Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Rododendronowy ogród II. 08:24, 03 lis 2012

Do góry
Bożenko piękne wstają u Ciebie zorze! Miłego i słoneczneog dnia Ci życzę. Cyba ten dzien dla wszystkich ogrodowiczan będzie bardzo pracowity? Ja teź muszę jeszcze trochę podzialać, kilka cebul dosadzić, wykopać kanny, wykopać 3 bambusy, poczyścić ogród z wymarźniętych roślin.
Ale będzie fajnie byleby słońce chociaż na chwilę wyszło zza chmur. Buziam i biegnę pododiwedzac inne moje ulubione ogrody.

Ps. A ptaszki proszę obfotografowuj koniecznie, bo zamierzam się tej zimy mocno wyedukować w tym temacie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:20, 03 lis 2012

Do góry
anipla napisał(a)
Witaj Marzenko
Ja czytałam Twój wątek codziennie do sierpnia,potem miałam długą przerwę ,a teraz to mam takie zaległości ,że chyba zapiszę się na kurs szybkiego czytania
pozdrawiam Anita

Anitko poczytałam o Twoich perturbacjach ogrodowych Fajnie, że do nas wróciłaś
Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 08:19, 03 lis 2012

Do góry
Anitko fajnie, że do nas wróciłaś Ja teź mam dostęp tdiowy do netu, wiem co to za ból
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:36, 02 lis 2012

Do góry
Woleli Cię przepuścić niż z torebeczką za tobą biegać jak strzelasz focha
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:34, 02 lis 2012

Do góry
O matko..... Cena zwala z nóg
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:32, 02 lis 2012

Do góry
Tofamy Cię Iza , to już wyznanie zbirowe
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:31, 02 lis 2012

Do góry
Czytałam, że powoli rośnie??
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:30, 02 lis 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Aniu a ile ten co Ci bardziej przypadł do gustu kosztował?

Również zapytowuję
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:17, 02 lis 2012

Do góry
Co tam głos nieletniej, nie liczy się chcąc spadkobierczynią pozostać musi się podporządkować
Rododendronowy ogród II. 21:12, 02 lis 2012

Do góry
Skoro mi sie net zaciął wysyłam kwiatka

Do góry
Dubelek

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Dziewczyny odtrąbcie kiedy mam tę łazienkę zamknąć ... Wodę muszę odpompować
Zdjęcia pataszków jak zwykle cudne Bożenko. pozdrawiam i życzę słonecznego dnia.

Marzenko powiem szczerze że te mrozy ktore były to moim zdaniem już powinnaś rozmontowac układ (ale zabrzmiało- politycznie) . W tych urządzeniach są bardzo cienkie rurki i zawory kulkowe które już przy małym mrozie łatwo sie psują. ja bym już przy +5 rozmontowała bo nigdy nie masz pewności czy sie w prognozie nie pomylą i w nocy nie będzie poniżej zera.

Bożenko nawadnianie już odłączone i odpowietrzone. Zstało mi tylko wypompowanie wody z oczka przy ścianie wodnej

To jutro zajmij się tą wodą , potem zabezpiecz zbiornik zeby tam śnieg albo deszcz nie wpadał i mozesz całą zime spac spokojnie.

A myślałam, że cebule dosadzę Masz babo palcek znów mam robotę
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:11, 02 lis 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Bożenko Ty się cieszysz bo zawsze na bieżąco jesteś
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:10, 02 lis 2012

Do góry
Magda70 napisał(a)
No bo co się która laska na forum odezwie to włażę na jej wątek i zaczynam oglądać ogród i mam ich tyle w ulubionych, że zaczynam się cieszyć, ze cała zima przede mną heheheh....

Zimą najfajniej, ja sobie wtedy cały wątek Danusi , Bożenki i Dominiki przeczytalam. A ponieważ Ania Asc i Irenka z Miłkowa praktycznie w tym samym czasie zaczeły też bylam na bieżąco
Fajna pora roku przed nami
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:08, 02 lis 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

Pieknie Twój ogród wygląda. Zachwycaja mnie wszystkie trawki!
A brzozy możesz obedrzeć ze skóry

myślisz? nic im nie zrobię? Kusilo mnie ale ręce do kieszeni włożyłam

Finka nawet nakazała szybciej ładne bedą Tylko ja obdzieralam bialą korę a nie tę brązową skórkę tę brązową ściagaj, latwo schodzi
W Gąszczu u Tess 21:05, 02 lis 2012

Do góry
Ja pościel do pralni z maglem noszę. Sama kolusz pod marynarki nie noszę tylko dzianinę a M-owi koszul nie prasuję
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:03, 02 lis 2012

Do góry
Iza dzięki Twoim podsumowaniom człowiek się jakoś w ogrodowisku może połapać
Bo mnie inspiracja od Meryll i Baldwina nadal trzyma ale nijak się w tym płodozmianie połapać nie mogę
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:58, 02 lis 2012

Do góry
Anuś u Pszczółki byłaś ... i mniemam, że tak zainspirowałaś się trudną sztuką uprawy warzyw na zasadach współrzędnych, że postanowiłaś szklarnię przenieść ... gdzieś powiem oględnie bo nie wiem jeszcze gdzie będzie desant ...

zasady te oświeciły mnie w kwestii tego, że nie kolor natki i jej wysokość stanowią o doborze sąsiedztwa ... a inne ... skomplikowane prawa ...

te prawa ... tak zenerwowały Madżenkę, że jubileuszowe gratulacje bez kfiatka Pszczółce złożyła ... bo Madżenka na wiosnę o warzywniaku zamarza ... ja jej podrzuciłam inspirację ... i wstyd mi teraz okrutnie bo na kolorystyce opartą ... naiwną i nijak do współrzędnych się nie mającą ... za to Madżenka choć dom ze stali i szkła popełniła też nie pojmuje dlaczego szklarnia twa będzie koczować po działce ...

potem napatoczyłam się na Cię w 'kolorowych rabatach" gdzie ... na prawdę Ci chyba to bezrobocie w głowie poprzestawiało (z całym szacunkiem ) ... bo tam znów dla odmiany Sebka postanowiłaś adoptować ... co mnie w zasadzie bardzo nie dziwi bo wyraził opinię na temat ładu i porządku niczem mędrzec nie młodzik ... zwariować można ...

u izy (macham krajance ) troche siem pomądrzyłaś ... jak to ogrodniczka z intuicją i po przejściach ... Izuś masz szanse na piekne rabaty jak dziewczyn posłuchasz ...

pewnie jeszcze w milionie miejsc coś tam po swojemu nabroiłaś ale nie pamiętam ... wybacz ... ja mam tylko jeden neuron a Ty jesteś wszędzie !!! )))

i korzystając z głosu powiem jeszcze tylko, że od dziś Bogdzia jest moim absolutnym wzorem kobiety żony ... nawet zastanawiam się nad możliwością czczenia szczerze ... 43 lata małżeństwa i ani jedna uprasowana koszula męska !!! ... ja klęczę i biję siem w pierś bo przez te 18 lat idiot jeden z głupoty tylko ze 2 uprasowałam ... to mała dygresja tylko żeby nie uznano wątku za te pierogi i bigos za kulinarny ...

no ogrodowiskowo to znów nie bardzo )))
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:56, 02 lis 2012

Do góry
Magda70 napisał(a)

A ja właśnie mam przed sobą fajną książkę do przeczytania przez weekend. HOUSTON MAMY PROBLEM Nowa powieść Grocholi.

O tak czytaj, czytaj bo ja tez czekam na recenzje...

Madziu a kiedy założysz swój wątek???
Ogród Sylwii od początku :) 20:55, 02 lis 2012

Do góry
Sylla zatem jak zwykle cichutko czekamy na kolejne zdjecia z postępu prac. A najbardziej czekam na te zasłony w altanie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies