Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Ewa777 19:08, 28 maj 2026

Piękny wykład o pęcherznicach. Nie znam sie na nich, nawet nie wiedziałam, że tyle jest odmian. Orlik od Ciebie nadal kwitnie Piękny jest
Wafel 21:14, 28 maj 2026

Ewa tych odmian jest pełno, co roku jakieś nowości, więc można sobie dobrać wielkość krzewu, liści i kolor. Mi się jeszcze podoba Diable d'Or' 'Mindia', ale ona chyba podobna do Amber i tak nie mam miejsca na szczęście
Wafel 15:23, 30 maj 2026

Bodziszki z serii Frivolius, co ja mam z tymi bodziszkami, no tak je lubię w każdym wydaniu

Wafel 15:26, 30 maj 2026

Zaczyna Sunset

Purple Suprise kontynuuje

Joku 17:44, 30 maj 2026

Bodziszki na szczęście, przynajmniej niektóre odmiany nie rosną zbyt duże więc możesz zaszaleć . Też je lubię.
TAR 20:22, 30 maj 2026

Piekne kolorki dzis pozbylam sie nadmiaru bodziszkow przy tarasie. Caly wor bio. Glownie korzeniaste i nakolankowe, ktore prawdopodobnie przybyly do mnie z ziemia lub kora i sie rozsialy doslownie wszedzie.
Jeszcze siewki ostrogowcow musze wyplewic. Te dam w doniczki i przeniose w inne miejsce, bo za bardzo je lubie.
Wafel 23:56, 30 maj 2026

Korzeniaste są super jeśli chce się zadarnić większe połacie ziemi, miałam i też musiałam się pozbyć choć je lubiłam. Kolankowych nie widziałam jeszcze w naturze.
mirkaka 15:08, 31 maj 2026

Wafel napisał(a)
Spróbuję ukorzenić w takim razie a jedną z podziału przyniosę

U nas w C.O. za Kowalami teraz jej nie ma, byłam wczoraj.

Asiu, nie przynoś, poszukam, ostatnio kupiłam jedną niską, o sztywnych pędach, być może to ta, była bez nazwy, ale nie ma aż tak ukwieconych pędów jak Twoja osiedlowa, może to kwestia ziemi.
Pęcherznic masz na prawdę sporo, ja ma w lasku kilka tuj do wywalenia, od 20 lat słabo tam rosną, za ciemno i za sucho dla nich, myślę nad zastępstwem liściastym, może właśnie pęcherznice, albo kolkwicję chińską