę zakupów. Róży Albericht na razie nie znalazłam. Ile lat ma ta róża?
Bogdzia 20:47, 04 lip 2016

yolka napisał(a)
Na pożegnanie nocy i powitanie nowego dnia (w realu żółta, napisałaś u mnie, że Ci się podoba)

Zajrzałam raniutko na chwile i miło zobaczyc taki obrazek. dziekuje.
Bogdzia 20:55, 04 lip 2016

Kasya napisał(a)

Kasiu co rok cięłam budleje wiosną a wcale mi sie nie podobaly , no powiedzmy średnio mi sie podobały. Jesli tobie sie podobają to fajnie bo kazdy ma swój gust i tak byc powinno.U mnie sie nawet wysiewały , rozdawałam znajomym i oni tez uważaja ze fajne a jak nieco podmarzną to się martwią a ja sie smieję z takich zmartwień. No cóz dobrze ze sie różnimy bo inaczej byłoby bardzo nudno.
Bogdzia 20:59, 04 lip 2016

jolanka napisał(a)

Ja też tak robię, obcinam to, co przekwitlo W tym roku coś wolno rosną nowe gałązki, dokupiłam do fioletowej białą. Uwielbiam te kolorowe kłosy pełne motyli U mnie niewiele bylo do tej pory kwitnących roślin, więc budleja robiła za "kusiciela"
Teraz na pewno motyle odwiedzą mnie częściej

Niewatpliwie budleje zaproszą do ogrodu motyle a na tych długich kwiatach piękne zdjecia motylom mozna zrobic.Obiecałam Ci zdjecia mojej róży Maizner F

Jest w moim ogrodzie od samego początku.
Bogdzia 21:01, 04 lip 2016

an_tre napisał(a)
Bogdziu jestem u ciebie często, podpatruję twój ogród, szczególnie róże i twoje wspaniałe spotkaniowe wyprawy
pozdrawiam

Aniu przykro mi ze ja nie mogę napisac tego samego bo coraz mniej bywam na forum . Moje oczy nie wytrzymują dłuższego siedzenia a najbardziej w ciągu dnia.A spotkanie mamy w sobotę wiec bedą nowe zdjecia z ogrodu Nikity.
an_tre 21:05, 04 lip 2016

Bogdzia napisał(a)

Aniu przykro mi ze ja nie mogę napisac tego samego bo coraz mniej bywam na forum . Moje oczy nie wytrzymują dłuższego siedzenia a najbardziej w ciągu dnia.A spotkanie mamy w sobotę wiec bedą nowe zdjecia z ogrodu Nikity.
I fajnie, będzie można zobaczyć znajome twarze i ogród Nikity, wyparzyłam u niej niezłą kolekcję host
pozdrówka
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies