Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

kasik778 08:18, 01 lis 2012

o czyli altanka jeszcze w tym roku powstanie? super, będzie co oglądać, bo zimą to posucha jednak w ogrodowych działaniach, z reguły tylko planowanie zostaje...
pozdrawiam
Agacia 10:01, 01 lis 2012

Maluje? Po cichu liczyłam, że będzie to drewno nieimpregnowane, które z czasem pokryje się tą romantyczną patyną...ech....
Syla 10:59, 02 lis 2012

siaaska napisał(a)
Cześc Syla nie zaglądałam na Ogrodowisko prawie miesiąc i zaległości nadrobić nie mogę... Pooglądałam chociaż zdjęcia Dzieje się u Ciebie... fajnie że robota idzie Ośnieżony ogród wygląda bajkowo ale cieszę się że już stopniał.... Sporo mam jeszcze do zrobienia... cebulowe do posadzenia więc lepiej żeby było ciepło Ty już odpuściłaś prace ogrodowe? Troszkę zimno ale co tam... Ciepłe ubranko i do pracy

Hej !!! ogrodowo nic nie poczyniam .... śnieg stopniał ....no może coś posprzątam na zewnątrz dzisiaj usuwamy liście z rynien !!! tzn mój M cebul w tym roku nie sadzę ..... ale napewno w przyszłym !!!
Syla 11:03, 02 lis 2012

Marzena2007 napisał(a)

Co tu tak cichutko??? Altana się buduje??

Robi się drewno na altanę tzn impregnuje , maluje , docina ale poza moim wzrokiem ... Jak będzie gotowe to przyjedzie .... i się zamontuje bez znaczenia czy będzie śnieg czy śniegu będzie brak

A to dobrze!! Na jaki kolor będzie pomalowane drewno altany?

Tak to będzie wyglądało ..... kolor w altanie będzie nawiązywał do koloru drewna jaki już znajduje się na ogrodzeniu i podbitce dachu domu .... Więcej drewna również pojawi się na elewacji domu , kiedyś ....

Syla 11:40, 02 lis 2012

Agacia napisał(a)
Maluje? Po cichu liczyłam, że będzie to drewno nieimpregnowane, które z czasem pokryje się tą romantyczną patyną...ech....

Maluje się lakierobejcą ..... faktura drewna zostaje .... nawiązuję do koloru drewna jakie już posiadam i w ogrodzie i na elewcji domu ......
Syla 11:42, 02 lis 2012

kasik778 napisał(a)
o czyli altanka jeszcze w tym roku powstanie? super, będzie co oglądać, bo zimą to posucha jednak w ogrodowych działaniach, z reguły tylko planowanie zostaje...
pozdrawiam

Cały czas działamy ale w wolnym tempie bo i wewnątrz domu również ciągle coś się dzieje..... Muszę wszystko ogarnąć a szybko nie umiem
Agacia 12:18, 02 lis 2012

ach te fotele przy palenisku..... zaje...fajnie!!
monteverde 12:25, 02 lis 2012

Syla fajny projekt
iza_1611 12:49, 02 lis 2012

Super projekt
Madzenka 20:55, 02 lis 2012

Sylla zatem jak zwykle cichutko czekamy na kolejne zdjecia z postępu prac. A najbardziej czekam na te zasłony w altanie