Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

monteverde 12:39, 28 cze 2016

Kasya napisał(a)

to bardzo dziwne
moja w pelnym sloncu i nic sie z nia nie dzieje, bardzo ja lubie
moja też ladnie się zachowuje, może jej miejsce nie odpowiada, nie wywalaj jej raczej znajdz inne miejsce może lekki półcień swoją Reine za wysoko poprowadziłam, muszę trochę przyciąć wszystko pięknie wygląda ja mam problem taki z Novalis zachowuje się jak rozkapryszona panna, ale nie wywalam na razie
Pszczelarnia 12:49, 28 cze 2016

monteverde napisał(a)
moja też ladnie się zachowuje, może jej miejsce nie odpowiada, nie wywalaj jej raczej znajdz inne miejsce może lekki półcień swoją Reine za wysoko poprowadziłam, muszę trochę przyciąć wszystko pięknie wygląda ja mam problem taki z Novalis zachowuje się jak rozkapryszona panna, ale nie wywalam na razie

Aniu, ciekawie jest z tymi różami. Ja mam "Lionsy" 4 szt. - ładna zgrabna, niska i obficie kwitnąca, zdrowa róża. Tylko dlaczego ma kwiaty tak duże jakby za duże do swojego tułowia?

Tak, od róż wymagamy więcej niż od zwykłych traw i dlatego 'Novalis' (chwalona przez Gabrysię - Ogród dla roślin o mocnych nerwach) może Cię denerwować. We mnie niebieskie róże wzbudzają tylko sentyment - babcia miała zawsze wielkokwiatową 'Mainzer Fastnacht'

Ja chwalę 'Mary Rose' Austina a Viva mówi, że ona u niej łapie plamy. Ja panuje nad zdrowotnością 'Reine des Violettes' a Mała Mi choć ją lubi, to cierpi z powodu plam na niej.

W jednym się zgadzamy piękna róża 'Mrs. John Lang' - jest wyjątkowo ciężkim okazem do posiadania.

Tyle sagi o różach. Ty masz wiele rarytasów.

Justyna 22:14, 28 cze 2016

Ewciu, ale pięknie komponujesz. Zdjęcia obejrzałam z wiekawością i przyjemnością. Dałaś tyle cudnych kadrów, aż nie wiem do którego się ustosunkować. Obejrzę jeszcze raz
Dziękuję za metaloplastykę
Mala_Mi 23:15, 28 cze 2016

Kasya napisał(a)

Mala mi mowila ze to jak walka z tygrysem

ja bym sie juz chyba na to nie porywala...chyba ze to jakis ogromny mus

Ewa, ogród mnie powalił na kolna, oglądałam już wcześniej.. ale net urwało... w nerwie poszłam swój skosić.. teraz znów zaglądam.. mam jeszcze trochę do cofnięcia. Jednak przy tym wpisie musiałam się odezwać.. faktycznie tak napisałam Podziwiam za pamięć
Duże róże się przesadza, ale to walka z tygrysem.. i trzeba ściąć na krótko. Przesadziłam róż na 2,5-3 metry wysokości z 10 szt co najmniej. Wszystkie żyją. Po 2 latach nie widać nawet, że były przenoszone.
Mala_Mi 23:24, 28 cze 2016

Pszczelarnia napisał(a)
W warzywniku:

Pięknie i bogato Zdrowo, dorodnie... ogród jest odzwierciedleniem ogrodnika..

Rabaty kwietne to już wogle..cudne... nie trzeba żadnej Anglii... ja osobiście wolałabym wybrać się do Ciebie

Patrzę na twój warzywnik .. bo swego w tym roku nie mam Za rok Na biurku leży fasolka, może jeszcze urośnie jak posieje..
monteverde 23:27, 28 cze 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Aniu, ciekawie jest z tymi różami. Ja mam "Lionsy" 4 szt. - ładna zgrabna, niska i obficie kwitnąca, zdrowa róża. Tylko dlaczego ma kwiaty tak duże jakby za duże do swojego tułowia?

Tak, od róż wymagamy więcej niż od zwykłych traw i dlatego 'Novalis' (chwalona przez Gabrysię - Ogród dla roślin o mocnych nerwach) może Cię denerwować. We mnie niebieskie róże wzbudzają tylko sentyment - babcia miała zawsze wielkokwiatową 'Mainzer Fastnacht'

Ja chwalę 'Mary Rose' Austina a Viva mówi, że ona u niej łapie plamy. Ja panuje nad zdrowotnością 'Reine des Violettes' a Mała Mi choć ją lubi, to cierpi z powodu plam na niej.

W jednym się zgadzamy piękna róża 'Mrs. John Lang' - jest wyjątkowo ciężkim okazem do posiadania.

Tyle sagi o różach. Ty masz wiele rarytasów.

Ewa mnie się wydaje, że to od podkladek na ktorych róże są szczepione moja Lions oberwała zimą, dopiero się bierze do kwitnienia, z Reine nie mam problemów, a Maizner Fastnacht mialam w rajskim i była piękna tylko jak za długo padało to płatki jej "rdzewiały" i to mnie denerwowało pozdrówka
tulucy 00:10, 29 cze 2016

Podkładka, ziemia, ogólnie stanowisko...
Mam dwa Leonardo, z różnych źródeł - w ubiegłym roku miały inny kolor, dziwnie to wyglądało, bo rosną obok siebie. W tym roku kwitną już w zbliżonym kolorze, za to jeden już kończy, a drugi zaczyna.
Madzenka 06:50, 29 cze 2016

O rózach sie nei wypowiadam, na to przyjdzie czas zimą
nicol21 07:55, 30 cze 2016

Dużo musiałam nadrabiać bo dawno mnie nie było, ale jakież to przyjemne nadrabianie. Bardzo klimatycznie jest w tym Twoim ogrodzie, a ile piękności tam można znaleźć. super!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
MarekW 22:02, 30 cze 2016

Co do róż to bardzo ważne jest stanowisko. Moje Louise Odier i Graham Thomas prawie nie kwitną, trzeba im zmienić miejsce chyba, bo mają za dużo cienia i za sucho. Inne są ładne jak u mnie widać.