To będzie zaszczyt dla mnie Agnieszko i chętnie obejrzę zdjęcia. Też myślę i wspominam nasze urocze spotkanie spontaniczne
Wspaniałej podróży i niezapomnianych pozytywnych wrażeń Ci życzę buziaki
Posiałam trawnik ponad 2 miesiace temu. Naszczescie maly kawaklek bo trawa nie wyglada atrakcyjnie Mieszanka uniwersalna Graminex. Najpierw ładnie wschodziła, zieloniutka, trochę rzadko ale miałam nadzieje że kilka koszen i sie zagęćśći. Tymczasem przestala rosnąć??? Kilka dni temu potraktowałam trawkę nawozem i w jednym miejscu pojawiła sie zielona plama i trawa na tym kawałku urosła. Reszta nadal nie rośnie? Uprzedazam pytanie o podlewanie -trawa codziennie podlewana.
Dwa tygodnie temu posiałam tą sama mieszanka na dużo wiekszej powierzchi i jak narzazie ładnie i zielono wschodzi.
i zielona plama trawy która drgnęła
Reniu, ja też płoszę sarny, wieczorem prawie codziennie są pod lasem.
A odkąd mi zjadły pąki, to jeszcze przed północą robię obchód
Wczoraj sąsiedzi wykosili jedną z łąk, może teraz nie będą tak odważne, bo nie mają się gdzie chować. No chyba zacznę okrywać róże na noc
Wczoraj nareszcie odbrobinę popadało.
Więc pobiegłam skończyć plewić bylinówkę. Naprawdę chiałam tylko wyplewić...
Ale teraz jest lepiej Nie ma pustych dziur na końcu rabaty
Piwonie ciągle kwitną.
Czarną ospę Kwitnie fajnie, ale te plamy na liściach i gołe badyle latem doprowadzają mnie do szewskiej pasji.
Dzwonek kosmaty (albo jakoś tak się to nazywało) zaczyna kwitnąć. jestem go ciekawa ..
WIĄZÓWKA BULWKOWA PLENA rośnie u mnie w każdych warunkach. Rozchodniki są też mało wymagające.
Tu jest pół cieniście, wystawa zachodnia. Dlatego się wszytko wyciąga do światła i to jedyny mankament.
To fajne połączenie, ale nieodpowiednie.. hosty są tymczasowo, by nie podlewać.. szkoda, bo wygląda luks. Ale tu hosty przypala
Gruszko, zrób zdjęcie kwiatka, jaka rozeta i jaki pąk - z bliska? Opis Twój się zgadza - ma 120 cm i powtarza, zdrowa. Ale pędy u mnie lekko się przewieszają (ale nie wymaga żadnych podpór tylko miejsca na ukazanie tego pokroju).