Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II 20:23, 07 maj 2025

Do góry
antracyt napisał(a)
A możesz pokazać z trochę większej odległości?

Proszę bardzo .
To jakieś 7-8 metrów.

To co leży po prawej stronie niedługo zniknie .
Zieleń, drewno i antracyt 20:07, 07 maj 2025

Do góry

Jedyne ocalałe paprocie i Krasawica, która jakimś cudem zachowała kwiaty. Pachną teraz obłędnie (razem z grujecznikiem...)

Na koniec jesienny maluszek (nieszpułka)- będzie miło, jak jej kwiaty mróz oszczędzi.

U Polon 20:00, 07 maj 2025

Do góry
Jak żyć - wychodzę do ogrodu tradycyjnie kopać, grabić i wozić, a tu u moich wyczekanych liliowców taka sytuacja

Czy krety łażą też, że tak powiem - górą? Bo to jest rabata, gdzie tunelami podziemnymi trudno się dostać, bo z jednej strony ścieżka, z drugiej taras i dom. A ten dziad jakoś tam wlazł
Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 19:57, 07 maj 2025

Do góry
Wafel napisał(a)

Tę roślinkę mam na myśli
Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II 19:57, 07 maj 2025

Do góry
A dla osób, które mówią, że mam wszędzie ładnie - terapia wstrząsowa.
Uwaga, dla osób o mocnych nerwach:

To miejsce przyprawia mnie o migrenowy ból głowy… .
Na froncie, przy garażu, wzdłuż granicy z sąsiadem. Murek i żywopłot jest nie nasz. Pod murkiem kamieni jest niewiele, są wymieszane z ziemią, ciągle mi tam rosną chwaściory, co widać na fotce. Mieliśmy w tym roku robić kostkę na części frontu i tu też ale z różnych przyczyn odsuwa się to w bliżej nieokreśloną przyszłość.
Dlatego postanowiłam w końcu coś z tym zrobić. Na razie odchwaściłam .
No i mam pomysł by zrobić tu wąską rabatkę wzdłuż murku, taką niską donicę z gotowych podmurówek. Trudno byłoby mi coś posadzić bez podnoszenia terenu bo nie ma opcji by wybrać cały żwir. Postaram się wybrać ile się da ale słabo to widzę.
Plan na rabatę to cisy plus hosty albo brunnery.
Wszelkie uwagi i sugestie mile widziane .
Zieleń, drewno i antracyt 19:55, 07 maj 2025

Do góry
Na kilka dni wybyłam na wakacyjny, a tymczasem pod dom zawitały przymrozki. Z tego co zastałam po powrocie, wnioskuję że niższe niż prognozowano i niestety straty przyniosły spore. Przykro i szkoda(szczególnie owoców), ale nic nie poradzę. Mogę jedynie nacieszyć oczy tym, co mróz postanowił oszczędzić, przynajmniej na razie. Mam nadzieję, że to już ostatnia fala zimna tej wiosny i od niedzieli będzie tylko cieplej.
Na przekór minusom - niektórzy mieszkańcy ogrodu postanowili pokazać się z lepszej strony

Czy ktoś może rozpoznaje co to za jedne? Dostałam w gratisie, tylko już nie pamiętam do czego. Bardzo mi się podobają.
Magary Dramaty z Rabaty 19:18, 07 maj 2025

Do góry
Magara napisał(a)
Zuzku, przecież u Ciebie cieplej teoretycznie??? I bezpieczniej mrozowo??? Bardzo mi przykro i bardzo Ci współczuję

Ale u mnie też lipa, wiem, to żadne pocieszenie
Dziś było minus 2, a minusy w zapowiedziach aż do niedzieli
Te coroczne przymrozki psują mi radość z wiosny totalnie Tak się na tą wiosnę czeka, a później rok w rok nie jest fajnie

Gienka straszy okrutnie po pierwszych przymrozkach, jeden wielki suchelec, zero liści, brązowe kwiaty.

Wczoraj owinęłam Susan, grujecznika i klona sirasawy aureum, który ma świeże listki (lekko nie było bo każde drzewko już dużawe) ale uznałam, że tylu trupiszczów na raz w zasięgu wzroku nie zdzierżę. Agro wystarczyło jeszcze na jedną piwonię, która ma pąki i na truskawki, które mają kwiaty. Teraz mnie straszą białe buły spięte klamerkami do prania Będą straszyć co najmniej do poniedziałku.
Więcej okryć nie jestem w stanie, a wychodzi na to, że powinnam okryć wszystko, eh...

Dziś w nocy oberwały dosyć mocno róże. I bzy. No i drzewka owocowe. Co jeszcze do niedzieli dostanie, nie chcę nawet myśleć

Spożywkę mam w skrzyniach warzywnych w postaci szpinaku - jest ok, oraz sałat i koperku - też nieprzejęte towarzystwo. No i jednak skrzynie, to skrzynie, nic nie rośnie przy gruncie.
Pomidory i papryki mam wszędzie w domu Ale to z innych, wiadomych , względów

W przyszłym roku spróbuję oprysku algami. Jak nie pomoże to tylko zakup betoniarki mi pozostaje
Już po pierwszym przymrozku miałam te algi kupić, ale remont w domu, chora Sfochowana i cekolowanie fundamentu szklarni zabrały mi resztki rozumu i zdrowego rozsądku

Hej, magnolia i tak wkrótce by przekwitła, sporo roślin zabezpieczyłaś,
drzewek owocowych szkoda, a znasz metodę zamgławiania?
Nad ranem gdy zaczyna mrozić, robisz prysznic wszystkim roślinom, woda na nich zamarza i chroni przed mrozem, tak robią sadownicy w sadach, jeśli nie lubisz długo spać to może spróbuj wstać koło 4-5 rano ? Albo zarzuć jakąś włókninę jeszcze na drzewka owocowe, może jeszcze się coś uratuje?
Róże odbiją,
U mnie na razie nie zapowiadają przymrozków,. ale być może będą, powinnam przykryć truskawki bo kwitną ale strasznie nie chce moi się wyłazić z domu w taki ziąb.
Trzymam kciuki żeby było dziś łagodnie
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 19:15, 07 maj 2025

Do góry
Kasya napisał(a)

Czy to jest wisteria ?
Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 19:09, 07 maj 2025

Do góry
Wafel napisał(a)

Cudowna zieleń liści i cudowny sam Mariken Dużo koloru dają kukliki, a na osiedlowej tawuły, ślicznie jest
Miskantowa pustynia, w przyszłości tarasowy ogród na skarpie 17:56, 07 maj 2025

Do góry
Ja ostatnio kupilam naroznik tarasowy. Jest wygodny, mozna pokimac. Ile chcesz wydac. Ja za swoj dalam 1200, w zestawie jest jeszcze stolik, ten mam w podcieniu.

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 17:42, 07 maj 2025

Do góry
Kasya napisał(a)
Juz niedlugo bedzie zapach !

A co to jest?
Moje miejsce na ziemi -początek 17:31, 07 maj 2025

Do góry
Szałwie w blokach startowych i bardzo dużo siewek
Gaura czy taka powinna być o tej porze..ja ja ścięłam jesienią
Małymi krokami-Ogród Wioli 15:53, 07 maj 2025

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Wiolu, ta płaska poducha to bodziszek??
Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 14:56, 07 maj 2025

Do góry
Kruszyny

cudowna zieleń Marikena

Jarząb zamszycowany...
Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 14:46, 07 maj 2025

Do góry
Z trzech turzyc włosiastych Frosted Curles jedną wczoraj wywaliłam, druga ledwo żywa, trzecia coś tam się trochę ogarnęła. Chyba nie są to zbyt trwałe trawy

Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 14:43, 07 maj 2025

Do góry

Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 14:36, 07 maj 2025

Do góry
U mnie nadal utrzymują się narcyzy a ogólnie to szafirkowo-kuklikowo Żurawki fajnie ożywiają rabaty i uzupełniają się z kuklikami

Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 14:32, 07 maj 2025

Do góry
Dziękuję Basiu, dokładnie tak jest jak piszesz

Na osiedlowej przekwitły tawuły szare i wiśnia Kanzan. Kolorami grają teraz tawuły japońskie i szałwie oraz kilka zawciągów, które niedawno posadziłam, ale nie załapały się na zdjęciach

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 14:15, 07 maj 2025

Do góry
Kasya napisał(a)
A to chyba roslina mateczna tych chwascikow czyli przetacznik

Nie wyrywaj, może zakwitną w lipcu ale wcześniej będą znaki
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 13:19, 07 maj 2025

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies