Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród prawie romantyczny 10:38, 15 cze 2016

Do góry
Napia napisał(a)

Reniu
Myślałam o Tobie ostatnio cebulki posadzone, a ja czekam na kolejne odsłony niebieskiego koloru w moim ogrodzie. Tym razem, dzięki Tobie, wczesną wiosną

Pozdrawiam cieplutko

To będzie zaszczyt dla mnie Agnieszko i chętnie obejrzę zdjęcia. Też myślę i wspominam nasze urocze spotkanie spontaniczne
Wspaniałej podróży i niezapomnianych pozytywnych wrażeń Ci życzę buziaki
Mój mały ogródeczek :) 10:35, 15 cze 2016

Do góry
Jarzmianka
Kłopoty - problemy z trawnikiem 10:29, 15 cze 2016

Do góry
Posiałam trawnik ponad 2 miesiace temu. Naszczescie maly kawaklek bo trawa nie wyglada atrakcyjnie Mieszanka uniwersalna Graminex. Najpierw ładnie wschodziła, zieloniutka, trochę rzadko ale miałam nadzieje że kilka koszen i sie zagęćśći. Tymczasem przestala rosnąć??? Kilka dni temu potraktowałam trawkę nawozem i w jednym miejscu pojawiła sie zielona plama i trawa na tym kawałku urosła. Reszta nadal nie rośnie? Uprzedazam pytanie o podlewanie -trawa codziennie podlewana.
Dwa tygodnie temu posiałam tą sama mieszanka na dużo wiekszej powierzchi i jak narzazie ładnie i zielono wschodzi.
i zielona plama trawy która drgnęła
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:17, 15 cze 2016

Do góry
07_Rene napisał(a)
Miałam kiedyś, ale nie widziałam różnicy... Z sarnami to nie ma reguły, raz przychodzą i jedzą wszystko, raz nie.... Nie wiedzieć czemu... Ale nie boją się ani ludzi, ani psów... Czasami nawet nie uciekają przed nami, bo jak widzę że są to idę je wypłoszyć
Myślę, że bardziej odstraszyło by je małe radio (nawet takie na baterie) zostawione na noc. Sąsiad od szklarni w sezonie puszcza muzę pod foliami non stop....

Reniu, ja też płoszę sarny, wieczorem prawie codziennie są pod lasem.
A odkąd mi zjadły pąki, to jeszcze przed północą robię obchód
Wczoraj sąsiedzi wykosili jedną z łąk, może teraz nie będą tak odważne, bo nie mają się gdzie chować. No chyba zacznę okrywać róże na noc

Wczoraj nareszcie odbrobinę popadało.
Więc pobiegłam skończyć plewić bylinówkę. Naprawdę chiałam tylko wyplewić...
Ale teraz jest lepiej Nie ma pustych dziur na końcu rabaty
Piwonie ciągle kwitną.

Ogród z łąką kwietną i nie tylko... 10:10, 15 cze 2016

Do góry
kKasiA napisał(a)
Penstemon dla mnie nowa roślina, jeszcze chyba nigdy ja nie widziałam ale faktycznie poczytałam i wydaje się bardzo ciekawą propozycją. Zaraz po urlopie zmówie i dosadzę do rabaty.
Zastanawiam się jeszcze żeby w końcu skończyć rabatę na której na razie są miskanty. Miały być tam irysy ale niestety posadzone były kłącza już dwukrotnie i jakoś od razu zamierały. Pewnie to z powodu wysypanej kory, ale nie bardzo obejdzie się tam bez wysypywania bo na ciągłe pielenie nie bardzo mam czas. Zastanawiałam się czy nie posadzić może jeżówek? np. white double delight albo podobnych ale jakoś pewna nie jestem. Myślę że zostałabym przy bieli bo w przedogródku raczej wszystko mamy stonowane, jedyny kolor to tawułki różowe.

Może zawilce mieszańcowe, np. 'Honorine Jobert' i coś jeszcze?
Ogród Małej Mi - sezon 2016 10:02, 15 cze 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Resztę gości pozdrawiam.. ale z braku czasu .. nie odpozdrawiam.. jak pominęłam jakie pytanie to proszę się upomnieć/przypomnieć..
Zapowiedź lata..

, lata ... .
Rozpoznawanie chorób i szkodników 10:01, 15 cze 2016

Do góry
Chciałbym zapytać, czy na tych zdjęciach tui jest jakiś powód do zmartwień:

Mam też pytanie dotyczące magnolii zaczęły przebarwiać się lekko liście:

Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:57, 15 cze 2016

Do góry
Resztę gości pozdrawiam.. ale z braku czasu .. nie odpozdrawiam.. jak pominęłam jakie pytanie to proszę się upomnieć/przypomnieć..
Zapowiedź lata..

Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:57, 15 cze 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Kupuje przez internet w dużych szkółkach i sprawdzonych. Nostalgia i większość jest z Rosarium. Ale zwykle patrzę gdzie taniej Floribunda, Rosaplant, Rozarium. Wszystkie z wyjątkiem pierwszych kupionych w lokalnej szkółce bez nazwy kupowałam w tych szkółkach. Była jeszcze jedna ale nie wpisuję bo róża chociaż w doniczce to zdechła.

Dzięki za info. Idę sprawdzić gdzie maja
Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:55, 15 cze 2016

Do góry
Ogłaszam koniec wiosny i początek lata.. ostatnia piwonia już kończy pokaz..

Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:55, 15 cze 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
Super podział roz ...emocjonalny ?

Czekam na moje veilchenblau
Tez kocham pomarancze ale Juz nie wcisne
A miałam ochotę na Lady o S...jest kolejny sprawdzony juz H. Rostock

A.... no i róże piękne

Rostock lubię też za liście To nowy nabytek, ale prezentują sie fajnie..

Podział sentymentalny Dokładnie tak jest.
Pustynniki.. jedyne od lat..

Ogród na Zapłociu 09:54, 15 cze 2016

Do góry
India napisał(a)

Przedszkole?
Fajne masz te budynki gospodarcze maja swój urok.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:52, 15 cze 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Świetny pokaz!

Łapie u Ciebie co?

Czarną ospę Kwitnie fajnie, ale te plamy na liściach i gołe badyle latem doprowadzają mnie do szewskiej pasji.
Dzwonek kosmaty (albo jakoś tak się to nazywało) zaczyna kwitnąć. jestem go ciekawa ..
Mój mały ogródeczek :) 09:51, 15 cze 2016

Do góry
A to moja na pniu też czerwona tylko drobniejsze kwiatuszki

I tegoroczny przetacznik
Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:49, 15 cze 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

I ponownie ciekawa kolorystycznie kompozycja. Choć rozchodnik i wiązówka w jednym to ciekawe stanowisko pod względem zapotrzebowania na wodę. Jak to jest?

WIĄZÓWKA BULWKOWA PLENA rośnie u mnie w każdych warunkach. Rozchodniki są też mało wymagające.
Tu jest pół cieniście, wystawa zachodnia. Dlatego się wszytko wyciąga do światła i to jedyny mankament.
To fajne połączenie, ale nieodpowiednie.. hosty są tymczasowo, by nie podlewać.. szkoda, bo wygląda luks. Ale tu hosty przypala
Pszczelarnia 09:47, 15 cze 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Ewo, prawdopodobnie pomogłaś mi w identyfikacji mojej róży NN. Jest u mnie około 10 lat, ale wykopywałam ją jako 5-latkę z poprzedniego ogródka. Pachnie niesamowicie i powtarza kwitnienie bardzo długo. Dorasta w okolice 1 m, może trochę ponad.

Czy to może być Mary Rose?

Gruszko, zrób zdjęcie kwiatka, jaka rozeta i jaki pąk - z bliska? Opis Twój się zgadza - ma 120 cm i powtarza, zdrowa. Ale pędy u mnie lekko się przewieszają (ale nie wymaga żadnych podpór tylko miejsca na ukazanie tego pokroju).
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:44, 15 cze 2016

Do góry

A tu realne zdjęcia, niestety "trochę" zarośnięte, ale będzie wysprzątane

Zastanawiam się czy te wszystkie rośliny się tu zmieszczą, czy nie będzie tego za dużo ;-(

A i od strony schodów rano jest trochę słońca.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:44, 15 cze 2016

Do góry
agata19762 napisał(a)
Ania bardzo mi się podoba ta rabata z białymi różami przy katalpie.
Róże kochają Cię bardzo i nie tylko one.
Kubuś był dwa razy na Lego w Rz.w maju i teraz w czerwcu.Był bardzo zadowolony...no bo Lewy był nawet.

Kiedy u mnie będzie taki busz...???w sensie, że takie alejki pomiędzy rabatami.
Dwa trzy lata jeszcze...pewnie.
Twój ogród ciągle jest dla mnie inspiracją.

Pozdrówka.

Urośnie
Rzut oka na Nostalgię i .. niskei pomarańczowo - morelowe lilie (info dla Agnieszki)

Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:40, 15 cze 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
A.ia fajny przeglad roz. Pomponelle zgapilam od Ciebie, a mshorn posadze kiedys przy garazu na duzej kratce. Podobaja mi sie roze tak porozrzucane miedzy bylinami. Moze upchne jeszcze co nieco u siebie. Mam juz dlugo chec na królowa, a po twoich fotach wiecej chciejstw by sie znalazlo .

Królowa ma jedną wadę. kwitnie dość krótko..

Edit .. jakiś obrazek za kolędę w moim wątku..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies