Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

ka1sia 15:31, 02 lis 2012

Izo, znów smacznie u Ciebie Tylko jak przeczytalam o tej jednej, co to zupkę wiśniową gotowała, to troszkę jakby niedobrze mi sie zrobiło A u mnie dzisiaj pierogi z mięsem, najlepsze na świecie, bo ... od mamusi Pozdrawiam, Kasia
marzena 17:38, 02 lis 2012

haha, pierogi...
ja umiem je robić...ale nie lubię ... za dużo galimatiasu...
jednak robię dwa razy w roku...
obowiązkowo na wigilię z grzybami i kapustą ( tradycyjnie jak Mamusia ), no i podczas wakacji, z jagodami - bo uwielbiam takie

no i jak większość z Was...kupuję zwykle w dobrej firmie...
Mala_Mi 17:57, 02 lis 2012

Uffffffff ... dziewczyny... od razu moja samoocena wzrosła......
I pierogi z jagódkami/borówkami (podwójna pisownia by całą Polska zrozumiała.. że mówię o czarnych jagodach co można również zastąpić borówką amerykańską).. też u mnie są ...... jak przyjedzie mama , bo mamy są najlepsze
Konstancja30 18:36, 02 lis 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Myk, myk i już na wątku kulinarnym u Konstancji - Izabelli jestem.
Izu, jak tam Twoja jesienna zaduma? Bo u mnie jest tak jak lubiem. Dziady odprawiłam. Były gołąbki (nieśmiertelne danie w sam raz dla wielu ludzi do podania na już). Ściskam.

Ewuś jesień ... dotarło do mnie, że jej pierwsze oplatające orzeźwiającym wiaterkiem w iluminacji energetyzujących barw tchnienie ... wzięło i przeszło ... ... pozostały gołe drzewa ... szare dni i zrobiła się konieczność ...

konieczność na zestaw pierwszej pomocy ... bezwzględnie konieczne w zasięgu ręki:
kocyk ... delikatny ... leciutki i miekki
świece ... w lampionach ... w świecznikach ... te roztaczające li tylko światło i te emanujące zapachem
kubeczek z ciepłym czymś ... kakało mile widziane ... zimowa herbatka z korzennym aromatem ... i mały kryształowy kielich z nalewką ... dającą ciepło i ukojenie ...malutkie
tak aby ...
dopełnić ten sielski obrazek lekturą ... bo co jeszcze może jesienne zadumy wypełnić jak nie słowo , którym nakreślono sagi ... sensacje czy fakty ...

taaak ... a poza tym to zwykłe życie pełne zwyczajnych obowiązków normalnych dni ... i jakie to szczęście gdy one są normalne ...

aućk ... a gołąbki ... gołąbki to absulutny raj dla podniebienia ... tylko ja w przeciwieństwie do M Madżenki pierogi a i owszem a i tak a co do gołąbków to absolutnie mam dwie lewe ręce ))))
Madzenka 18:45, 02 lis 2012

A ja melduję, że gołąbki u mamusi zjadłam i w pielesze domowe juź z rodzinnych stron wróciłam
Już mi M ipada z rąk nie bedzie wyrywał i będę na bieżąco
Tess 18:49, 02 lis 2012

Gospodynię wątku podziwiam szczerze, że nie tylko umie, ale też lepi pierogi.
Nie lepię. Nigdy nie lepiłam.
Kupuję przepyszne domowe u pani Stasi.
Mala_Mi 20:44, 02 lis 2012

Dziś dzień lenia i siem pogubiłam co i gdzie byłam....
Konstancja30 20:58, 02 lis 2012

Anuś u Pszczółki byłaś ... i mniemam, że tak zainspirowałaś się trudną sztuką uprawy warzyw na zasadach współrzędnych, że postanowiłaś szklarnię przenieść ... gdzieś powiem oględnie bo nie wiem jeszcze gdzie będzie desant ...

zasady te oświeciły mnie w kwestii tego, że nie kolor natki i jej wysokość stanowią o doborze sąsiedztwa ... a inne ... skomplikowane prawa ...

te prawa ... tak zenerwowały Madżenkę, że jubileuszowe gratulacje bez kfiatka Pszczółce złożyła ... bo Madżenka na wiosnę o warzywniaku zamarza ... ja jej podrzuciłam inspirację ... i wstyd mi teraz okrutnie bo na kolorystyce opartą ... naiwną i nijak do współrzędnych się nie mającą ... za to Madżenka choć dom ze stali i szkła popełniła też nie pojmuje dlaczego szklarnia twa będzie koczować po działce ...

potem napatoczyłam się na Cię w 'kolorowych rabatach" gdzie ... na prawdę Ci chyba to bezrobocie w głowie poprzestawiało (z całym szacunkiem ) ... bo tam znów dla odmiany Sebka postanowiłaś adoptować ... co mnie w zasadzie bardzo nie dziwi bo wyraził opinię na temat ładu i porządku niczem mędrzec nie młodzik ... zwariować można ...

u izy (macham krajance ) troche siem pomądrzyłaś ... jak to ogrodniczka z intuicją i po przejściach ... Izuś masz szanse na piekne rabaty jak dziewczyn posłuchasz ...

pewnie jeszcze w milionie miejsc coś tam po swojemu nabroiłaś ale nie pamiętam ... wybacz ... ja mam tylko jeden neuron a Ty jesteś wszędzie !!! )))

i korzystając z głosu powiem jeszcze tylko, że od dziś Bogdzia jest moim absolutnym wzorem kobiety żony ... nawet zastanawiam się nad możliwością czczenia szczerze ... 43 lata małżeństwa i ani jedna uprasowana koszula męska !!! ... ja klęczę i biję siem w pierś bo przez te 18 lat idiot jeden z głupoty tylko ze 2 uprasowałam ... to mała dygresja tylko żeby nie uznano wątku za te pierogi i bigos za kulinarny ...

no ogrodowiskowo to znów nie bardzo )))
Madzenka 21:03, 02 lis 2012

Iza dzięki Twoim podsumowaniom człowiek się jakoś w ogrodowisku może połapać
Bo mnie inspiracja od Meryll i Baldwina nadal trzyma ale nijak się w tym płodozmianie połapać nie mogę
Sebek 21:09, 02 lis 2012

Kocham te skróty No i się nawet w nim znalazłem