Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

majkel0326 21:07, 02 lis 2012

Może ozimej nie lubią? Nie mam pojęcia Pszenica w sumie dla kur najlepsza,szczególnie jara,ale i wróbelki nią w tym roku nie pogardziły A ze słonecznikami był taki kłopot,że czapeczki z firany musiały dostać,bo nic dla nas by nie zostało
Madzenka 21:12, 02 lis 2012

Bogdzia napisał(a)

Dziewczyny odtrąbcie kiedy mam tę łazienkę zamknąć ... Wodę muszę odpompować
Zdjęcia pataszków jak zwykle cudne Bożenko. pozdrawiam i życzę słonecznego dnia.

Marzenko powiem szczerze że te mrozy ktore były to moim zdaniem już powinnaś rozmontowac układ (ale zabrzmiało- politycznie) . W tych urządzeniach są bardzo cienkie rurki i zawory kulkowe które już przy małym mrozie łatwo sie psują. ja bym już przy +5 rozmontowała bo nigdy nie masz pewności czy sie w prognozie nie pomylą i w nocy nie będzie poniżej zera.

Bożenko nawadnianie już odłączone i odpowietrzone. Zstało mi tylko wypompowanie wody z oczka przy ścianie wodnej

To jutro zajmij się tą wodą , potem zabezpiecz zbiornik zeby tam śnieg albo deszcz nie wpadał i mozesz całą zime spac spokojnie.

A myślałam, że cebule dosadzę Masz babo palcek znów mam robotę

Dubelek

Skoro mi sie net zaciął wysyłam kwiatka
Bogdzia 21:13, 02 lis 2012

majkel0326 napisał(a)
Może ozimej nie lubią? Nie mam pojęcia Pszenica w sumie dla kur najlepsza,szczególnie jara,ale i wróbelki nią w tym roku nie pogardziły A ze słonecznikami był taki kłopot,że czapeczki z firany musiały dostać,bo nic dla nas by nie zostało

A może jak mają do wyboru to wolą słonecznik?U mnie słoneczniki tylko ptaki wyjadają bo nam się już nie chce tych ziarenek wydłubywac.I wysiewac tez nie wysiewamy bo ptaki same wysieją.
Bogdzia 21:15, 02 lis 2012

Marzena2007 napisał(a)

Dziewczyny odtrąbcie kiedy mam tę łazienkę zamknąć ... Wodę muszę odpompować
Zdjęcia pataszków jak zwykle cudne Bożenko. pozdrawiam i życzę słonecznego dnia.

Marzenko powiem szczerze że te mrozy ktore były to moim zdaniem już powinnaś rozmontowac układ (ale zabrzmiało- politycznie) . W tych urządzeniach są bardzo cienkie rurki i zawory kulkowe które już przy małym mrozie łatwo sie psują. ja bym już przy +5 rozmontowała bo nigdy nie masz pewności czy sie w prognozie nie pomylą i w nocy nie będzie poniżej zera.

Bożenko nawadnianie już odłączone i odpowietrzone. Zstało mi tylko wypompowanie wody z oczka przy ścianie wodnej

To jutro zajmij się tą wodą , potem zabezpiecz zbiornik zeby tam śnieg albo deszcz nie wpadał i mozesz całą zime spac spokojnie.

A myślałam, że cebule dosadzę Masz babo palcek znów mam robotę

Namnożyło się dubelków. Marzenko jedno i drugie może zdążysz a jak nie to Ty cebule a M wodę i będzie sprawiedliwie a do tego szybciej.
Magda70 21:16, 02 lis 2012

Bogdzia napisał(a)
ponieważ był dubelek to muszą byc ptaszki.

Taa ptaszki cudne a ogarnianie Twojego wątku trochę czasu mi zajmie...
Ale co tam...ja uparta jestem i dam rade te 1366 stron przelecieć )

Pozdrawiam i witam
majkel0326 21:21, 02 lis 2012

Bogdzia napisał(a)

A może jak mają do wyboru to wolą słonecznik?U mnie słoneczniki tylko ptaki wyjadają bo nam się już nie chce tych ziarenek wydłubywac.I wysiewac tez nie wysiewamy bo ptaki same wysieją.

Ja słonecznika sieję sporo,córka dłubie ziarenka,a i my się czasami wciągniemy.No a większość dla kur,jak to u mnie I ziarno lubią i liście
Bożenko,podziwiam Twoje zdjęcia ptaków.Do mnie przylatuje od kilku dni jakiś nn i nie mogę go aparatem upolować.Może w końcu się uda,ciekawość mnie zżera co to za jeden
jotka 21:23, 02 lis 2012

Jak fajnie, że wiem gdzie pieniek stoi Inaczej się patrzy na zdjęcie jak się zna realia

pozdrawiam (y
Bogdzia 21:25, 02 lis 2012

Magda70 napisał(a)

ponieważ był dubelek to muszą byc ptaszki.

Taa ptaszki cudne a ogarnianie Twojego wątku trochę czasu mi zajmie...
Ale co tam...ja uparta jestem i dam rade te 1366 stron przelecieć )

Pozdrawiam i witam

Witaj Magdo. Ja bym się nie podjęła przeczytania tylu stron. Lepiej obejrzyj wizytówkę i dalej juz na bieząco. A masz swój wątek?????Pozdrawiam serdecznie.